» »

Plešavost, Minoxidil, presajanje las itd.

Plešavost, Minoxidil, presajanje las itd.

««
28 / 34
»»

jype ::

imagodei je izjavil:

In tako še vedno ne vem, kakšno pomembno vlogo opravlja ljubavni tepih?
Sila lepenja je bistveno večja, če ga nimaš.

imagodei ::

link_up je izjavil:

pihni si malce po dlacicah na roki in dozivi senzacijo...

Jao - ne zanikam, da dlačice lahko prenašajo dražljaje do kože in naprej tako vzbudijo tudi čutila... Ampak, to verjetno ni njihova funkcija, kaj praviš? In zagotovo to ni funkcija, ki bi nam pomembno služila zadnjih nekaj deset ali stotisoč let. Če bi bilo to namreč zelo pomembno, bi bile ženske enako poraščene kot moški; in zelo verjetno bi bili opazno bolj poraščeni že v otroštvu.

Mnogo verjetnejše so hipoteze o tem, da je spolni dimorfizem v primeru dlak posledica spolne selekcije, kjer so se ženskam v pradavnini pač bolj dopadli poraščeni moški; moški pa so pogosteje izbirali manj poraščene partnerke. Glede na to, da je rast terminalnih (daljših, temnejših dlak) jasno povezana s testosteronom, le-ta pa je tesno povezan s socialno hierarhijo v skupnosti, hipoteza (vsaj kar se tiče moških) ni povsem za lase privlečena.

Ohranitev sramnih dlak pa bi mnogo verjetneje utegnila biti povezana s povsem očitnim vzrokom: dokler smo po afriških planjavah tekali goli in bosi, je pojav očitnih sekundarnih spolnih znakov jasno signaliziral, da je potencialni partner spolno zrel. Vizualni znaki bi bili zelo dobrodošli ravno zato, ker ima homo sapiens skrajno slab čut za vonj.

Danes (razen nekaterih "primitivnih kultur") ljudje hodimo po svetu oblečeni in nam odsotnost/prisotnost sramnih dlak ne pove več ničesar o spolni zrelosti. Skozi čas smo tudi prišli do spoznanja, da parjenje s sicer spolno zrelimi 14-letniki in 14-letnicami ne prinaša koristi (kvečjemu prinaša slabosti), tako da se na sramne dlake sploh ne moremo več zanašati. Hkrati smo razvili kulturo, ki nam je dala na voljo druge metode, s katerimi lahko ugotovimo starost potencialnega spolnega partnerja.

Skratka, (sramne) dlake so ostalina pradavnine.
Ne pomeni pa to, da je odstranjevanje dlak brez vseh rizikov.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

Vsi deli človeškega telesa so ostalina pradavnine, tako da to ne pove prav veliko o dlakah.

imagodei ::

Hkrati pa večina drugih delov opravlja funkcije, česar pa za dlake (razen nekaterih izjem) ne moremo nujno trditi. Tako kot ne za slepič.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

jype ::

No, v resnici bi lahko, če ne bi zaradi tega hudo zboleli, ljudje brez težav opustili uporabo skoraj vseh delov telesa od vratu navzdol, pa bi še vedno lahko pametovali po slo-techu, kar je smisel človeške eksistence.

Ampak ja, drži, tudi če vse dlake na telesu odstraniš, v kataloških higienskih razmerah resnici ne bi smel imeti resnih težav.

imagodei ::

jype je izjavil:

Ampak ja, drži, tudi če vse dlake na telesu odstraniš, v kataloških higienskih razmerah resnici ne bi smel imeti resnih težav.

Kolikor štekam, so povečani riziki (vključno s STD) pri odstranjevanju dlak prvenstveno posledica mehaničnih in kemičnih metod (britja, ruvanja in odstranjevanja s kremami, ki poškodujejo povrhnjico), ki na koži povzročijo mikro ali malo manj mikro poškodbe. Če se omejim samo na popolno odstranjevanje (v nasprotju s krajšanjem), potem je najbrž navečji riziko pri metodah, ki zahtevajo pogosto odstranjevanje - britje in depilacijske kreme. Pri spolno aktivnih ljudeh, ki hkrati dosti menjajo partnerje, je tam izpostavljenost precej pogosta. Pri trajnejših metodah, npr. voskanju, je koža poškodovana in dovzetna za okužbe nekaj dni, nato pa je sledi dokaj dolgo obdobje, ko odstranjevanje ni potrebno in je koža docela zdrava. Se pravi, če se človek tistih nekaj dni po depilaciji izogiba seksa, lahko potem 1-2 meseca seksa brez kakšnih skrbi za povečan riziko.

