» »

GF4 MX440 - A je mogoce pokvarjena??

GF4 MX440 - A je mogoce pokvarjena??

cybermatrix ::

Bom poskusal kar najbolje opisati mojo tezavo, spodaj pa vam se napisem kaksen sistem uporabljam.

Moj problem je sledeci:

Simptomi?...8-O

Med delom s PC jem (novo kupljena masina) se mi veckrat skoraj vsepovsod (DOS,BIOS,WINDOWS) pojavljalo na displayu (monitorju) nekaksni beli ali kako drugace nepravilno obarvani pixli, ki sploh ne pasejo tja. V BIOSU in DOSu je tako npr. bela pisava zgledala pri posameznih crkah nekoliko "tekoca", ne vedno, ampak vcasih.

Vcasih so to samo neki piksli oz. tocke razlicnih barv (vecinoma jih je malo ampak so pa opazni ) ali pa tudi kaksna crta najveckrat kar zeleno obarvana npr. pod kaksnim gumbom v Windowsih.

Najbolj cudno se mi je zdelo ko se mi je to pojavilo tudi v BIOSu pri beli pisavi in mi je masina celo tam kar zamrznila!

Ta napaka se mi je kazala vedno ali vsaj vsake toliko casa, vedno pa je bila prisotna slej ko prej.

Kaksne so bile se hujse posledice?...

Ce sem tako poskusal na to masino instalirati Win98 ali WIN XP se je problem se posebej zaostril, ko sem nalozil driverje (na vse mozne nacine) za graficno kartico in monitor. Ko sem enkrat to storil in poskusal masino uporabljati s temi nastavitvami se mi WIN 98 sploh ni zagnal ampak se je vedno resetiral oz. se je hotel zagnati samo v SAFE MODE pri WIN XP je bila napaka s piksli se posebej izrazita ampak isto ko sem nastavil se driverje za graficno je postal racunalnik skorajda popolnoma nestabilen in se je stalno sesuval - skratka neuporaben.

Moje mnenje?

Nekako se nagibam k temu, da je bodisi nekaj narobe z graficno kartico ali pa z RAMom na masini, ampak se bolj ugibam in me zanima ce mi kdo lahko kaj vec pove kaj bi to lahko bilo. Se posebej ker se je tisto s pixli tudi pojavilo v BIOSU.

Monitor ni problem ker ga uporabljam tudi za drugo masino in deluje brezhibno brez kakrsnihkoli graficnih "anomalitet".

PC ima sledece komponente:

- AMD Athlon 1600 XP
- maticna Elite K7VTA3 KT333 DDR
- RAM 256MB PC2100 DDR
- graficna kartica Inno3D GeForce4 MX4 64MB DDR
- monitor Samsung SyncMaster 755 DFX

Ce mi lahko kakorkoli svetujete kaj bi to lahko bilo bi vam bil zelo hvalezen. Premisljujem celo, da bi enostavno reklamiral vso masino, ker nimam casa po domace povedano za take "zajebancije" z novo masino.:O

Hvala ze vnaprej.

Lep pozdrav

Zheegec ::

Verjetno se ti grafična pregreva - da nima ventilatorja vemo. Mogoče je slab pretok zraka v kišti, pa se vse skupaj segreje.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Mozno, ampak a mislis, da bi podjetje, ki se ukvarja s prodajo PC-jev tako napako naredilo pri sistemu, ki ga imajo v akciji in ga verjetno kupi kar nekaj ljudi?

Bi pa to mogoce res lahko bil problem...

A bi blo razen tega lahko z graficno kaj huje narobe in ne le pregrevanje, da bi pocela take bedarije?

Ker meni se zdi se posebej cudno to s piksi, in da ko enkrat nalozim - pravilno in prave - driverje pa vse postane blazno nestabilno oz. iba sistema po domace "zaribata".

Kot da bi sistem hotel koristiti celotno funkcionalnost kartice, ki pa mu je verjetno graficna kartica , ce je res tezje pokvarjena, pac ne more nuditi. Pa rata en drek.

Malo bolj preprosto opisano ampak mislim, da bo vsakomur jasno kako razmisljam.

Zgodovina sprememb…

Se mi zdi da bi blo mogoce vseeno res pregrevanje problem pri tem PCju (graficni).

CPU deluje pri normalni temperaturi, vendar se vseeno ce npr. nekoliko bolj obremenim grafiko aka predvajanje filmov se slej ko prej sistem bodisi sesuje ali pa zamrzne.

Torej se ocitno nekako pregreje graficna ce imam prav?

Kaj bi bla tu najboljsa resitev? Dodatno zracenje /odvod toplega zraka iz ohisja al kaj bi ti predlagal?

