» »

100.000€ za avto?

100.000€ za avto?

Super Sonic ::

"Daj ne kvasi neumnosti.Tista o "resnici" vrednosti avtomobila pa kako "veš" razliko."

;) A res? Try me! Sicer pa - kaj veš ti? Men, naprimer, se zdi razlika med avtomobiloma občutna že na uč ;) Za večino je pa vseeno. "Važno, da gre za "Porša Đipa" k je vreden 100kEUR. Majke mu!"

"So pa takšni avti imho največja bedarija, ki jo lahko človek naredi."
Odvisno. Če si res odvisnik od hitrosti in imaš denar, stvar ni napačna. Problem je, če denarja nimaš, si pa odvisen od lepih deklet ali ponosa ;D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

ivanuscha ::

Mi je ravno kolega razlagal, kako je njegov dedek, ki ima že precej čez 80 let, kronični depresivec. Razpoloženje mu je kot gaussova krivulja - enkrat je čisto na dnu za skoraj si vzet življenje, čez par dni pa je v oblakih. In v teh z optimizmom napolnjenih dneh gre on zaarati njegov sanjski avto, kot recimo Porsche Cayenne ali Ferrari...in noče osnovne izvedenke, ampak natančno po naročilu! Sedeže take in take, z takimi šivi, vse ekstra oprema po njegovih željah. Komi ima denarja za aro, plača recimo 5kEUR. In potem se more njegov sin pogajati pri trgovcih, da mu vrnejo aro in razlagati kako z dedkom ni vse vredu...:))

IceIceBaby ::

Hitrost se da dobiti tudi za dosti manj kot 100k. Ampak ok, to še razumem. Samo če hočeš hiter avto kupiš porša, lambota itd. Ne nabildanega terenca. Ampak ok, to je samo moje mnenje, nikakor ne obsojam ljudi, ki si kupijo tak avto.

Kar se pa lizinga tiče je pa kar nekaj prednosti.

1. Ni ti treba skeširati avtomobila. Daš 15, 20k pologa in plačuješ mesečne obroke, 80k ti pa ostane na računu za druge investicije ali za neko finančno varnost. Če gre kaj narobe imaš še vedno 80k v kešu doma, da zadevo rešiš.

2. Obrok za lizing gre v stroške podjetja. Če gre za službeni avto potem je "realna vrednost" obroka precej nižja. Sploh pri operativnem je dobro, ker si poračunaš tudi DDV. V praksi izgleda nekako takole.

Obrok za avto je recimo 2000EUR. Če bi želel ta 2 jurja izplačati na račun skozi plačo bi firmo to stalo malo več kot 4000EUR. Če plačaš obrok za avto pa se ti ta 2 jurja odbijeta od dobička in poračuna se DDV, kar pomeni, da prihraniš cca 50% in firmo ta obrok v končni fazi stane cca 1000EUR.

Potem se pa vprašaš kaj je boljše. Plačevati visoke davke ali kupiti boljši avto.

Še vedno pa zagovarjam, da si kupiš avto, ki si ga lahko privoščiš. Način financiranja niti ni pomemben. Ampak če kupiš avto za 100k morajo biti tvoji dohodki in premoženje temu primerni.

Karaya 52 ::

V Sloveniji z delom ob pogoju da si pošten ne moreš obogateti. Se najdejo izjeme, ki jih smatram za osebne heroje. Poglejmo dohodninsko lestvico:



Dodajmo še ostale plačne obremenitve, DDV, trošarine ... na koncu TEMU posamezniku več kot polovico prisluženega denarja država odtuji. Pozorni so mogoče opazili (zagotovo pa nategovani oz. vsakodnevno analno penetrirani) da je premoženje skoraj v celoti oproščeno dajatev. Če velja da "obdavčiš tisto česar si ne želiš" sledi, "ne delajte, se ne splača, obračajte premoženje in uživajte plodove socialne države, ki vam jo časti radnička klasa (so zame vsi, ki večino svojega dohodka ustvarijo z delom, torej ne samo rudarji in šivilje).