OK, ostajajo vraščene dlake, ki v današnjih higienskih razmerah in dostopnosti topijskih aseptičnih mazil ne bi smeli predstavljati večje težave. Vraščene dlake so pogostejše pri britju (saj so robovi odrezanih dlak ostrejši), zaradi česar je smiselno zamenjat britje za voskanje (;((). In še tega naj ga izvaja profesionalec.

Seveda pa obstajajo tudi še trajnejši/permanentni načini: električna epilacija, IPL, lasersko odstranjevanje, ki pa so za marsikoga predragi. Spet, če jih izvaja usposobljena kozmetičarka oziroma še bolje, usposobljen dermatolog, kakšne posebne nevarnosti ni, nekaj dni po zaključku tretmajev pa je koža zdrava in normalno ščiti pred okužbami - s tem da so dlake dolgoročno odstranjene.

tl;dr: danes je možno dlake odstranit tako, da ni potrebno vzdrževati "kataloških higienskih razmer" za to, da se izognemo resnim težavam.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

imagodei je izjavil:

tl;dr: danes je možno dlake odstranit tako, da ni potrebno vzdrževati "kataloških higienskih razmer" za to, da se izognemo resnim težavam.
Hotel si reči, da jih je treba vzdrževati zgolj med postopkom in dokler se posledice odstranjevanja ne pozdravijo same od sebe. Ja, tako nekako.

Komu in koliko dlake pomenijo, je pa stvar izključno osebnih preferenc (ki so nedvomno tudi produkt splošne kulture) in so sodbe o tem absurdne.

Klemen16 ::

Zdravo vsem, kaj novega, ali je kdo bil na posegu, kako je bilo itd.. Ful hvaallaaa lp

mrkva1 ::

jaz sem bil ravnkar :)
rabil sem sto let preden sem se odloči. Rezultati bodo vidni šele čez kako leto
Ti pa povem da je dol to kot da bi šel k zobarju. Nekaj čisto normalnega in vsakdanjega.

Priporočam da greš :)

mrkva1 ::

aja pa priporočam da vzameš kakega kolega. da kar dva naredita skupaj.
Jaz sem šel sam in bi bilo tako veliko bolje!

musicfreak ::

tudi jaz ravno vceraj prisel domov iz turcije, v petek sem mel operacijo :) o rezultatih se ne morem kaj rect, niti se ne upam pogledat v ogledalo, ker zgledam kot rakav bolnik (prvic v zivljenju pobrit) :D ampak ostalo vse pozitivno tam... prvi dan je blo se malo bolecin po operaciji v petek zvecer (spanje je slabo, ker moras sede spati), v sob skoraj nic vec bolecin, razen ce sem dvignil obrvi. v nedeljo bi ze lahko sel delat, nobenih tezav. Edino inekcije so bolele, ce bom sel se enkrat vzamem raje painless anestestia...te inekcije sem res komaj prezivel (prvih 30 se je slo), je pa res da pri meni dolgo ni prijelo, ker jih je blo skupaj cez 80 da nisem nic vec cutil potem :D ampak to traja samo 10 min maks, potem ne cutis vec nobenih bolecin cel proces.

Na letaliscu vceraj tudi ko sem sel, videl vsaj se 20 drugih tipov, ki so sli isti cas domov. Tam je to res turizem.
Zdaj pa nestrpno cakanje na rezultate. Najbolj mucno mi je to, da ne smem 1 mesec na fitnes in moram cepet samo doma :(

Zgodovina sprememb…

Klemen16 ::

Hvala, ali je še kdo bil na presaditvi ki bi povedal kaj več nam. Hvlaa lepa lp

vectra ::

Jaz sem bil na fue presaditvi pred 1,5 leta na Madžarskem. Takrat je bila to najugodnejša varianta v bližini doma. Plačal sem 1.800€ za operacijo (3. stopnja po Hamiltonovi lestvici) nastanitev in hrano. Operacija je povsem uspela. Okrevanje pa je bilo kar cel mesec. Rezultat je viden po dveh mesecih, ker ti presejani lasje izpadejo in moraš počakat da ti zrastejo novi lasje. Imam nekje 60 grafov na 1cm2, kar je še vedno vidno premalo. Se odločam za operacijo za dopolnjevanje do 100 grafov, vendar še nisem našel termina, da bi bil 1 mesec odsoten iz službe.

