» »

Problem z igranjem iger- Directx

Problem z igranjem iger- Directx

easyrider3 ::

Imam še starejši računalnik AMD Athlona 3000+,grafično kartico Asus AH3450-512mb,1Gb Rama in vse skupaj dela na Windows XP.Probal sem namestiti tri igre in za vsakič mi vrže že na začetku iz igre ven in mi čez celi ekran v modri barvi napiše par možnih napak in sicer:
Your primary video adapter is not the default one.No HAL device found.Your videocard is not supported.An entry is missing in the result database (Result not found:directx/d3dadapter/0/caps/devcaps).Your videocard does not support some required features (D3DFMT_R5G6B5).
Probal sem še parkrat inštalirat Directx 9 pa je zmeraj bilo isto. Drugače mi pa grafično računalnik normalno zazna in vse pravilno deluje edino igre pa ne delajo.Pa še igre so čist obične starejše tako,da je računalnik dost zmogljiv sploh pa grafična kartica. Najbrž bom šel nazadnje še ves disk sformatirat in na novo naložit Windowse. Mislim to je za popizdit,da ne morem špilat neke stare igrce

Senitel ::

Glede na vrnjeno napako ni problem, da ne najde grafične. Problem je, da najde nek drug grafični adapter kot primary...
Si kakšen čuden software inštaliral? Kaj ti zanimivega pove dxdiag?

easyrider3 ::

Kaj vem inštaliral sem marsikaj in poprej mi je v biosu bilo nastavljeno (pci to vga primary) potem sem probal tudi (agp to vga primary). Igrco mi že odpre ampak potem ko jo zaštartam mi jo pa ven vrže, nekaj mora biti glede nastavitev ali gonilnikov za disply narobe. Bom vse skupaj dol zbrisal formatiral disk in na novo windows in gonilnike naložu pa bom potem videl kaj bo. Mogoče je tudi to kaj narobe, ker sem poprej imel drugo slabšo grafično in so driverji še gor ostali in še kaj podobnega

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

XsenO ::

Imaš morda poleg "navadnE" tudi integrirano grafično? Poglej, da jo nisi po pomoti v biosu vključil.
1 + 1 = 1

easyrider3 ::

Ja po moje je že obično integrirana na matično ploščo vendar jaz imam dodatno vstavljeno na AGP vodilo in to tako z 512 Mb,ki bi morala z lahkoto predvajat tako igrco. V biosu pa je bilo običajno nastavljeno na PCI to VGA primary in sem potem probal spremenit da je vstavljena grafična kartica primary AGP to VGA in je bilo isto. Ven vrže iz igrce zaradi nekaj glede Directx-a ker tiste igre ki sem jih iz neta zastonj potegnil in inštaliral normalno delajo,res pa da so čist običajne. Zdi se mi da problem nastane zaradi 3D slike,verzije al kaj že.
Imam naslednje komponente v računalniku: -matična plošča Asus A7N8X
-procesor poprej XP2000+,(sedaj XP3000+)
-Bios verzija poprej 1001,(sedaj piše 1008,čeprav naj bi bila 1009 beta verzija saj tega sem dol potegnu)
-Ram 1Gb
-grafična kartica Asus AH3450(512Mb) na AGP vodilu
Igro ki mi ven meče je pa Princ of Persia in rabi za delovanje najmanj 1000Mhz PROCESOR,256Mb RAM-a,grafična in zvočna kartica združljiva z DIRECTX 9.0c in 2Gb prostega prostora na disku.

A ja pozabil sem še povedat ko sem inštaliral igro Princ of Persia je normalno bila slikca-ikona na namizju za igro,ko pa sem jo prvič zagnal mi je potem na namizju ni bilo več slikce za to ikono ampak samo od windowsa tist čuden znak,ki včasih se pojavi če nimaš ustreznega programa za odpreti. Imam tudi inštaliran Adobe reader ki je bil zraven igre priporočen-

Zgodovina sprememb…

Izi ::

A si naložil najnovejše DirectX 9.0c driverje? Brez njih ne bo delalo, če jih nisi jih najdeš tukaj: DirectX 9.0c (full package)
Ali si naložil najnovejše AMD Catalyst driverje verzije 10.12 za grafično kartico?

easyrider3 ::

Za grafično sem uporabil kar tiste driverje ki so bili na CD-ju zraven grafične v škatli. Directx 9.0c sem pa probal vse verzije inštalirat

Izi ::

Pri grafičnih karticah je pomembno, da posodabljaš driverje. Tisti iz škatle so stari že nekaj let in novejših iger ne podpirajo več. Namesti najnovejše driverje iz tukaj: ATI Radeon Video Card Drivers
Izberi katere Windows uporabljaš in si prenesi driverje verzija 10.12.

Edit:
Če ne bo delalo zaradi AGP vodila pa boš rabil tele popravljene driverje, ki znajo najti tudi stare grafične kartice na AGP vodilu: Catalyst AGP Hotfix
Pravzaprav bo najbolje, da kar takoj probaš te popravljene driverje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

easyrider3 ::

Sem poprej izbrisal stare driverje in šel inštalirat tiste ki si mi jih napisal in sedaj sploh ne zazna računalnik grafične kartice,kot da je ni

Sploh ni ne duha ne sluha o grafični v računalniku

Zgodovina sprememb…

Senitel ::

dxdiag...?

easyrider3 ::

dxdiag.....Display:
*The system is using the generic video driver.Please install video driver provided the hardware manufucture.
*DirectDraw test results:All tests were successful.
*Direct3D functionality not aviable.You should verify that the driver is a final version from the hardwere manufucture.


