Forum » Pomoč in nasveti » manjši problemček pri bootanju pri tem ko sta na disku dva windowsa
manjši problemček pri bootanju pri tem ko sta na disku dva windowsa
kitara8 ::
Na vsaki particiji je bil en Windows. Eno particijo sem formatiral (ker nisem več potreboval)
Sedaj mi pa ko prižgem računalnik še vedno ponuja preden gre v windowse meni naj izberem kateri OS hočem. XP ki so bili na eni od particij jih ni več, zato je nesmisel da se kaže ta meni. A obstaja kakšna možnost da nastavim da se neha kazati in mi požre čas pri zagonu??
Sedaj mi pa ko prižgem računalnik še vedno ponuja preden gre v windowse meni naj izberem kateri OS hočem. XP ki so bili na eni od particij jih ni več, zato je nesmisel da se kaže ta meni. A obstaja kakšna možnost da nastavim da se neha kazati in mi požre čas pri zagonu??
Scorpia ::
Kateri windows? Ok predvidevam da imaš 7. Če pa vista bo verjetno podobno kot pri 7.
V start, upišeš advanced system settings in ti takoj prikaže systen properties in čisto na dnu imaš Startup & recovery, greš notri in izbrišeš ukazno vrstico za xp. Ali pa samo odkljukaš, da ti prikazuje meni in izbereš windows kateri da avtomatsko starta.
V start, upišeš advanced system settings in ti takoj prikaže systen properties in čisto na dnu imaš Startup & recovery, greš notri in izbrišeš ukazno vrstico za xp. Ali pa samo odkljukaš, da ti prikazuje meni in izbereš windows kateri da avtomatsko starta.
////
kitara8 ::
Aja saj res... ali pa msconfig... čist sem pozabil da lahko tam to uštimam.
hvala za pomoč :D
hvala za pomoč :D
Zgodovina sprememb…
- spremenila: kitara8 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težave pri nameščanju windows 10 na ASUS-a (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 12336 (10863) | solatko |
» | Pri urejanju ne pokaže vseh particijOddelek: Operacijski sistemi | 3636 (3117) | Malajlo |
» | Pomoč pri prehodu na linux (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Operacijski sistemi | 45406 (22708) | Anteus |
» | Windows XP: Problem pri zagonuOddelek: Operacijski sistemi | 2279 (1929) | armyman |
» | Problem pri inštalaciji Windowsov xp na novo!Oddelek: Programska oprema | 1963 (1677) | Al-Ni |