» »

podatki se mi sesujejo na ca. 1/4 leta

podatki se mi sesujejo na ca. 1/4 leta

tomaz582 ::

Pozdravljeni
Imam en velik problem. Zgodi se, da vključim računalnik in se pred prihodom v windovse sam od sebe resetira. To pa ne naredi kot običajen reset ampak ugasne disk in ga ob ponovnem zagonu prižge. Tako se sistem zacikla in ga je nemogoče spravit v windowse. Nato vzamem CD in poženem popravljanje win. Ti se ponovno naložijo in tik preden se poženejo se začne pravi pekel. Požene se CHKDSK in ta mi prečeše celoten disk, na monitorju se pa izpisuje nekaj podobnega kot RECOVERING FILE IMG001.JPG TO DIRECTORY 904823095, to se izpisuje za vsako datoteko posebej, v glavnem pa gre za slike, filme, glasbo, podatke. Nato se windowsi pompozno zaženejo in takoj po pregledu podatkov ugotovim da mi je sistem uničil vse datoteke. Te sicer imajo pravilno ime in isto velikost, jih pa ne zbudi noben program več. Pri vsem tem mi pa gre najbolj na k... ker se mi je to včeraj zgodilo že četrtič. Prvič, kmalu po nakupu mi je trgovec zamenjal disk, drugič mi je spet prinesel nov disk, ko se je sistem tretjič sesul sem zahteval novo osnovno plato. Od takrat sem imel kako leto mir. Včeraj pa se je sistem spet sesul. Če dam rač. serviserju na pregled, mi seveda zagotavlja da je vse ok, da njemu dela že 24ur in da zadeva mora delat. Kupil sem sicer tudi zunanji disk in si spedenal program za autobackup. A se vseeno zgodi da nimam disk vedno vključen in mi tako gre po gobe nekaj dni dela.
Ironija pa je tudi, da v službi uporabljam povsem identičen računalnik, kupljen na isti dan. Osnovna plata je ASUS P5B, procesor Intel core2duo, ram je viking 2gb, grafična je pa Nvidia.
Če ima kdo kakšno idejo kaj je za narest bi mu bil zelo hvaležen.

Lp
Tomaž

solatko ::

Kateri OS imaš instaliran?

tomaz582 ::

Windows XP
Pa še to sem pozabil omenit: ko grem v bios se mi ugaša monitor, tako za sekundo ugasne in se spet prižge. To bliskanje se pojavlja tudi na začetku inštalacije windowsov.

k4vz0024 ::

Napajalnik?

Kondenzatorji?

Prah? Kratek stik?

MTB ::

Jaz bi najprej preskusil z drugim napajalnikom. Če bo še vedno problem, imaš možnost kakšnega ups-a? Ali pa vsaj rekorderja napetosti, da vidiš če ti kaj niha omrežje?

Ker ti tvoji problemi mi najbolj smrdijo po težavi, ki sem jo imel z enim računalnikom. Pri prijatelju sami problemi, pri meni par dni BP. Pa sem odvlekel en ups do njega, ki beleži nivo napetosti. Rezultat - nekajkrat dnevno mu je napetost padla pod 195V.

Če ni napetost, bi bil lahko tudi pomnilnik. Poišči na netu kak test, jaz imam najraje Hiren's Boot CD, tam je kup diagnostičnega orodja. Poigraj se malo z mem testom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MTB ()

R33D3M33R ::

Za vsak slučaj poskusi zamenjati podatkovni kabel za disk.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

imagodei ::

Problem s štromom to definitivno ni. OK, možno, da je to spremljajoč problem, ampak do takšnih okvar (in vedno istih) na datotečnem sistemu pač ne more priti zaradi enega nihljaja el.toka na 3 mesece. Zdej, da izključimo: sej imaš NTFS file sistem izbran, ane?

Če si menjal disk in plato, potem bi krivca iskal v napajalniku, mogoče v RAM-u. Čeprav se mi oboje zdi jako neverjetno. Če bi bil napajalnik, potem bi se ti takšen dogodek dogajal bistveno bolj pogosto (vsak teden?), če bi bil pa RAM, bi se pa kazalo drugače in še pogosteje.

