» »

problem s monitorjem...

problem s monitorjem...

bb007 ::

Pozdravljeni!

Imam monitor Asus VW192S (1440x900) ter sem zdaj namestil win 7. Po namestitvi win mi najprej sploh ni hotelo prikazovat slike na monitorju (pri nalaganju win od win logotipa naprej izpisalo "out of range") nakar sem se nekaj igral in mi je uspelo monitor usposobit tolk da prikazuje sliko namizja vendar ne pravilno. Ločljivost je nastavljena na 1440x900,vendar mi namizje prikazuje zamaknjeno od levega roba za prib. 1/3 monitorja ter celoten odtenek slike vleče na rdečobarvo, celo tisti "prazen" del monitorja je rdečkast (moral bi bit črn!) - slika bios-ov ter win 7 logotipa je kot mora bit,razen da ima rdeč odtenek. Funkcija "Auto adjust" na monitorju ne pomaga, prav tako vrne v zgoraj opisano situacijo (kljub temu da vmes vsaj barvo spremeni na pravo črno vendar mu je zgleda rdečkasto lepše:). Tudi Reset na monitorju ne pomaga. Tudi z drugim VGA kablom je enaka zgodba, vsi pini na konektorju so OK.

Kaj lahko storim, predlogi, kaj se dogaja, kakšen program,nasvet...?...:(
Grafična kartica je Gigabyte HD4350(GV-R435OC-512I) ter nameščeni najnovejši gonilniki z neta. Pravtako je win 7 z vsemi posodobitvami. Povezava je VGA (druge povezave monitor nima). Tudi preko DVI-VGA adaptera je enak problem. Najbolj čudno pa je da če monitor priklopim na drug rač. je slika prav tako takšna. Pred namestitvijo Win 7 je monitor laufal brez problemov. Problem se pojavi tudi kadar si je Win 7 sam poiskal gonilnike za grafično.

Najbolj čuden del vsega pa je, da če priklopim drug monitor (Balinea 1925 S1W, prav tako ločljivost 1440x900) pa stvar deluje kot bi moral! (slike bios-ov ter logotipa win 7 sta
enaki,razen da se pri asusu pojavi rdečica). Kdo je zdaj krivec?...če asus prikazuje bios in logotip sliko čez cel ekran, torej ekran deluje,vendar zakaj ne prikazuje slike pravilno kasneje v win?

LP!
  • spremenil: bb007 ()

bb007 ::

Ojla...

Res noben ne zna svetovat nič?...karkoli,vse probam kar napišete ker sem že čist na robu z živčki pa s tem monitorjem...:8)
Sm zdj nazaj namestil XP in se zdj tud v XP ponavlja enako kot se je prej v win 7...

LP!

LordTado ::

Priklopi drug monitor in instaliraj driverje za prejšnjega... in pol priklopi starega

hudychk ::

Je kabel od grafične do monitorja OK? A ti je ta monitor že delal na tem kompu in tej grafi? A to gre za VGA ali DVI?
The Devil himself!

bb007 ::

Driverjev za ta monitor ni,ne obstajajo, tk da...ni jih uradno ni jih neuradno...:(
Monitor ima samo VGA vhod...sm poskusil tudi z DVI-VGA adapterjem pa je bil rezultat enak...na vseh 3 rač. se pojavi enaka napaka monitorja torej je kriv monitor...
Kabel je tud dober, sem ga imal priklopljenega kar s 3 različnimi kabli...pini na kablih tudi ok...

Moj zaključek je tak: ker med potekom "Auto adjust" odravi rdečico vendar jo po tej funkciji vrne kot da je ta rdečica najboljša izbira...pozicijo slike pa "Auto adjust" ne spreminja...mislim da je napaja v programske narave v programski opremi monitorja, je to možno?...na sliki je sposoben odpravit rdečico vendar sam ne prepozna da se to zgodi in jo po auto adjust vrne, pa prog. bi se verjetn dalo naštelat monitor da sliko premakne v levo...obstaja kak program ali karkoli za takšno kalibracijo zaslona, torej programske kode monitorja?:)...monitor je izven garancije zato vprašanje če se mi ga splača dat popravljat...

