» »

Po novem otroški dodatek samo do 18.leta

Po novem otroški dodatek samo do 18.leta

1
2
»

imagodei ::

opeter je izjavil:

Otrok si vse do takrat, dokler ti živijo starši. Če vam je všeč, ali ne ...

To je traparija.

Besedo "otrok" razumemo na dva načina: v smislu sorodstvene vezi in v smislu obdobja v človekovem življenju. V smislu sorodstvne vezi si svojim staršem vedno otrok. Je pa patetično to mešati z življenjskim obdobjem - oziroma, kot to pokroviteljsko včasih počnejo starši svojim odraslim otrokom (see - to je v smislu sorodstvene vezi): "Dokler bom živa, boš otrok."

To enostavno ni res. Otrok v sorodstvenem smislu oz. tudi v zakonskem smislu (think: dedovanje, pokojnine po pokojnih starših) ostaneš tudi po smrti staršev.

Otrok v smislu življenjskega obdobja pa nehaš biti tam okoli 12-13 leta, ko vstopiš v obdobje mladostništva.
- Hoc est qui sumus -

Mipe ::

"Tale 40-letnik je od sosede otrok." - NESMISEL!
"Tale 40-letnik je sin od sosede." - Že bolj smiselno.

imagodei ::

Mipe je izjavil:

"Moški in ženska, ki prihajata na obisk k sosedi, sta njena otroka." - povsem smiselno.
- Hoc est qui sumus -

borut_p ::

Za moje pojme je težnja države ljudi odvrniti od študija. Kar je za moje pojme pravilno, saj ljudi s 6 ali 7 stopnjo izobrazbe (pustimo sedaj bolonjca) ne potrebujemo nešteto kot se dogaja sedaj. Slovenija se je kao usmerila v smer, kjer bo naš glavni adut znanje, ki bo očitno pridobljeno na faksu. Ker pa je mladina izredno lena ter noče jit v službe (pa ne mi sedaj težit da služb ni) študirajo do ne vem kdaj (tudi do 30 in čez, čeprav je normalno do max 25) in se je ta usmeritev izfižila. Še sploh zaradi dejstva, ker tehnične izobrazbe (mojstrske) ni več oz je nujno primanjkuje. Ker pa smo Slovenci navajeni luxuza in želimo samo sedeti v pisarni, nekaj klofati na računalnik in služiti preko 2000€ (sanje večina študentov) in noben ne želi že z 18 na šiht ter delat za denar, pač država malo pomaga v to smer. Se je pa potrebno zavedat, da denarja pač ni.
Pa naj mi oprostijo postu nekatere svetle izjeme.

Mr.B je izjavil:

Invictus , ne boš vrjel Otrok, te do 26 leta toži za vse, amaa za vse. Celo nekje neki zakon na to temo...

Da, v primeru da se šola, sicer ne (npr, da je že zaposlen)

Pšenični je izjavil:

http://www.rtvslo.si/slovenija/kresalov...

Poglej v ustavo, kaj piše not. Da smo socijalna država, zdej pa gremo v nasprotno smer.

To že res, vendar če je sociala ter bogainpol dodatkov takih, da se ljudem bolj splača biti doma na socijali kot pa delati, potem je nekaj hudo narobe, kajne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borut_p ()

St235 ::

imagodei je izjavil:

Mipe je izjavil:

"Moški in ženska, ki prihajata na obisk k sosedi, sta njena otroka." - povsem smiselno.

Če smo čisto politično korektni sociološko poimenovanje in dojemanje besede otrok nima čisto nič z otroškim dodatkom. Razen besede otrok seveda. Drugače pa je v tem kontekstu pravilen termin vzdrževan družinski član. Kar pomeni potomca/posvojenca/rejenca do 18 leta, oziroma 26 leta, če se šola.

Invictus ::

imagodei je izjavil:

Mipe je izjavil:

Najlepše bi bilo

"Tale 40-letnik je sosedin sin."

Ta jugovizem je že malo preveč vpliven v slovenščini ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

technolog ::

Ta.

St235 ::

Grammar nazi wannabes: Kaj ima to s temo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Invictus ::

technolog je izjavil:

Ta.

Hmm, še meni se dogaja ...

Mogoče v tem, da otroški dodatek po 18 letu dobijo samo tisti, ki naredijo izpit iz pravopisa ?!?!?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Otroški dodatek

Oddelek: Problemi človeštva
417459 (6663) XCom
»

Status študenta/dijaka in nov zakon o izdajanju potrdil o šolanju

Oddelek: Šola
267489 (6515) lokomotiva
»

pokojnina po ocetu + otroski dodatek ter nakazilo, vprasanje glede bancnih racunov

Oddelek: Problemi človeštva
52102 (1993) Looooooka
»

A je res štipendija samo do decembra?

Oddelek: Loža
282682 (1948) St235
»

Koliko lahko zaslužim preko ŠS, da mi ne zmanjšajo štipendije?

Oddelek: Loža
83101 (2646) St235

Več podobnih tem