Kakšno dodano vrednost ustvarjajo mešetarji, preprodajalci? Kakšen je njihov prispevek k razvoju?

V Sloveniji je zaradi fiskalne ureditve (derivat socialistične RS) posameznik na delovnem mestu v škafu z drekom, bolj se mu splača nakupovanje sončnih očal na ebayu ter prodaja na bolhi. Tako si naša fevdalna elita, katere glavni finančni vir izhaja iz plemenitenja premoženja (pod tem terminom finančno fevdalni monstrumi razumejo višanje vrednosti nepremičnine na trgu), ki je plod izključno privatizacije in ničesar drugega, predstavlja inovativno družbo, osnovano na izobraženem tlačanu. Edini razlika je, da se fevdalci pobrali desetino, naša napredna socialistična klika pa samo dobro polovico. Vpeljali so celo "fevdalčev žegen - zemljiško odvezo", pred dnevi sem dobil aneks, po katerem moram vrniti celotno štipendijo če se zaposlim v tujini.

Američan se lahko opre na founding fathers - dečki, na začetku smo se drugače zmenili, staremu Dihurju pa ne preostane drugega kot boj na požiralniku, ker je ekonomska svoboda v Ustavi omejena samo na nedotakljivost lastnine.

oldguy ::

Fino napisano, agreed!

Vikking ::

shinko je izjavil:

Poznam lastnika podjetja nil ( www.nil.si ), ki ima (med drugimi) dvosed (audi r8) vreden 200 000EUR, večino pa ga uporablja na dirkališču v Nurbergringu, kjer premožnejši podjetniki najamejo dirkališče in se furajo, pozimi pa nekam na sever, kjer so ogromne površine ravnega leda in se tam gonijo, poleti pa na jug afrike, kjer so idealni vetrovi za jadrilico... Adrenalin odvisneži... Verjemem mu da je vse to zaslužil na legalen način!


Sicer če ne gre za najnovejšo izvedeno v10, potem je stal z vso opremo 140k €. Mesečni leasing okoli 2.5k €, mislim da okoli z 20% pologom. Avto idelaen za redno uporabo, glede na performanse smešno nizka poraba, stroški servisev poceni. Gume pa strošek da glava boli, vsaj 2x letno je potrebno odšteti po 2,5k € za gume.

Kar se tiče Nurburgringa je BS in natolcevanje o najemu. Verjetno se je enkrat peljal po njemu ko je bil v Nemčiji. Kar se tiče severa, pa audi organizira vožnje po zaledenelem jezeru, nič novega, sploh ponudijo to kupcem vozil višjega ranga. Tam dobiš avto s katerim se voziš, ne voziš se pa s svojim. Pride s povratno karto okoli 2k € 5 dni užitkov.

Sploh pa narobe razmišljate. Podjetniki si poskušajo izplačati čim nižje plače, kajti država je tako strašansko požrešna, da preveč izgubijo. Zato ostane plača nizka, zato pa na podjetje kupujejo jadrnice, avtomobile. Kar je tudi pametno in smotrno. Kajti ne izplača se podjetniku izplačevati enormno plačo s tem zdevati državi več kot še enkrat toliko, v obliki prispekov in davkov. Potem pa za gotovino nabavti avtomobil višjega ranga.
Nekdo ki ima veliko denarja, ki si ga je prislužil z njim zelo smotrno in gospodarno ravna, kar se tiče davkov.

Matako ::

Ja saj to je znano: Slovenija = visoki davki na dohodek in nizki na premoženje. Narobe svet!

Jaz to razumem, kot sporočilo održavljanom, da se denarja ne izplača služiti, če pa že, se ga ne splača vlagati naprej.
/\/\.K.

KoMar- ::

Pač imaš denar zunaj SLO. A nekoga, ki izkorišča t.i. davčne oaze apriori smatrate kot nepoštenega?

Karaya 52 ::

Ne, samo za velikege hinavce so jih polna usta socialne države, denar pa pošiljajo na ciperske in nizozemske poštne nabiralnike. Jankovičeva in Golobičeva Ultra familija na primer. Dokaj preprosta logika, ni se potrebno delati ... in motoviliti s slamnatimi možmi.