LP in hvala!

hudychk ::

A ročno ga ne moreš nastavlat? Rešitev morda obstaja. Poglej tu: http://www.bythom.com/colorvision.htm

Sicer ne vem, če s tem lahko odpravijo to rdečico, vsekakor pa lahko precej izboljšajo barve, ki jih monitor prikazuje. Od kolega fotr ma točno tole zadevo, ki je predstavljena na strani, za katero sem prilimal link zgoraj, tko da lahko probaš mal poklicat če se kje s tem ukvarjajo.

Morda še ena rešitev zate... V nastavitvah grafične kartice se da tudi nastavljat barve monitorja. Če praviš, da so barve OK, dokler ne prideš v Windowse, se lahko probaš še poigrat z barvnimi nastavitvami pa odstranit rdečo barvo.
The Devil himself!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hudychk ()

bb007 ::

Nop, ročno ne gre nastavit...rdečice ni mogoče odpravit, medtem ko za zamik v levo je največ možn za 50 (verjetno pixlov mišlen) kar sicer sliko nekoliko premakne v levo vendar nit približno dovolj...

Sem vse nastavitve v grafični oz. kjerkoli preletel vendar brez uspeha....

Ok, najlepša hvala za info :)...dvomi da bom imel kje možnost to dobit,vendar mi zamika tud nebo popravil ne...

Še kdo karkoli, izkušnjo, priporočilo, nasvet...vse dobrodošlo...:)

solatko ::

Če ti monitor dela na 3-eh rčaunalnikih enako, je problem v monitorju. Nesi na servis, morada je popravilo zadost poceni, da se splača.

hudychk ::

Take stvari so se včasih dogajale na starih CRT monitorjih, ko so bili zanič kondenzatorji, pa tudi pri starih CRT televizorjih (barve in zamik slike). Če bi bil kabel zanič, bi bile samo barve čudne, slika pa ne bi bila zamaknjena.
The Devil himself!

bb007 ::

Pa glede na to da monitor nima več garancije pomeni da bi ga lahko kamorkoli nesel na popravilo ali samo pooblaščenemu serviserju?...mislim predvsem če imate kakšne predloge za kakšen poceni servis za ta primere, predvsem iz okolice MB-ja, drgač grem raje kr v trgovino po novega kot pa ga sploh dam popravljat...:)

hudychk ::

Lahko ga odneseš kateremu koli serviserju ali elektrotehniku, ki se ponavadi tudi spoznajo na te stvari. Na uradnem servisu tega sploh ne bodo popravljali ali pa bodo zelo drago zaračunali. Lahko probaš še kakšen RTV servis poklicat in vprašat.

So pa danes novi LCD monitorji tako poceni, da se ti starih praktično ne splača popravljati.
The Devil himself!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hudychk ()

JennaWhite ::

Ne vem kam bi se naj drugače obrnila, pa sem se kar sem.

Imam eno težavo. Danes je električar nekaj štemal elektriko in od takrat mi več ne dela ekran. Rekel je, da je problem adapter.

Imam monitor Miro TD670 17˝. Kje bi jaz lahko kupila ta adapter? aDAPTER JE CWT AC Adapter, model PAA050F. Ali bi kateri drugi tudi bil dober? Ne vem..

Res ne vem kaj naj delam, novi monitor pa mi je brezveze kupovat, ker mam tega že 4 leta in super dela.

Lp.

Zgodovina sprememb…

particle ::

Reci električarju ki je "štemal", naj pove kje točno je problem v adapterju.