Hm, ne vem, "naglas" razmišljam, pa ne vidim pametne razlage. Tudi če bi bil proc, bi se to dogajalo bolj pogosto. Podatkovni kabel...? Zamenjaj ga, te nič ne stane, ampak tudi kabli niso taki, da bi tri mesece normalno delali, potem pa se kar naenkrat odločili, da je čas za "kratek stik".

Tako da - a imaš kakšno eksotično programsko opremo? Pregleduješ PC z anti spyware programi? Nalagaš popravke za OS na PC?

A se ti to dogaja, kadar priklapljaš ali odklapljaš kakšno USB napravo? Meni se je že dogajalo, da je med USB kablom in priključkom preskočila iskra (verjetno izenačenje potencialov zemlje)... A pred izvlečenjem USB naprav "Varno ustaviš" napravo?
- Hoc est qui sumus -

Sc0ut ::

Najprej si daj win na C, ostale fajle in "moje dokumente" pa na D.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

tomaz582 ::

Danes se dela Ram-test, jutri dobim nov napajalnik pa za vsak slučaj lahko tud sata kabel zamenjam. Bom pa še obveščal o rezultatih. Upam da ne čez 3 mesce :) Drugače pa mislim da ne gre za programsko napako, kljub temu pa imam vedno nadgrajen antuvirus, za defrag in ostalo pa uporabljam system mechanic. Sc0ut: vse programe imam na c: podatke pa na d: particiji, a mi to ne koristi, ker mi chkdsk tako ali tako razgoni obe particiji. Res pa je, da pred izklapljanjem USB naprav nikoli ne uporabljam "varnega odstranjevanja", ker..... ne vem nimam izgovora :) in tudi to se mi ne zdni vzrok, ker se sistem pred sesutjem vedno normalno ugasn. Problem je pri ob vklopu. Pa tudi prah ni, ker me je že izučilo, da je treba sistem vsake tolilo spihat.
Hvala vsem za 1x, pa bom še poročal kako je z rezultati. Če bom odpravil ugašanje monitorja v bios-u bom verjetno na pravi poti.
Lp

Nevro^ ::

Vsekakor je po vsej verjetnosti kriv disk sam! Namreč iz informacij, ki si jih navedel se dejansko vidi, da so na disku poškodovani določeni sektorji in bo verjetno počasi šel žvižgat rakom!

Par vprašanj...

Za katero firmo & model diska gre?
Si dejansko bil prisoten, ko ti je serviser zamenjal osnovno ploščo ali ti je samo rekel, da jo je zamenjal?
Se je to zgodilo po defragtiranju diska, zaustavitvi in ponovnem zagonu sistema?
Si na lokalni particiji diska (C:\) poganjal torrente? Če si... kateri torrent klient uporabljaš?

Na tipkovnici pritisni kombinacijo tisk win+r (Star->Zaženi), vpiši "chkdsk c: /f /r" brez narekovajev in klikni "V redu". Ko te bo vprašalo, če želiš nosilec preverit ob naslednjem zagonu pritisni tipko "D" in poročaj o rezultatih!

dukenukem ::

a gonilnike maš najnovejše,bios najnovejši ? system mechanic, tud neb mu preveč zaupal

bukev ::

NG
Kaj imajo torrenti z delovanjem diska?
To ni kritika, ampak me res zanima!
Hvala
Bukev


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se čudno obnaša, zmrzuje, se ne prižiga (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
554059 (3383) GTX970
»

Računalnik noče zaspati

Oddelek: Pomoč in nasveti
465450 (4946) opeter
»

Windows xp bluescreen

Oddelek: Pomoč in nasveti
221987 (1668) Duhec
»

Win XP stop error

Oddelek: Operacijski sistemi
192027 (1425) mp3pesmi
»

Je z mojim računalnikom nekaj narobe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
322021 (1421) AtaStrumf

Več podobnih tem