» »

ko se monitor ugasne

ko se monitor ugasne

WiLd_WiNd ::

Moj problem je zelo čuden in niti ne vem kaj bi napisal v google po angleško, da bi me razumeli kaj rabim, zato se obračam na slo-tech skupnost.

Torej, če zapustim računalnik za par minut in se mi monitro zatemni, 1x ko se vrnem oz hočem računalnik naprej uporabljat ne da več slike iz sebe.

Zadnjih nekaj dni sem moral le počakat minuto ali dve pa je bilo vse vredu, sedaj pa ne gre več. Če pa računalnik resetiram, pa se slika v istem trenutku prikaže na monitorju (tisti rumeni AI od asusa) in potem je slika nazaj in dela vse normalno.

Torej kaj je to? Gre za kako windows napako, virus ali....?

Mislim da bi moralo z monitorjem bit vse v redu saj se slika nikoli ne potemni sama od sebe, nikoli ne žmiga ali se počasi prižiga.
The best way to predict future is to create it =)

Izi ::

Monitor je verjetno v redu.
So 3 možnosti: Ali je kriva grafična kartica (najmanj možnosti), ali matična plošča (večja možnost), ali pa gre za napačne nastavitve za varčevanje z energijo v BIOSU ali v Operacijskem sistemu.
Najprej preglej vse nastavitve v "Control Panelu" pod "Power Options", ali kaj že imaš tam, in preveri kdaj in kako je nastavljeno ugašanje monitorja. Ali se samo monitor ugasne ali gre računalnik v Spanje. Katero stopnjo ugašanja monitorja ali funkcije sleep računalnik uporablja pa je ponavadi nastavljeno v BIOSU, seveda bi morale default nastavitve pravilno delovati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ko gre monitor v "spanje" se ne "zbudi" več

Oddelek: Zvok in slika
243775 (1439) neocodexx
»

na pomoč računalnik se sam ugaša in prižiga

Oddelek: Pomoč in nasveti
103019 (2847) noraguta
»