Drevesce ::

Tudi sam razmišljam o presaditvi las, pa me zanima, kaj naj bi me odvrnilo od obiska denimo klinike pri nas : https://hairclinic.si/ oziroma v tujini (Turčija, Madžarska, Hrvaška).
Če kdo pozna bolj primerno Slovensko kliniko, ki to storitev ponuja, naj mi prosim posreduje povezavo.

Cena, kvaliteta ali kaj drugega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Drevesce ()

2dark ::

kdor se misli lotevat presaditve las, mora to naredit kvalitetno, d abodo lasje gosti, ker drugače izgleda na pol.

Tole sicer zgleda super, vprašanje koliko denarja. verjetno vsaj 15.000 uSD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2dark ()

jan44 ::

Kje kupujete dutasteride tisti, ki ga jemljete. Na recept se ga ne da dobit.

ccaterpillar ::

jan44 je izjavil:

Kje kupujete dutasteride tisti, ki ga jemljete. Na recept se ga ne da dobit.


https://www.bolha.com/nega-las/sredstva...

Hangman ::

Nisem še na tej točki, da bi načrtoval kakšno mikropresajanje. Nekaj let imam še časa za razmišljanje, zato imam nekaj vprašanj glede FUE:

1) Kolikor mi je znano, ti pri FUE posegu vzamejo las iz zadnjega dela (kjer so lasje gostejši) in ti ga vsadijo spredaj. Kaj to pomeni za zadnji del lasišča - bo na tistem delu las manjkal ali zraste nov? Da se lažje razumemo: je to kot pri odvzemu krvi (sčasoma se kri reproducira, zato ti je ne manjka) ali kot recimo pri puljenju zoba (nov zob ti ne bo zrastel)?
2) Se je treba pred posegom obriti na nulo ali kar prideš? Kako je to videti po posegu - če ti las vsadijo, je pleša takoj pokrita z lasmi ali se vsadijo samo korenine in moraš potem čakat, da ti lasje na tistem mestu zrastejo?
3) Kakšen je dolgoročni izid posega? Če je plešavost posledica genetike ti po nekaj letih verjetno tudi presajeni lasje odpadejo? Če ja, je verjetno smiselno potem jemati kakšne zadeve, ki zavirajo izpadanje na novo vsajenih las? Malo boleče bi bilo odšteti 3000+ evrov in si po 8-ih letih spet na enakem.

Sicer pa če je plešavost dedna, to na dolgi rok pomeni, da je bo vedno več in bo plešavost čez par let nekaj čisto običajnega oz. bo bolj neobičajno imeti lasje. Verjetno pa bodo tudi takšne klinike bolj pogoste, posegi pa cenejši (konkurenca).

musicfreak ::

Saj mas na youtube ogromno videjev o tem. Poglej si npr. kanal https://www.youtube.com/channel/UCbfZ2x...
Tam najdes vse informacije, s tem da pri njemu je slo za slabo operacijo, ker je vzel takrat poceni varianto, zato pa svetuje sedaj.

1. tam ne zrasejo vec lasje, ampak ti jih tako vzamejo, da se ne vidi da so ti kaj vzeli (razen ce bi jih vzeli prevec bi se videlo)
2. pri FUE se rabis, pri DHI se ne rabis obrit. Presajeni lasje ti izpadejo po 2-4 tednih po operaciji in zacnejo rasti po 3,4 mesecih potem (koncni rezultat vids cez 1 leto)
3. baje da presajeni ne izpadejo, je pa priporocljivo jemat po operaciji propecio, finasteride, proscat. Najboljsa varianta je samo 3mg (3x1) cesa od tega na teden. Mozni so stranski ucinki, vendar pri okrog 1 procentu, pa se to pri tistih, ki jemljejo preveliko dozo.

Cene so ze sedaj izjemno nizke, ampak ne v Sloveniji, je treba v Turciji, vendar se prej dobro pozanimat h komu (najlazje je prebrat razne forume in youtube videje (ne samo 1,2 primera od nekoga, ki je bil pri nekem zdravniku).

