Forum » Zvok in slika » PC + TV kartica + SIOL TV
PC + TV kartica + SIOL TV
Simko ::
Najprej opravicilo, ce sem spregledal kaksno temo, ki skriva odgovor na moje vprasanje, malce sem poiskal forum, ampak nisem nicesar nasel, malce se pa mudi (spanske nadaljevanke )
Sam ne gledam TVja ze nekaj casa, zato nisem na tekocem. Starsi imajo doma TV, ki je priklopljen na SIOL TV prikljucek. Najprej je tukaj modem na katerega je priklopljen nek komunikator na katerega je potem preko SCART priklopljen TV.
Sedaj bi rad mami priklopil TV na njen racunalnik preko TV kartice in sedaj vidim, da imajo novejse kartice nekaksne antene. Zanima me kako najlazje priklopiti TV kartico oziroma ce je to sploh mozno (ali bo slucajno potrebovala se en komunikator?)
In se morda tole: katera budget TV kartica bi bila ok?
Hvala!
Sam ne gledam TVja ze nekaj casa, zato nisem na tekocem. Starsi imajo doma TV, ki je priklopljen na SIOL TV prikljucek. Najprej je tukaj modem na katerega je priklopljen nek komunikator na katerega je potem preko SCART priklopljen TV.
Sedaj bi rad mami priklopil TV na njen racunalnik preko TV kartice in sedaj vidim, da imajo novejse kartice nekaksne antene. Zanima me kako najlazje priklopiti TV kartico oziroma ce je to sploh mozno (ali bo slucajno potrebovala se en komunikator?)
In se morda tole: katera budget TV kartica bi bila ok?
Hvala!
logout ::
Če imaš Siol IPTV, potem TV kartica za v računalnik ni potrebna. Poleg računalnika rabiš le dovolj zmogljivo internet linijo. In pa seveda malce znanja.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
kloko, hvala.
Ali lahko prosim sam poves kje v VLC playerju nastavim IP in katerega? In ali bo zadeva delovala preko wireless routerja (linksys)? verjetno je potrebno kak port forwarding nastavit?
Ali lahko prosim sam poves kje v VLC playerju nastavim IP in katerega? In ali bo zadeva delovala preko wireless routerja (linksys)? verjetno je potrebno kak port forwarding nastavit?
telexdell ::
http://forumi.siol.net/showthread.php?t...
hmm, ali je tole se aktualno?
Pa še kako je aktualno. Edino varianta z eno mrežno kartico nekako ne deluje v opisani obliki.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Fanta, hvala. Deluje. Casi, ko si v TV ali TV kartico vtaknil le en kabel in je zadeva delovala, so ocitno minili :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lastni tv komunikatorOddelek: Zvok in slika | 5510 (3824) | Mikrohard |
» | SIOL TV na računalnikuOddelek: Zvok in slika | 2180 (1722) | veso266 |
» | Siol tv pretok je, slike niOddelek: Omrežja in internet | 2397 (2209) | sebas4 |
» | Siol TV lista - MulticastOddelek: Pomoč in nasveti | 4716 (4261) | Master_Yoda |
» | IP TV na PCOddelek: Pomoč in nasveti | 2205 (1814) | pukyplay |