LP

Najprej lepo po domače;
Odpri kišto, potem pa notri usmeri ventilator pa špilaj.
Janez Janša, 29.04.2014

Sej v tem je pa glavni problem. Kisto rihtam za nekoga drugega in je pod garancijo oz. ima tisti trapasto nalepko, tako da ce odprem in sam opravim te spremembe bo garancija neveljavna.

Mal mi ga serje tale nalepka, ker napak so si sestavljalci kar dosti privoscili jaz naj pa zdaj sibam gor in do do njih. Matr jih bodo pa zgleda se enkrat cul od mene.

Bom odprl novo temo, ker sem nekaj meril s Hardware monitorjem in CPUcool programckoma pa si oglej kaj sem ugotovil in ce mi lahko se kaj pomagas z info.

LP

Zatežit jim moraš v vsakem primeru :) Drugič se pa raje pozanimaj, kje kupuješ (in predvsem kaj-> saje veš, GF4 MX).
Janez Janša, 29.04.2014

Tole te nisem dobr razumu.

Kaj mislis s tem: (in predvsem kaj-> saje veš, GF4 MX).

A ta graficna ni dobra al kako to misls?

Seveda ni dobra, 2 generaciji zadaj je!
Janez Janša, 29.04.2014

TylerDurden ::

Skurjeni rami na grafični kartici. 100 % ker je meni isto delalo, pa sem jo samo zamenjat lahko nesu. Upam, da še imaš garancijo. NAZAJ V TRGOVINO!!!
Let\'s make some soap ...

San ::

Kisto rihtam za nekoga drugega

Kako lahko rihtaš nekomu mašino, če ne veš da je ta karta en živi šit ?! Bogi lastnik.

Ma v bistvu vem da kartica ni ravno nekaj posebnega ampak nisem pa vedel ,da naj bi bila tako slabo ocenjena med vam "guru" uporabniki.

Je pa vsekakor dovolj dobra za tistega, ki mu stvari rihtam. Gre pa tudi za nekoliko bolj revno familijo, ki bi samo zeleli omogociti otrokom moznost uporabe racunalniska.

Tako, da jim ne morem ravno prodati neko super masino ker bi bil to za njih prevelik financi zalogaj, kar pa sem zrihtal jim bo se kar nekaj casa popolnoma zadovoljivo sluzilo.

Tako da, mogoce le nisem tak gresnik. :))

LP

Hvala ti TylerDurden ! :))

Tudi sam sem ze sklepal, da je to najbolj verjetno, ker se tako obnasa PC, ki ima neke probleme z RAM-om - sistemskim ali pa v tem primeru ocitno na graficni.

Nekako mi je uspelo instalirati WIN98 (predvidevam, da zato ker se ne nalaga tako dolgo kot WIn XP) brez crasha ampak ce npr. predvajam nek DivX film se po dolocenem casu spet vse sesuje. Ce potem pocakam oziroma ponovno zazenem sistem sicer deluje OK ampak le dokler spet nekako ne obremenim nekoliko bolj graficno - pa kakorkoli ze.

Vse ostale komponente(CPU,MB,AUX) imajo normalno temperaturo in se ne pregrevajo tako da kaj drugega kot graficna verjetno res ne more vec biti. :\

In najbolj verjetni je tudi meni, da je problem z RAM-om na sami graficni.

Bom tole kr peljal v shop nazaj. >:D

Garancijo pa seveda mam, saj je stvar popolnoma nova. :D

Samo da povem v cem je bil problem.:D

Ocitno tisti ki je sestavljal racunalnik ni bil najbolj "cist". 8-O

Namrec ko se je na servisu spucalo/očistilo vodilo je stvar delovala popolnoma OK in brez tezav.

Graficna je bila OK.

-CM

l-note ::

Vprašanje: Ko se ti pojavljajo tele piksli, a ti takrat igrce tud slabo delajo, se ti lomijo teksture???
Kok W napajalc maš? -> če je 2××W je to premalo.

Če je odgovor DA, je KRIV napajalnik, vsaj ponavad je tko. Ker imaš premalo štroma na 3,3V liniji, so RAMi na grafični preveč "lačni" da bi ti lahko pravilno prikazovali sliko.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zmrzovanje črn/rdeč/zelen... screen RX480 8GB

Oddelek: Pomoč in nasveti
456942 (6073) abaximan69
»

Trije monitori - znanstvena fantastika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7711900 (9376) PrimozR
»

Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )

19318926 (12442) Ursus
»

navijanje GE Forca MX 440

Oddelek: Navijanje
191864 (1600) SLO-sid007
»

rabljena graficna mx400 - zakaj ne dela?

111305 (1104) dexter_II

Več podobnih tem