Zgodovina sprememb…

vilicarist ::

a se da kj vzet, da ti pospeši izpadanje las in da postaneš plešast po celi glavi?
bmw = brings me women

ADIJOOO ::

vilicarist je izjavil:

a se da kj vzet, da ti pospeši izpadanje las in da postaneš plešast po celi glavi?

Kemoterapija

vilicarist ::

neki kar ni (zelo) strupeno...
bmw = brings me women

zan333 ::

2dark ::

vilicarist je izjavil:

a se da kj vzet, da ti pospeši izpadanje las in da postaneš plešast po celi glavi?



Tam, kjer lasersko odstranjujejo dlake.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Hangman ::

Samo če ti z zadnje strani jemljejo lase in jih presajajo spredaj, potem ti jih manjka zadaj. Recimo, če bi želel spredaj podaljšati lasišče (čez celotno čelo) za širino 2 prstov, je za to potrebno odvzeti kar nekaj las in verjetno bi se zadaj opazilo, da so nekoliko bolj redki? Tisti zadaj verjetno ne bodo več zrastli, kolikor razumem iz posnetkov.

musicfreak ::

Hangman je izjavil:

Samo če ti z zadnje strani jemljejo lase in jih presajajo spredaj, potem ti jih manjka zadaj. Recimo, če bi želel spredaj podaljšati lasišče (čez celotno čelo) za širino 2 prstov, je za to potrebno odvzeti kar nekaj las in verjetno bi se zadaj opazilo, da so nekoliko bolj redki? Tisti zadaj verjetno ne bodo več zrastli, kolikor razumem iz posnetkov.


poglej si tale link kako to izpade

https://www.hairrestorationnetwork.com/...

ozgeergun ::

Zgodovina sprememb…

obalik ::

Günümüzde VASER liposuction uygulamalari ile bu sorunlar büyük ölçüde aşilmiştir. Şöyle gerçekleşiyor olay. Önce incecik bir ultrasonik dalga yayan probunuz yaglarin arasinda gezdiriliyor. Ucunda herhangi bir kesici kisim yoktur. Ses dalgalari yolu açtikça ilerler. Bu aşama bittiginde o 3-4 mm lik kesiden yaglar erimiş olarak kendiliginden zaten akar.

Ek olarak ince pipet gibi bir kanül ile (Vent X kanül) girilerek erimiş yaglar emilerek çikarilir. Klasik Liposuctionda kalçapar, bel, sirt, karin, bacaklar, basenler bölgesinde cesurca liposakşin yapilirken boyun bölgesi korkulu rüya idi. Şimdi VASER Liposuction teknolojisi ile boyun ve çene sinirina kadar güvenle ilerleyebiliyoruz. Neden: Çünkü sinir dokusuna zarar vermiyor. Baldir bölgesi de derin ven trombozu ve yag embolisi için en korkulan alanlardir. Oysa VASER vasküler sistemi de korudugu için bu alanlarda artik güvenli lipo yapabilir olduk.

https://www.ozanbalik.com

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: PARTyZAN ()

Jerry000 ::

Nekaj me zanima, na koliko časa se vi brijete po glavi? Se z britvico?

Alien123 ::

Skoraj vsak dan. Z britvico ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Alien123 ()

bambam20 ::

Jerry000 je izjavil:

Nekaj me zanima, na koliko časa se vi brijete po glavi? Se z britvico?


Če želiš gladko, potem te čaka vsak dan. Bolje je strižnik za lase .. na 14 dni.

Jerry000 ::

Alien123 je izjavil:

Skoraj vsak dan. Z britvico ja.

Kakšno pa imaš? Verjetno brez pene za britje?

bambam20 je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Nekaj me zanima, na koliko časa se vi brijete po glavi? Se z britvico?


Če želiš gladko, potem te čaka vsak dan. Bolje je strižnik za lase .. na 14 dni.

Strižnik ne pride v poštev, po 14 dneh ni kul, jaz se na 3 dni brijemampak s peno, bi pa vsak dan na gladko samo ne vem ali uporabljate vedno peno ali ne, ker to kar hitro zmanka če je vsak dan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

Alien123 ::

od vseh kar sem jih sprobal, in to so skoraj vse kar se dobi v naših trgovinah, mi je najboljša od wilkinsona. One navadne v zeleni vrečki.


in ja, obvezno s kremo za britje.