Galaxy ::

Kak pa to deluje, da si nekdo vzame avto na s.p.?

Keyser Soze ::

KoMar- je izjavil:

Pač imaš denar zunaj SLO. A nekoga, ki izkorišča t.i. davčne oaze apriori smatrate kot nepoštenega?

Nope, samo ko zapadeš v "socialni problem", ali to postane nekdo drug, ki je tebi blizu, ne smeš začet jambrat, kako slaba podpora je in da se ne da preživet, da te država zapostavlja, ipd., ipd.

Požreš zadevo in brskaš po smetnjaku. Ponosno, s hrbtenico, enako kot si fural denar "čez mejo" oz. se ogibal prispevkom. Jebat ga, takle mamo.
OM, F, G!

kixs ::

KoMar- je izjavil:

Pač imaš denar zunaj SLO. A nekoga, ki izkorišča t.i. davčne oaze apriori smatrate kot nepoštenega?


Ne vem kako je za podjetja. Vendar za obicajnega zaposlenega razlike med SLO in tujino ni. Vsaj, ce si legalno prisel do denarja. Ker ti vecino denarja poberejo pred izplacilom place.

lp

Okapi ::

Edini razlika je, da se fevdalci pobrali desetino, naša napredna socialistična klika pa samo dobro polovico.
No ja, da ne bomo po nepotrebnem
krive vere učili - desetine niso pobirali fevdalci, ampak cerkev. Fevdalci (in fevdalna država) so pobrali veliko več, tlačanom praktično vse. In v zameno nisi dobil brezplačnega šolstva in zdravstva ter penzije.

O.

turkx90 ::

Sprehodise po portorozu, pa bos vidu da ni tako tezko imet avto za 100k e +

M-XXXX ::

Zapelji se malo po sloveniji pa glej vse malo lepše hiše. Velika verjetnost je, da so omenjene hiše vredne več kot 100 000€. No tisti, ki ima lahko tako hišo, ima lahko tudi tak avto. Sicer koliko je to smiselno je druga zgodba, vendar lahko pa ima...

Isotropic ::

na OP:
operativni lizing FTW. poleg tega se ti steje tudi v stroske pri firmi. samo ne vem, kako je z zasebno uporabo.
drgac ti pa verjetn nobena banka nebi dala hipo kredita na avto, se ti ne zdi? tko da je ta tvoja teorija bolj prazna slama... :)

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Okapi je izjavil:

Edini razlika je, da se fevdalci pobrali desetino, naša napredna socialistična klika pa samo dobro polovico.
No ja, da ne bomo po nepotrebnem
krive vere učili - desetine niso pobirali fevdalci, ampak cerkev. Fevdalci (in fevdalna država) so pobrali veliko več, tlačanom praktično vse. In v zameno nisi dobil brezplačnega šolstva in zdravstva ter penzije.

O.


Drži, na koncu jim ni skoraj nič ostalo, odvisno tudi od monarhije, fevdalca - moja šlamparija. Sicer do prve polovice 19. stoletja, obdavčitve plač niso poznali pa tudi vseh ekoloških taks in ostalih ničvrednih nategunskih navlak ne. Tlako je komunizem obdržal v udarniškem delu in kolektivnemu podjarmljanju za višje cilje, ves bonus pa je pridelala tehnologija, če zlorabim Marxa:

The windmill gives you society with the feudal lord: the steam-mill, society with the industrial capitalist


Danes ima uporabno vrednost samo še bostonska čajanka in vse kar ji je sledilo. Brezplačno šolstvo in zdravstvo sta malo vredna če je ekonomska svoboda posameznika nizka, to je Marx očitno ignoriral, tehnološki napredek pa tudi nikamor ne leze v takšnih ureditvah in na koncu je to tisto kar šteje in naredi razliko. Komunizem je konec koncev samo preoblečen fevdalizem, z veliko potrebne folklore in zdravstvom ter šolstvom za vse. Premalo, to se nebi nikoli smelo postati za imperativ.

