» »

Alkalne baterije Vs. USB baterije

Alkalne baterije Vs. USB baterije

Hektor ::

Pozdrav,

Zanima me če ima kdo izmed vas izkušnje z USB baterijami, katere so vsaj za mene nekaj novega in zanimivega. Kakšne so vaše izkušnje z njimi in v primeru da ste jih že kupili, kje ste jih kupili in katere priporočate.
Med drugim, vsaj mene zanima vaše mnenje in primerjava klasičnih alkalnih baterij z USB baterijami (prednosti, slabosti in katere priporočate).


Lp, Marko

int47 ::

"USB baterija" je NiMh baterija + USB konektor + nekaj elektronike, ki naj bi igrala vlogo polnilca, stlačeno v ohišje velikosti standardne baterije.

Edina prednost pred klasično NiMh baterijo, je polnenje direktno iz USB.

Konektor in elektronika zasedata nekaj prostora, na ta račun je kapaciteta takšne baterije manjša.
USB priključek ima omejeno tokovno zmogljivost, zato polnenje ne more biti hitro.
Število prostih USB priključkov je omejeno. Če rabiš več baterij, je enostavneje in hitreje polniti v klasičnem polnilcu.
Precej prenosnikov ima USB priključke tako skupaj, da ne moreš polniti baterij v sosednjih USB priključkih, brez uporabe USB podaljška.

Marko1234 ::

Moje sicer ne-strokovno mnenje je takšno:

1.) Seveda so najbolj v uporabi še vedno alkalne baterije (vsaj pri meni) in so vsaj pri naši hiši še vedno zelo prisotne. Če kaj vem je njihov glavni problem predvsem neracionalnost in pa toksičnost za okolje, po končani uporabi.

2.) Počasi skušam pri vseh naših napravah, ki potrebujejo baterije, te menjati z akumulatorskimi baterijami ker so izredno praktične in se lahko enostavno in dokaj hitro ponovno napolnijo. Najbolj enostavna rešitev je bila za mene nakup preko mimo vrste, kjer imaš kar lepo izbiro: http://www.mimovrste.com/katalog/102/ba...


3.) Pred kratkim sem pa iz radovednosti kupil ravno USB baterije (se strinjam z int47, da je zgradba ista kot pri klasičnih NiMh baterijah) in je res da rabijo malce dlje da se napolnijo, vendar je vsaj zame glavni plus, da so izredno praktične in uporabne (prvotno sem jih kupil za napajanje miške mojega prenosnika). Vzel sem samo en komplet AA baterij in nimam težav med polnjenjem na USB, AAA baterije ki so malo manjše pa mislim da imajo zraven tudi poseben podaljšek za lažji priklop na USB. V glavnem nekaj novega in z mojega vidika zelo praktično in uporabno.
Kupil sem jih pa tukaj:http://glavca.si/index.php/cool-orodja/...

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kvaliteten polnilec + polnilne baterije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
30784375 (23081) d0rK
»

Sanyo Eneloop - kje kupiti (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
21964838 (39269) McLuzo
»

Miška in tipkovnica na baterije - zakaj se ne izklopi?

Oddelek: Strojna oprema
141712 (1491) SmeskoSnezak
»

Katere baterije za "digitalca"? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556054 (5167) Zdravko
»

kapaciteta polnilnih baterij

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
217201 (6813) door_man

Več podobnih tem