» »

DVI izhod ne dela po menjavi napajalnika

DVI izhod ne dela po menjavi napajalnika

LTP83 ::

Serbus:),

imam problem. in sicer mi je pred časom crknil računalnik. Na servisu so mi zamenjali napajalnik in to je bilo to. Ko sem prinesel kišto domov je računalnik normalno se zalaufal, vendar pa slike na monitorju ni bilo. Monitor ni zaznal, da je priklopljen na kišto. Ko sem probal preko analognega sliko pokaže. Vendar pa ta slika ni taka kot DVI. Malo težka za oči se mi zdi.

Kaj bi lahko bilo narobe? Mi je to pokvaril serviser, ali pa je možno, da je ob tem ko se je skuril napajalnik skurilo še kaj drugega?

Zakaj razlika med analogno in DVI sliko, je to normalno?

LPLTP

Senitel ::

DVI je digitalen... Sicer pa ja, je možno, da ti je crknilo še kaj zraven napajalnika. Je pa zanimivo, da bi samo DVI crknil (ki se pošilja direkt iz GPU-ja). Če daš na DVI port DVI-VGA adapter pol bo slika?

ne smo probali tudi z adapterjem pa ne gre

zavajon ::

Si pogledal v BIOS, če je tam kakšen "Default Display" ali kaj podobnega? Lahko da je imel serviser v bližini le VGA monitor pa si je priredil nastavitve.

kako pa to storim?

Duhec ::

Če ima monitor kako tipko za preklop vhodov (dvi/vga) poizkusi to, mogoče samo monitor ni znal avtomatsko preklopit.

Senitel ::

Tule torej nimaš kaj dost. Poskusi grafično v kak drug PC prestavit, sicer pa nazaj na servis.

Furbo ::

Pa poglej, če so ti priklopili grafo na štrom sploh.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

kako pogledam če je priklopljena na grafo in kako naj zrihtam tisto v biosu?

feryz ::

V Biosu ne rihtaš glede tega nič! To ureja grafa, ne Bios.
Če bi imela priključek za štrom in ta ne bi bil vštekan, ne bi prišel niti do Biosa, ampak le do piskanja matične.

Ugasni vse skupaj, poveži monitor preko DVI in ga že pred zagonom računalnika prižgi. Grafa ponavadi inicializira DVI, če je kaj priklopljeno gor, kasneje ponavadi ne. Enako velja za HDMI.
In pa poglej, če ima res monitor kakšno tipko za preklop med vhodi.

ja sem probal že na začetku tako, vendar ni uspešno. Kaj bi lahko bilo?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se prižge, a ne odziva

Oddelek: Pomoč in nasveti
455454 (4635) m0LN4r
»

Monitor No-Signal

Oddelek: Pomoč in nasveti
71168 (900) Oktan
»