» »

celeron 900 OC

celeron 900 OC

rhabdo ::

Mam eno vprasanje. Imam osnovno plosco soyo tisu (intel 815) in celeron 900Mhz. Ko ga overclockam mi vse deluje normalno tudi pri frekvenci 1200, ko pa racunalnik ugasnem in ga naslednjic hocem prizgati pa mi zmrzne ze na samem zacetku ko mi pokaze bios graficne kartice ali pa tam kjer preverja rame in vse ostalo. Ko ga resetiram pa se mi zopet zazene normalno. Ali je lahko za to kriv napajalnik (230W) ki takoj na zacetku ni zmozen dovajati toliko elektrike kot jo potrebuje CPU, plata, Radeon 8500le, dodaten ventilator na ohisju?? Prosim pomagajte! Hvala

Thanatos ::

jaz sem na 230W napajalo obesil 5 ventov 80mm, 3 Crystal orbe, GF2MX Tbird 1000@1200, disk, DVD, CDROM,... Mislim da napajalc ni kriv :D

OwcA ::

Podoben problem imajo Asusove plošče. Nekako se ga je oprijelo ime "cold boot problem" (izredno izvirno, priznam :D ), gre pa za to, da plošča zviša napetost procesorja nad privzeto, šele potem ko se bios že uspešno naloži. To bi naj bil varnostni mehanizem, dejansko pa je le nadloga, ki pa jo je dokaj težko odpraviti saj je potrebno izvesti vmod (za tvojo ploščo niam nobenega linka, lahko pa si pomagaš s stranmi o vmodu navedenimi v preberi me) ali pa wire trick.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 8.1 zmrzuje ob prenašanju podatkov

Oddelek: Operacijski sistemi
273844 (3088) simon7426
»

6600gt zmrzuje

Oddelek: Strojna oprema
111284 (1065) pinx
»