Kvinta ::

bi pa vsak dan na gladko samo ne vem ali uporabljate vedno peno ali ne, ker to kar hitro zmanka če je vsak dan


Mohawki so se z nožom brili vsaki dan brez pene pa niso nič jamrali :))
A.C.A.B

bambam20 ::

Jerry000 je izjavil:


Strižnik ne pride v poštev, po 14 dneh ni kul, jaz se na 3 dni brijemampak s peno, bi pa vsak dan na gladko samo ne vem ali uporabljate vedno peno ali ne, ker to kar hitro zmanka če je vsak dan


Za vsak dan gladko ne potrebuješ veliko pene. Malo, da britvica drsi.

Drugače pa za vsak dan se lahko brez problema uporablja tudi brivnik za brado.

smoothcrim ::

Si je šel kdo tukaj presadit lase s FUE tehniko? Kako pa je stanje s tem posegom v sloveniji? A je treba res it v Turčijo?
lp

musicfreak ::

smoothcrim je izjavil:

Si je šel kdo tukaj presadit lase s FUE tehniko? Kako pa je stanje s tem posegom v sloveniji? A je treba res it v Turčijo?
lp


pojdi v turcijo, ni noben bavbav...tretji dan si ze doma in vse organizirano od letalisca od zacetka do konca, nic ne rabis skrbet...jaz sem bil pred 9 meseci in super zadovoljen in ko bo treba grem se enkrat. dve dobri opciji od tam:

https://www.instagram.com/hairofistanbu...
https://www.instagram.com/drcinik.trans...

Zgodovina sprememb…

Jerry000 ::

musicfreak je izjavil:

smoothcrim je izjavil:

Si je šel kdo tukaj presadit lase s FUE tehniko? Kako pa je stanje s tem posegom v sloveniji? A je treba res it v Turčijo?
lp


pojdi v turcijo, ni noben bavbav...tretji dan si ze doma in vse organizirano od letalisca od zacetka do konca, nic ne rabis skrbet...jaz sem bil pred 9 meseci in super zadovoljen in ko bo treba grem se enkrat. dve dobri opciji od tam:

https://www.instagram.com/hairofistanbu...
https://www.instagram.com/drcinik.trans...

Kako to misliš ko bo treba? A ni to permanentno? Kako pa je s tem? Te kaj boli? Kako to poteka? Kolikšna je cena? Kdaj lahko normalno športaš, pereš glavo itd?

musicfreak ::

Te ko presadijo ostanejo ja, ampak tisti zadaj za presajenimi ti seveda dalje izpadajo, ce ne jemljes finasterida ali minoxidila.

Poglej si videje na yt, jih mas miljon. Bolecine ni popolnoma nobene, razen inekcije na zacetku 10 min. 1 mesec brez sporta se priporoca, glavo peres mislim da ze od tretjega dne po njihovih navodilih vsak dan, sem pozabil kako je blo tocno. Po 7 dneh pa normalno.

smoothcrim ::

musicfreak je izjavil:

Te ko presadijo ostanejo ja, ampak tisti zadaj za presajenimi ti seveda dalje izpadajo, ce ne jemljes finasterida ali minoxidila.

Poglej si videje na yt, jih mas miljon. Bolecine ni popolnoma nobene, razen inekcije na zacetku 10 min. 1 mesec brez sporta se priporoca, glavo peres mislim da ze od tretjega dne po njihovih navodilih vsak dan, sem pozabil kako je blo tocno. Po 7 dneh pa normalno.


Daj napiši malo več o tem. Preko katerega letališča si šel v istanbul? Kdo ti je delal presaditev? Koliko graftov? Cena? ..

kipo ::

Da še jaz dodam svojo izkušnjo o presajanju las. Izpadanje las se mi je začelo zelo zgodaj, pri nekje 16ih letih. Sedaj sem star 37 let in me je to zelo motilo. Na srečo sem začel zelo zgodaj jemati finasterid, tako da sem izpadanje močno omejil, poleg tega pa sem pred nekaj leti začel uporabljati hair concealer-je (Toppik, Dermatch), ki jih btw zelo priporočam. Postanejo pa velika odvisnost, saj redke lase zelo dobro zgostijo, zato brez njih nisem zapustil hiše. Vsi okoli mene so mislili, da težav z izpadanjem las pri meni enostavno ni. Hair concealer-ji pa predstavljajo omejitve pri kopanju, nošenju kap, čelad itd, ker na koncu koncev je to pač prah oz. barva. Lansko leto pa sem se odločil za presaditev po fue metodi, ki sem jo realiziral letos januarja. Rezultati so super in concealerjev ne uporabljam več. Ogledoval sem različne klinike in na koncu našel super kliniko v Zagrebu in sicer Poliklinika Maletič. Trenutno sem pri 9ih mesecih in lasje se še vedno gostijo. Ni mi bilo potrebno obriti glave zgoraj, ampak samo okoli, kar je bilo zelo pomembno. Po cca. 10 dneh poseg ni bil viden in tudi nihče ni nikoli ničesar posumil.

