Forum » Zvok in slika » Kvalitete filmov
Kvalitete filmov
Dekinio ::
Pogledam kr veliko filmov...bluray-e, ripe....ne vidim neke razlike med blurayom in brrip, razlika v velikosti datoteke pa ogromna. Al jaz ne vidim ali pa očitno res ni tako velika.
Vaša mnenja...
Vaša mnenja...
Aston_11 ::
Svoj čas je imel 700 mb velik film povsem solidno kvaliteto. Danes smo pa malo razvajeni. Razlika ni velika, zna pa upočasniti pc...
Dekinio ::
Saj to sem mislil tudi povedat....kakšen BRRip ima čudovito sliko, nič slabše od BRaya pa še bolj tekoče vse skup dela.
wired ::
kixs ::
Ce gledas na pravem TV-ju in na pravilni razdalji za BR filme in ce so le-ti novi in posneti v pravilni tehniki, se razlika med BR in BRripom 1080p seveda pozna, je pa minimalna. BR in BRrip 720p se pa ze bolj pozna. Vendar kot receno, tudi BR disk ni pogoj, da bo kvaliteta res dobra - predvsem kaksne nove izdaje starih filmov.
Vendar meni osebno ne sede poslusat BR playerja ko srota med branjem.
lp
Vendar meni osebno ne sede poslusat BR playerja ko srota med branjem.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
rs1975 ::
tudi mene zanimajo tele primerjave med različnimi formati. do sedaj sem vlekel filme velikosti med 4,7 do okrog 8 GB. vse to so Bluray ripi 720p, največkrat od skupin DON, EbP, HiDT, ESiR.
sem pa zadnjič dol potegnil film I SAW THE DEVIL BRRIP 720P FLAWLESS. film je dolg 2:20, velikost pa je bila 3,8 GB. tak film od zgoraj omenjenih ripperjev bi bil dolg okoli 8GB. moram rečt, da je bila kvaliteta slike zelo dobra, zato sem začel razmišljati, da bi začel dol vleči samo še filme, ki so BDRIP ali BRRIP 720p.
glede na to, da gledam filme preko XT na plazmi 106 cm in oddaljenosti 4 metre, se po mojem na splača vleči dol filme 1080p, ker je pač razmerje diagonala TV-oddaljenost gledana prevelika.
po mojem tudi na taki razdalji in kvaliteti 720p ne vidiš razlike med recimo 3000 in 6000 Kbps.
imam prav?
kakšna je sploh razlika med temi formati:
- BDRip/BRRip 720p (avi format)
- BDRip/BRRip 720p (mkv format)
- Bluray Rip (mkv format od 4,7 GB naprej)
sem pa zadnjič dol potegnil film I SAW THE DEVIL BRRIP 720P FLAWLESS. film je dolg 2:20, velikost pa je bila 3,8 GB. tak film od zgoraj omenjenih ripperjev bi bil dolg okoli 8GB. moram rečt, da je bila kvaliteta slike zelo dobra, zato sem začel razmišljati, da bi začel dol vleči samo še filme, ki so BDRIP ali BRRIP 720p.
glede na to, da gledam filme preko XT na plazmi 106 cm in oddaljenosti 4 metre, se po mojem na splača vleči dol filme 1080p, ker je pač razmerje diagonala TV-oddaljenost gledana prevelika.
po mojem tudi na taki razdalji in kvaliteti 720p ne vidiš razlike med recimo 3000 in 6000 Kbps.
imam prav?
kakšna je sploh razlika med temi formati:
- BDRip/BRRip 720p (avi format)
- BDRip/BRRip 720p (mkv format)
- Bluray Rip (mkv format od 4,7 GB naprej)
gruntfürmich ::
to je enostavno. večji kot je, boljši je. razen če je koder nesposoben.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
gruntfürmich je izjavil:
že res, da večji kot je, boljše je. je pa vprašanje, če je smotrno dol vlečt tako velike datoteke, ko pa razlike v kakovosti ne vidiš. oddaljenost gledanja naredi svoje...
gruntfürmich ::
gruntfürmich je izjavil:
že res, da večji kot je, boljše je. je pa vprašanje, če je smotrno dol vlečt tako velike datoteke, ko pa razlike v kakovosti ne vidiš. oddaljenost gledanja naredi svoje...
jst nekako vlečem max 8gb, redko 12 ali več. če pa tega ni pa se tudi s 4 zadovoljim. veliko pa je pogojeno s prenosom, tko da če vidim veliko virov na 8gb raje potegnem kot 4gb.
in ja, razlika se opazi.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
zakaj sem sploh spraševal o smotrnosti dolpotega filmov večjih dimenzij je tale graf.
kot sem že omenil gledam filme na 106cm plazmi v oddaljenosti 3,5-4 metre.
po tem grafu komaj "občutiš" kvaliteto slike 480p, medtem ko je potrebno za 720p na taki diagonali gledati na oddaljenosti cca. 2,5 metra. oziroma, če obrnem zadevo, če hočem uživati v popolni kvaliteti 720p ločljivosti moram nabaviti TV z diagonalo okrog 165 cm (65 inch)
kot sem že omenil gledam filme na 106cm plazmi v oddaljenosti 3,5-4 metre.
po tem grafu komaj "občutiš" kvaliteto slike 480p, medtem ko je potrebno za 720p na taki diagonali gledati na oddaljenosti cca. 2,5 metra. oziroma, če obrnem zadevo, če hočem uživati v popolni kvaliteti 720p ločljivosti moram nabaviti TV z diagonalo okrog 165 cm (65 inch)
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Blu ray predvajanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1066 (857) | gendale2018 |
» | Filmi kvaliteta slikeOddelek: Pomoč in nasveti | 993 (882) | wasd |
» | Predvajanje blu-ray videjevOddelek: Pomoč in nasveti | 1315 (1181) | pharaon |
» | Kvaliteta slike ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2593 (2343) | shotalick |
» | 600 MB, 3 ure, HD kvalitetaOddelek: Zvok in slika | 2987 (2440) | gendale |