Sedaj mi tudi napiše da mi manjka video controller in med upravitelj naprav je tud rumeni klicaj zraven

miranpozar ::

Kar ti je Izi (v dobri veri) svetoval nažalost ni prav.
Za to grafično kartico ne moreš uporabiti standardnih ATI Catalyst driverjev, ampak moraš pobrati dol driverje prav iz Asusove strani!
http://support.asus.com/download
Graphic card / ATi Series / AH3450
Tu poberi dol ati862_winxp32.zip. Sicer ni najnovejši driver ampak ti bo vsaj delovalo. Za uporabo 10.2 Catalyst driverjev so potrebne modifikacije le-teh. Je malo bolj zahtevno in se zdaj tudi ne spomnem točno kako je to šlo...
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

easyrider3 ::

Sedaj mi vse skoraj normalno dela vendar mi še vedno vrže igro ven in potem mi iz namizja tudi ikona z slikco za igro izgine.Sedaj mi napiše če odprem DXDIAG tole:
DXDIAG ....display:

*** The file ati2dvag.dll is not digitally signed,which means that it has not been tested by Microsoft´s Windows Hardware Quality Labs(WHQL).You may be able to get a WHQL logo´d driver from the hardware manufucture.

*** DirectDraw test results: O.K.

*** Direct3D test results: O.K.

miranpozar ::

Tisti WHQL naj te ne skrbi. To pomeni samo, da driverji niso šli skozi Microsoftov testni laboratorij. Nima nobene zveze s tvojim problemom.
To, da te vrže iz igre je lahko posledica pregrevanja, oksidacije kontaktov ali odpovedi katere od komponent (plata - kondenzatorji, napajalec), ker... računalnik je že star, žal!
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

Senitel ::

D3D test gre čez, špil ti pa še vedno rukne ven z "Your videocard does not support some required features (D3DFMT_R5G6B5)"?

Izi ::

miranpozar, hvala za pojasnilo. A mogoče veš razlog zakaj v Catalist ni vključena AH3450 kartica, čeprav ni ravno hudo stara?
Jaz imam namreč nekaj še precej starejših ATI kartic pa na vseh lepo delajo najnovejši Catalist driverji.

Senitel ::

Ker je specialna AGP verzija in ne nekaj čisto uradno "požegnanega" od AMD.

easyrider3 ::

Sedaj imam vse driverje pravilno nameščene vse je na svojem mestu a še vedno mi ven vrže ko se igra zažene. Sem se spomnil da je sigurno krivo to ko sem šel zamenjat Procesor iz 2000+ na 3000+ in posodobil Bios z najnovejšo verzijo za ta procesor.Poprej ko sem imel še stari procesor mi je ena igrica normalno delovala,sedaj mi jo pa za vsakič ven vrže.Ne da se mi več mantrati z temi nastavitvami itd... bom aje kar od kolega nabavu stari playstation in če se mi bo zahotelo igrati bom pač igro dol iz neta potegnu jo zapeku in odšpilal. Dost imam te stare škatle.

easyrider3 ::

Napiše mi sledeče:
TECHNICAL INFORMATION: Beginning dump of physical memory. Dumping physical memory to disk.
Za razliko od poprej sem sedaj lahko malo odšpilal igro in potem mi je to vrglo ven kar sem zgoraj napisal.
Nastavil sem tudi resulucijo najmanjšo kar je bilo možno 640x480 in morda je tudi zaradi tega malo igro zavrtelo,ker poprej sem imel nastavljeno na 1280x720 ali pa na 1920x1080. Vendar to ne bi smel biti problem nekaj je narobe z spominom a ne in katerim ??????????

miranpozar ::

Tt tvoja škatla je zrela za na servis ali pa da ti jo kakšen kolega, ki se malo bolj spozna pogleda. Ko si zamenjal procesor si zamenjal tudi hladilnik? Hladilna pasta je kot se spodobi? Lahko pa je še marsikaj, kot sem zgoraj napisal... nenazadnje je mogoče tudi grafična dejansko pokvarjena. Tu preko foruma dvomim, da bomo prišli kaj dalje. Stara jajca, pač.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

easyrider3 ::

Ja možno da je grafična fuč,ker sem jo kupil tukaj preko slo-techa od enega tipa in to skoraj čisto novo za 20 Eur. Takoj mi je bilo že sumljivo da jo prodaja za tak denar,ker je nova čez 50 Eur ampak on je rekel da je pri njem delovala samo 1 uro in to zato,ker je ni mogel nikakor inštalirat na računalnik in jo je dal nazaj v škatlo in v omaro.Povedal je da je najbrž imel nekaj z windowsi narobe,da je ni mogel inštalirat ampak mogoče jo je pa na kakšen način delno pokvaril in sedaj ne deluje pravilno. Bom jo ven vzel iz tega računalnika in jo zamenjal v drugega in bom videl kaj bo potem. Drugače mi pa vse pokaže da deluje uredu samo špilat iger se ne da. Hvala ti vseeno za pomoč in te obvestim kaj je bilo z grafično.

Venta20 ::

zdaj katerakoli igra (ko me zagrabi igram stari dobri CS 1.6), po parih minutah začne lap top trokirat, in to čez minuto... potem spet v redu laufa.. in potem zopet trokira kake 2 minutki.. in spet vredu... in to se dogaja v neskončnost..

kaki nasvet?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

cod 2 direct x problem

Oddelek: Igre
162718 (1698) sandi17
»

Grafična kartica - resetiranje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
494113 (2723) Assass1n
»

star PC - katero grafično kartico kupiti???

Oddelek: Pomoč in nasveti
191782 (1442) sejmon
»

direct3D

Oddelek: Pomoč in nasveti
91067 (981) Mikron
»

Direct3D ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
231322 (1100) Senitel

Več podobnih tem