IceIceBaby ::

Keyser Soze je izjavil:

KoMar- je izjavil:

Pač imaš denar zunaj SLO. A nekoga, ki izkorišča t.i. davčne oaze apriori smatrate kot nepoštenega?

Nope, samo ko zapadeš v "socialni problem", ali to postane nekdo drug, ki je tebi blizu, ne smeš začet jambrat, kako slaba podpora je in da se ne da preživet, da te država zapostavlja, ipd., ipd.

Požreš zadevo in brskaš po smetnjaku. Ponosno, s hrbtenico, enako kot si fural denar "čez mejo" oz. se ogibal prispevkom. Jebat ga, takle mamo.


Bullshit. Sori, ampak tole enostavno ni res.

Če imaš podjetje v tujini in posluješ v tujini slovenije nebi smelo zanimati niti malo kaj delaš.

Davke na osebne dohodke (dohodnino) plačaš v vsakem primeru, takoj, ko denar od tujega podjetja dobiš na svoj račun. Prav tako pri nas plačuješ 20% DDV, trošarine, zavarovanje in vse ostalo. Če si sposoben in imaš malo višjo plačo prispevaš precej več kot nekdo, ki dela za minimalca.

Tako da, dokler sem slovenski državljan in živim v sloveniji mi pripada tisto, kar pripada vsem slo. državljanom. Pa ni važno ali sem v blagajno prispeval 1€ ali 2M. Pa da ne bo pomote, nimam firme v tujini niti je ne mislim imeti. Plačujem kar konkretne davke pri nas. Ampak dokler se gremo demokratično državo in imamo pravila naj veljajo za vse.

krive vere učili - desetine niso pobirali fevdalci, ampak cerkev. Fevdalci (in fevdalna država) so pobrali veliko več, tlačanom praktično vse. In v zameno nisi dobil brezplačnega šolstva in zdravstva ter penzije.


Tudi naša država ne pobere samo polovice :) Če potegneš skupaj davke na dohodke, DDV, trošarine, cestnine in vse ostalo ti od tvoje zaslužene plače ostane cca 20% do 30%.

Vse te brezplačne zadeve niso niti slučajno brezplačne, ampak jih pošteno preplačamo.

Matako ::

^^ Stvar ima še en vidik, ki ga kleni državoljubi pozabijo:

Marsikatero podjetje v Sloveniji trenutno ne more obstajati. Enostavno niso vse dejavnosti take, da bi se izšlo pri 50%+ dajatvah - žal. Konkurenca iz davčno ugodnejših držav namreč nima tega hendikepa. Potem so tu še podjetja, nakatera nihče niti ne pomisli, da bi jih ustanovil v Sloveniji pa čeprav bi jih, če bi bili davki saj malenkostno (recimo 20% manj) nižji - se navezuje na naše jadikovanje o brezposlenosti ...

Ampak, kot je ugotovil kst, če ima podjetje v lasti slovenski državljan oz. v njem delajo slo. državljani, država vendarle dobi NEKAJ, sicer nič.

Kaj je zdaj bolje podjetje v tujini, ki je, ki obstaja ali... nič?

Hm, hm ....

Mimogrede, Slovenija bi morala dajati _resne_ zagonske olajšave novim podjetjem, ki zaposlujejo in ki znajo dokazati svoj smisel na trgu s pravimi rezultati.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

barakus ::

Kako uporabljas potem avto od firme za osebno rabo?

#000000 ::

Verjetno s kako pogodbo o uporabi tudi v zasebne namene.

Yohan del Sud ::

Običajno tako, da vtakneš ključ v ključavnico, ga obrneš, prestaviš v prvo in stopiš na gas.

Ok resno. Službenega avta načeloma ne smeš uporabljat za privat zadeve. So izjeme, verjamem, ampak kdo in kako to kontrolira je pa drugo vprašanje.
www.strancar.com

IceIceBaby ::

a) plačuješ boniteto. Določen % od vrednosti avtomobila, ki se ti prišteje dohodnini. Ker gre bencin v stroške pa vsi servisi itd se ponavadi vseeno splača.

b) "na črno". Če si direktor se lahko voziš s stalnim potnim nalogom, pa če se kdo vtika enostavno rečeš da si na službeni poti. Ni po predpisih ampak veliko ljudi tako dela.

c) kupiš osebni avto in si na firmi obračunaš kilometrino.