Pod črto, če razmišljaš o posegu, to naredi! Ne čakaj. Važno je samo, da se dobro podučiš in rezultat je zagotovljen. Turčija zna biti dobra ali slaba odločitev, odvisno od klinike. Ampak kot rečeno ne vidim potrebe po potovanju v Turčijo, ker imamo v EU odlične klinike, kot je npr. Maletić v Zg. Za bolj globoke denarnice pa se najde še kaj boljšega. Govorimo o ceni 5eur/graft. Če koga še kaj zanima pa na dan z vprašanji, z veseljem pomagam.

miko22 ::

Koliko je te stalo vse skupaj. Pa mogoče prilepi kako sliko zgornjega dela glave prej in pol.

kipo ::

miko22 je izjavil:

Koliko je te stalo vse skupaj. Pa mogoče prilepi kako sliko zgornjega dela glave prej in pol.

Presadili so mi cca. 1700 graftov, cena na graft znaša 2,00 €. Se pravi 3.400,00 € + PRP 250,00 €. Fotke sem želel objaviti, ampak bi jih moral naložiti in linkati povezavo, kar pa ne bom. Če želiš, ti jih pošljem na e-mail - javi na ZS.

Jerry000 ::

Kako pa je potem to s športom? Po 10 dneh je ozdravljeno? Kako to presajajo? Dobiš anastezijo? Boli poseg? Ali je potem tko kot da imaš svoje lasje in rastejo ali so fiksne dolžine?

kipo ::

Test

kipo ::

Šport se odsvetuje v prvih dne, prav tako kakršenkoli napor. Vzrok je v potenju, ki bi lahko škodoval novo presajenim foliklom.

Kako poteka?
1. posvet, fotkanje, pregled z zoom kamero, določitev ciljev in želja, zaris lasne linije, uskladitev
2. striženje oz. zabritev donorske (in ciljne regije), pomirjevala
3. anastetik z inekcijami, ki jih je kar nekaj (20, 30 nit ise ne spomnim)
4. vrtanje v folikle v donorski regiji z mikro motorjem (obstajajo tudi ročne variante, ki pa se bolj redke) in pobiranje foliklov iz donoroske regije, z glavo si obrnjen dol, cca. 2-3 h (odvisno od velikosti posega)
5. zarez luknjic na ciljni regiji (priprava luknjic za folikle iz donorske regije)
6. kosilo
7. saditev foliklov v luknjice (cca. 2-3 h)

Tako je potekalo pri meni. Moram priznati, da sem se operacije izredno bal, saj je bila to prva operacija v mojem življenju in prebral sem veliko zgodb, ko so imeli pacienti neznosne bolečine ali slabe rezultate. Ampak v realnosti mi je zobozdravstveni poseg težji, kot je bila ta operacija. S sestrami sem se med operacijo pogovarjal in se hecal, tako da mi je bilo po nekem času povsem prijetno. Poseg boli samo v fazi inekcij z anastetikom, potem pa ne več. Pri meni je anastetik vmes malo popustil, zdravnica je dodala anastetik in operirala naprej.

Novo presajeni lasje po cca. 2-3 tednih izpadejo in si na pogled takšen, kot pred posegom. Po cca. 3-4 mesecih, pa začenjo rasti. Najprej kot puhek, potem pa se začnejo gostiti in postajajo vedno močnejši in daljši. So pa to lasje, ki so povsem enaki kot ostali, se pravi normalno rastejo, jih strižeš itd. Samo prestavljeni so iz zadnega dela na zgornji del glave. Pa naj bi bilo imuni na izpadanje, saj moškemu lasje zadaj in ob strani običajno ne izpadejo.

Poseg močno priporočam. Do operacije sem se izogibal plavanju, nekaterim športom, imel sem ogromno dela z oblikovanjem in skrivanjem pleše itd. Sedaj pa sem končno svoboden! Letos sem užival na morju kot že več kot 20 let ne.

