» »

beleženje IP-ja

beleženje IP-ja

neznanka ::

Zanima me nekaj in upam, da mi boste odgovorili. Če se naprimer registriram na nek forum iz sestrinega računalnika,potem pa operiram s svojim računalnikov in se prijavim z istim nickom, kot sem se registrirala na sestrinem, kaj potem pokaže administratorjem, če pogledajo moje podatke. Moj IP,ali sestrin?
Hvala.
  • spremenil: bluefish ()

Duhec ::

Načeloma vidijo IP adsl/kabel škatle/priključka. Če sta obe s sestro recimo v isti bajti preko routerja na enem adsl/kabel priključku potem vidijo en IP, če govorimo o IPju. Če si ti v drugem kraju, hiši, kjer imajo drug internet priključek, potem se beležita oba. Admin lahko vidi iz katerih vse IP priključkov se tvoj nickname prijavlja.

Hvala. Nisva v isti hiši, tudi kraju ne. Ona ima statični IP, jaz pa dinamičnega.

bluefish ::

Če privzamemo, da forum beleži vse informacije, potem vidijo IP računalnika kjer si se registriral, nato pa še IP računalnika s katerega si trenutno prijavljen.

Hvala. A ni res, da se dinamični IP spreminja?

Da, vendar ne nujno prav pogosto. T-2 ga recimo zamenja le, če na net nisi povezan 24 ur ali več.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Sem na Amisu. Sem poklicala in vprašala, pa so mi rekli, da se spremeni vsakič, ko ugasnem in ponovno vžgem računalnik.

Ja, nekateri imajo tudi tako.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezžični internet - brez omejitve prenosa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14337233 (17704) modelno1
»

Kako najti IP?

Oddelek: Omrežja in internet
223648 (2528) kunigunda
»

ali lahko izve človek vse tole?

Oddelek: Loža
161823 (1163) Blue22
»

Problemi pri postavitvi serverja!