V praksi baje ni težav, ampak jaz sem ravno zaradi teh komplikacij vzel raje svoj avto. Imam raje, da je vse 100% po predpisih pa da se mirno voziš okoli.

#000000 ::

Pomojem bi mogu vprašat kse te vrle sposobneže iz raznih nadzornih svetov na kako foro si lahko kupiš avto brez da daš 1 euro zanj :)

To da se drage avte kupuje na firme itak ni novost pa ne samo avte, tudi barke se kupuje na ta način, le da je spodobna barka precej dražja od 100.000

amigo_no1 ::

Saj se je tudi minister Gjerkeš peljal iz zabave s službenim.Verjetno službena pot takisto :D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Keyser Soze ::

amigo_no1 je izjavil:

Saj se je tudi minister Gjerkeš peljal iz zabave s službenim.Verjetno službena pot takisto :D.

Nope, ga ima pač v stalni uporabi. Se pravi tudi za zasebne namene. Pač, zadeva pride s funkcijo ministra skladno z zakonodajo. Mater vola, sej si ja minister, ne en bogi direktor. Boš pa ja mel služben avto na takem položaju. >:D
OM, F, G!

Good Guy ::

Keyser Soze je izjavil:

amigo_no1 je izjavil:

Saj se je tudi minister Gjerkeš peljal iz zabave s službenim.Verjetno službena pot takisto :D.

Nope, ga ima pač v stalni uporabi. Se pravi tudi za zasebne namene. Pač, zadeva pride s funkcijo ministra skladno z zakonodajo. Mater vola, sej si ja minister, ne en bogi direktor. Boš pa ja mel služben avto na takem položaju. >:D


na takem položaju nimaš službenega avta. imaš voznika ki te fura okrog z avtom, ki ga ima v lasti ministrstvo.

Keyser Soze ::

Tud to ti pripada. Če hočeš. Drugač se pa lahko voziš sam okoli, sam kubatura ne more bit pol tolk visoka, kot je lahko s šoferjem.
OM, F, G!

Valvoline ::

Lohka bi v naslovu še dodal kako do milijončka za bajto,ali polovičko za nadstandardno stanovanje :)

USS Liberty ::

A obstaja kakšen uraden podatek koliko novih ferrarijev se vsako leto proda v Sloveniji?
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Super Sonic ::

USS Nimitz - http://www.drobtinice.si/app/gw.dll/por...

"Lohka bi v naslovu še dodal kako do milijončka za bajto,ali polovičko za nadstandardno stanovanje :)"

A to si hotu za božička letos? ;)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

RockyS ::

Good Guy je izjavil:

Keyser Soze je izjavil:

amigo_no1 je izjavil:

Saj se je tudi minister Gjerkeš peljal iz zabave s službenim.Verjetno službena pot takisto :D.

Nope, ga ima pač v stalni uporabi. Se pravi tudi za zasebne namene. Pač, zadeva pride s funkcijo ministra skladno z zakonodajo. Mater vola, sej si ja minister, ne en bogi direktor. Boš pa ja mel služben avto na takem položaju. >:D


na takem položaju nimaš službenega avta. imaš voznika ki te fura okrog z avtom, ki ga ima v lasti ministrstvo.


In to ni sporno? Zabava do 4ih zjutraj spada v služben čas? Potem takem je on dobil plačanih tistih 13ur ki jih je prebil na partyu? Zato pa je tak kot je v sloveniji, ve se kdo pije(država) in kdo plača(navadna raja), bi rad videl mesečni račun vlade za gorivo, ki ga porabijo za te službene prevoze. Med vožnjo po ljubljani je po mojem zanimivo gledat prikazovalnik porabe. Hmm... nebi ta podatek moral bit javni?