JUST DO IT!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kipo ()

imagodei ::

kipo je izjavil:

Poseg močno priporočam. Do operacije sem se izogibal plavanju, nekaterim športom, imel sem ogromno dela z oblikovanjem in skrivanjem pleše itd. Sedaj pa sem končno svoboden! Letos sem užival na morju kot že več kot 20 let ne.

Al pa končno spoznaš, da tvoji lasje ne zanimajo nikogar (razen tebe samega), se nehaš sekirat, pustiš lase kakršni pač že so ali pa jih postrižeš na kratko/obriješ, prišparaš 4kEUR in z novoodkrito samozavestjo povabiš kakšno dekle na pijačo.

Če se ljudem kot so Jeff Bezos, Andre Agassi, Zinedine Zidane, Michael Jordan, Dwayne Johnson, John Malkovich, Patrick Stewart, Bruce Willis, Woody Harrelson itd itn ne zdi vredno trošiti "drobiža", da bi spet imeli lase, je morda vredno pomisliti, da gre pri vaši pretirani sekiranciji v prvi vrsti za problem samozavesti.

Razumem, da v tole temo pišejo 25 in 20 letniki, včasih celo še najstniki. Da pa ljudje pri 35, 40 in več letih hodite na neke razmeroma drage operacije zaradi las, je pa skorajda komično. No, vsakemu svoje, na koncu se me ne tiče in niti ne izgubljam spanja zaradi vaših odločitev. Zgolj svetujem tistim, ki se obremenjujete zaradi las, da ugotovite, da se glede tega dela svojega izgleda še najbolj sekirate vi sami, drugi okoli vas pa z vašo frizuro skorajda popolnoma nič. Še posebej, če ste že zakorakali v 30. leta.

Vici o pleškotih so zabavni nekje do 6. razreda, tako kot vici o ritkah in drekcih. V trenutni družbi plešaste ljudi, celo namenoma pobrite sprejemamo čisto normalno, brez zgražanja ali posmeha.

Aja, by the way, zakaj se čutim kompetentnega komentirat: tudi sam sem kmalu po 20. letu začel dobivati "visoko čelo", po 25. letu pa konkretno izgubljat lase. Danes sem že konkretno plešat, po vrhu glave lase lahko prešteješ. Se pač na kratko ostrižem in to je to.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

kipo ::

imagodei je izjavil:

kipo je izjavil:

Poseg močno priporočam. Do operacije sem se izogibal plavanju, nekaterim športom, imel sem ogromno dela z oblikovanjem in skrivanjem pleše itd. Sedaj pa sem končno svoboden! Letos sem užival na morju kot že več kot 20 let ne.

Al pa končno spoznaš, da tvoji lasje ne zanimajo nikogar (razen tebe samega), se nehaš sekirat, pustiš lase kakršni pač že so ali pa jih postrižeš na kratko/obriješ, prišparaš 4kEUR in z novoodkrito samozavestjo povabiš kakšno dekle na pijačo.

Če se ljudem kot so Jeff Bezos, Andre Agassi, Zinedine Zidane, Michael Jordan, Dwayne Johnson, John Malkovich, Patrick Stewart, Bruce Willis, Woody Harrelson itd itn ne zdi vredno trošiti "drobiža", da bi spet imeli lase, je morda vredno pomisliti, da gre pri vaši pretirani sekiranciji v prvi vrsti za problem samozavesti.

Razumem, da v tole temo pišejo 25 in 20 letniki, včasih celo še najstniki. Da pa ljudje pri 35, 40 in več letih hodite na neke razmeroma drage operacije zaradi las, je pa skorajda komično. No, vsakemu svoje, na koncu se me ne tiče in niti ne izgubljam spanja zaradi vaših odločitev. Zgolj svetujem tistim, ki se obremenjujete zaradi las, da ugotovite, da se glede tega dela svojega izgleda še najbolj sekirate vi sami, drugi okoli vas pa z vašo frizuro skorajda popolnoma nič. Še posebej, če ste že zakorakali v 30. leta.

Vici o pleškotih so zabavni nekje do 6. razreda, tako kot vici o ritkah in drekcih. V trenutni družbi plešaste ljudi, celo namenoma pobrite sprejemamo čisto normalno, brez zgražanja ali posmeha.

