» »

Skype in obremenitev sistema???

Skype in obremenitev sistema???

LeftyD ::

Živjo!
Imam sledeči problem odkar sem zamenjal računalnik. Namreč ko se mi vzpostavi video pogovor preko skajpa obremenitev procesorja naraste na 80-90% in računalnik se resnično zelo slabo odziva, skoraj zablokira, tudi pogovor začne štekat. Ne vem kje je vzrok, čeprav mi javlja skos slabo povezavo, ko pa kliknem na to obvestilo mi piše da je hitrost rač, vredu, skratka da je vse OK. Mislim da ni problem v povezavi, kajti vgrajeno imam Creativovo X-Fi pci zvočno (ki sem jo prenesel iz starega rač.) in ko jo v upravitelju naprav izklopim dela skype normalno obremenitev je pa max 40% za net povezavo pa piše da je ok (imam T2 optiko). Čeprav glede na to da sem pred tem imel Athlon 3000+ zdj pa 3x močnejši rač. in mi je na prejšnjem delal skype normalno, se mi zdi tudi teh 40% preveč. Ali se motim?
Probal sem pognati pogovor tudi z integrirano zvočno pa je zgodba podobna, torej spet vse blokira.

To vse se mi je odgajalo tudi pri 32bitni winsih in pri prejšnji matični (Gigabyte) istega sistema kakortudi pri drugih video-chat programih.
Prosim vas da mi pomagate ker sem že vse živo sprobal in sem res obupal, od video pogovora sem pa precej odvisen. :'(:'(:(

Moj Sistem:
Matična: ASUS P5Q Deluxe
C2D E6750 2,66MHz
ATI HD3870
4GB DDR2 1066MHz
  • spremenil: LeftyD ()

Hmmmm...zgleda da se nobenmu ne sanja kaj dosti kaj bi to lahko bilo. :|
Sem pa sam nekaj ugotovil, da mi dela lepo verzija Skypea 4.0.0.206. No vrjetno tudi katera druga 4.0xxx verzija to pa še nisem uspel sprobat.
Se mi pa niti slučajno ne sanja zakaj je tako. Bom probal na njihov support se pozanimat. :P

Ales ::

Kako naj se komu kaj sanja, če ne napišeš niti kateri operacijski sistem imaš niti katero verzijo Skype-ja uporabljaš...?

Drugače pa, če ti s to verzijo Skypa dela normalno in če ima vse funkcije, ki jih potrebuješ, se jaz na tvojem mestu ne bi preveč ubadal s tem.

solatko ::

Verjetno daš na full screen in potem ti slika dejansko pokuri veliko procesorja, saj se mora prinešeni signal pretvoriti v video signal. Poizkusi z manjšo sliko in bo tudi obremenitev manjša.
Se greš morda virtualsex, če je to, boš moral nabavit močnejšo mašino.
Delo krepa človeka

Hahaha ta je dobra. :) Sicer pa ne vem zakaj močnejšo mašino, da pa en C2D ni dovolj za klasičen skype, je pa tut žalost. Če delajo filmi na FullHD pa dovolj požrešne igre, potem ne vem zakaj ne bi tudi Skype? Pa ko bi vsaj uporabljal kako HDkonferenco, kje pa.

Drugače pa imam Win 7 64bit.

Zajebavavjo pa mi vse verzije od 5.xx... Ta Skypea 4.0.0.206 pa dela OK, le da ima precej omejitev, ampak še vedno bolje kot pa tiste nove verzije k zajebavajo da popeniš zraven. Računalnik povsem zasede neglede al je full screen al v oknu.

Hvala,
LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skype z računalnika na mobilnik in video problemi

Oddelek: Programska oprema
5963 (882) solatko
»

Sesutje vsega naenkrat, kasneje ni mogoče zagnati

Oddelek: Pomoč in nasveti
111094 (736) lonewolf_
»

Webcam nabija CPU na 100%

Oddelek: Strojna oprema
173075 (2763) Jablan_Jr
»

Konec neke dobe: Windows Live (MSN) Messenger odhaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5319979 (15537) darkolord
»

Skype - pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
81593 (1593) solatko

Več podobnih tem