JennaWhite ::

Ni mi povedal kje točno bi naj bil problem. Meril je edino, če dela ali ne, pa je prišel do zaključka, da ni pretoka elektrike v adapterju. In je rekel, da je adapter šel.

Sicer pa je do tega prišlo tako, ker so nekej elektriko delali v hiši. S števci nekaj. In mi je zgleda notr v adapter počilo. Ker mi je šel tudi polnilec za fon (dobesedno se mi je vžgal), ki sem ga mela notr v vtičnico vtaknjenega.

Edit: Ali bi se ta adapter tudi lahko popravil? Je možno to? Pa, če se da, kdo to sploh popravlja? Ali moram novega kupit?

Zgodovina sprememb…

s1m0n ::

To naj kar elektro podjetje nadomesti, saj so oni krivi :)
Adapter od monitorja in telefona!

JennaWhite ::

Polnilnik telefona mam že drugi naročeni. Samo v resnici bi mi on mogel kriti to ja. Saj mi ni rekel nič naj si izklopim ven iz vtičnice kable itd. Pa delali so za ene druge vtičnice nekaj, pol pa lih meni vse gre v k*.. :( ..

Dajte, če ma kdo kake informacije o temu adapterju kaj sem spraševala, se PROSIM priporočam, da mi pove kaj več. Kje se dobi, ali h komu ga naj pelem na popravilu. Upam, da mi kdo pomaga čimprej.. ;) ..


Lep pozdrav!

hudychk ::

Adapter imaš lahko načeloma kater koli, samo iste specifikacije morajo pisati na njem, torej kakšno napetost proizvede (koliko voltov) in kakšen tok (koliko amperov - A). Seveda mora pasat tud vtikač za v monitor, ki pa se ga načeloma da uporabiti od starega napajalnika, če ne gre drugače (ne bi bilo ravno estetsko, delalo pa bi). To je tako kot za prenosnike, kjer lahko uporabljaš univerzalne napajalnike znamk kot so Belkim, Sweex, Prestigio itd itd. Morda rešitev najdeš v Bigbangu, Delkotu, Conradu, IC Elektronika in podobne trgovine, kjer bi znali prodajati kakšne univerzalne napajalnike. Drugače pa slikaj nalepko na napajalniku od blizu pa jo prilimaj sem gor, da bomo vidl, kakšne specifikacije ima, pa bomo lahko kšno besedo več povedal.
The Devil himself!

solatko ::

Izgleda, da so ti na obe linije spustili fazo. Vsekakor mora to električar poštimat v najkrajšem času.

JennaWhite ::

@hudychk, ok, ko bom doma, slikam pa nalimam. :)
@solatko kaki dve liniji? :P

Hvala vam fantje. ;);)..

solatko ::

Ja na napeljavi imaš pač dve liniji +/- in ozemljitev (če jo imaš), v mestu je po navadi, vsaj v starejših zgradbah ničlano. Ti imaš enofazno napeljavo, hiša pa je po navadi (vsaj vse več stanovanjske) priključena na tri faze + 0 + zemlja. Ko so popravljali, se zgodi, da je ena od drugih dveh faz prišla v stik z tvojo 0 in dobiš na obeh vodnikih napetost. Takrat je na aparatih po navadi štala. V takem primeru je krivda pač na električarjih in so ti dolžni povrniti stroške popravil (dobre firme imajo zavarovanje za podobne primere in se te zadeve rešijo brez problema).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trije monitori - znanstvena fantastika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7710781 (8257) PrimozR
»

Zamaknjena slika

Oddelek: Pomoč in nasveti
82323 (2137) BorutK-73
»

Katere monitorje za 3 screen eyefinity?

Oddelek: Kaj kupiti
133026 (2853) Xickle
»

Windows 7 64-bit in Samsung 193p - ne morem instalirati

Oddelek: Pomoč in nasveti
211906 (1720) KoMar-
»

Hanns g

Oddelek: Strojna oprema
161398 (1146) ender

Več podobnih tem