Aja, by the way, zakaj se čutim kompetentnega komentirat: tudi sam sem kmalu po 20. letu začel dobivati "visoko čelo", po 25. letu pa konkretno izgubljat lase. Danes sem že konkretno plešat, po vrhu glave lase lahko prešteješ. Se pač na kratko ostrižem in to je to.



Se močno strinjam. Če lahko to težavo presežeš in se z njo ne ukvarjaš več, je to največ kar lahko narediš. Vedno sem bil zavisten do takih ljudi. Če lahko to presežeš, zapri forum in pojdi uživat v življenju, tako kot sedaj jaz:)

Ampak ljudje nismo vsi enaki. Nekatere nas moti izpadanje las, nekatere ne. Moj post je namenjen prvim. Zakaj si ne bi pomagal, če si tip človeka, ki ga to moti? Mene je to motilo 20 let in sem sedaj urediil in z veseljem pomagam ostalim, ki jih to prav tako moti.

Jerry000 ::

kipo je izjavil:

Šport se odsvetuje v prvih dne, prav tako kakršenkoli napor. Vzrok je v potenju, ki bi lahko škodoval novo presajenim foliklom.

Kako poteka?
1. posvet, fotkanje, pregled z zoom kamero, določitev ciljev in želja, zaris lasne linije, uskladitev
2. striženje oz. zabritev donorske (in ciljne regije), pomirjevala
3. anastetik z inekcijami, ki jih je kar nekaj (20, 30 nit ise ne spomnim)
4. vrtanje v folikle v donorski regiji z mikro motorjem (obstajajo tudi ročne variante, ki pa se bolj redke) in pobiranje foliklov iz donoroske regije, z glavo si obrnjen dol, cca. 2-3 h (odvisno od velikosti posega)
5. zarez luknjic na ciljni regiji (priprava luknjic za folikle iz donorske regije)
6. kosilo
7. saditev foliklov v luknjice (cca. 2-3 h)

Tako je potekalo pri meni. Moram priznati, da sem se operacije izredno bal, saj je bila to prva operacija v mojem življenju in prebral sem veliko zgodb, ko so imeli pacienti neznosne bolečine ali slabe rezultate. Ampak v realnosti mi je zobozdravstveni poseg težji, kot je bila ta operacija. S sestrami sem se med operacijo pogovarjal in se hecal, tako da mi je bilo po nekem času povsem prijetno. Poseg boli samo v fazi inekcij z anastetikom, potem pa ne več. Pri meni je anastetik vmes malo popustil, zdravnica je dodala anastetik in operirala naprej.

Novo presajeni lasje po cca. 2-3 tednih izpadejo in si na pogled takšen, kot pred posegom. Po cca. 3-4 mesecih, pa začenjo rasti. Najprej kot puhek, potem pa se začnejo gostiti in postajajo vedno močnejši in daljši. So pa to lasje, ki so povsem enaki kot ostali, se pravi normalno rastejo, jih strižeš itd. Samo prestavljeni so iz zadnega dela na zgornji del glave. Pa naj bi bilo imuni na izpadanje, saj moškemu lasje zadaj in ob strani običajno ne izpadejo.

Poseg močno priporočam. Do operacije sem se izogibal plavanju, nekaterim športom, imel sem ogromno dela z oblikovanjem in skrivanjem pleše itd. Sedaj pa sem končno svoboden! Letos sem užival na morju kot že več kot 20 let ne.

JUST DO IT!

Ne razumem, torej od zadaj ti vzamejo lasje in ti jih dajo tam kjer jih ni, torej si potem zadaj brez las

Ganon ::

kipo je izjavil:

Poseg močno priporočam. Do operacije sem se izogibal plavanju, nekaterim športom, imel sem ogromno dela z oblikovanjem in skrivanjem pleše itd. Sedaj pa sem končno svoboden! Letos sem užival na morju kot že več kot 20 let ne.

JUST DO IT!


Ti bi moral urediti zmešnjavo V in ne NA glavi. Tam se skrivajo čisto vse tvoje težave.
««
28 / 34
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Presaditev las

Oddelek: Loža
97244 (6660) FireSnake
»

Gostejši lasje?

Oddelek: Loža
173773 (3170) Timurlenk
»

Čebulni sok pri plešavosti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9214569 (12586) TheBlueOne
»

seboroicni dermatitis in izpadanje las s cebulico

Oddelek: Loža
3312575 (11454) Pithlit

Več podobnih tem