Razumem da vlada mora imeti luksuzna vozila ampak ne za vsakega zaposlenega, sploh pa ne zato da se z njim vsak dan vozi na delovno mesto, zato naj uporablja svoje vozilo,svoje motorične sposobnosti(če jih ima:D) in si sam krije stroške vožnje tako kot to delamo navadni državljani, ki potem pri plači dobimo povrnjene stroške prevoza.

Uporaba osebnega voznika se tudi z lahkoto omeji samo na daljše sestanke in poti, srečanja z pomembnimi osebami(Kresalova inJankovič nista pomembni osebi, to je recimo papež) itd.

Po mojem mnenju bi s takimi ravnanjem privarčevalo oz. porabilo dosti več za druge "pomembnejše" stvari.
Dokler pa ti bo vsak ki mu postaviš taka vprašanja odgovoril z "to mu po zakonu,pravilih pripada" nebo nič drugače.
Glavno da sprejemajo zakone o malem delu,navijaštvu in delovni dobi, za vse ostalo pa seveda ni interesa saj nihče noče delat sebi v slabo, čeprav so mastno plačani zato da delajo za DRŽAVO in njene državljane ne pa za svojo rit!

Keyser Soze ::

Glede na to, da imajo ministri kar 24 urno prisotnost oz. nimajo delovnega časa v smislu, kot ga pozna večina vas, bi bil rahel problem, če bi moral minister dejansko ves "služben" čas prebit na delovnem mestu. Ane?

Osebno vozilo pa pač pritiče funkciji. Jebi ga. Takšna je zakonodaja. Konec koncev, mora biti minister na razpolago 24/7.
OM, F, G!

blackbfm ::

Eh men gre pa že prov na živce folk ki stalno pičkari nad državo, vlado in zakoni. Tako kot je pač je in ne bo nič drugače (kvečjemu še slabše heh). Če te moti, delaj tako da bo država imela čim manj ti pa čim več. Taka je realnost, kdor ni sposoben sprejet tega dejstva slabše zanj, jebiga.

RockyS ::

Keyser Soze je izjavil:

Glede na to, da imajo ministri kar 24 urno prisotnost oz. nimajo delovnega časa v smislu, kot ga pozna večina vas, bi bil rahel problem, če bi moral minister dejansko ves "služben" čas prebit na delovnem mestu. Ane?

Osebno vozilo pa pač pritiče funkciji. Jebi ga.Takšna je zakonodaja. Konec koncev, mora biti minister na razpolago 24/7.


Zakonodajo lahko bp spremenijo.
24/7 my ass. Potem bi morali bit 24/7 trezni se ti ne zdi? Poznam veliko ljudi ki delajo na CNC strojih ki laufajo 24/7 in ko kaj mrkne ne pošljejo letala po njih ampak rečejo da je treba zadevo popravit o prevozu na delovno mesto ni govora.

RockyS ::

blackbfm je izjavil:

Eh men gre pa že prov na živce folk ki stalno pičkari nad državo, vlado in zakoni. Tako kot je pač je in ne bo nič drugače (kvečjemu še slabše heh). Če te moti, delaj tako da bo država imela čim manj ti pa čim več. Taka je realnost, kdor ni sposoben sprejet tega dejstva slabše zanj, jebiga.


Ne pičkarim nad državo, ampak če se že gremo neko eko državo in sprejemamo varčevalne ukrepe in podobna sranja potem bi lahko začeli pri sebi, potem pa vdarli po navadni raji, ki je itak vedno na udaru. Ampak ne :)

Da pa državi dam čim manj pa itak pazim že od uvedbe eura.

IceIceBaby ::

Eh men gre pa že prov na živce folk ki stalno pičkari nad državo, vlado in zakoni. Tako kot je pač je in ne bo nič drugače (kvečjemu še slabše heh). Če te moti, delaj tako da bo država imela čim manj ti pa čim več. Taka je realnost, kdor ni sposoben sprejet tega dejstva slabše zanj, jebiga.


Brezveze. To, da si tiho in mirno požiraš bedarije ni rešitev. Če bomo hlapci potem res ne bo nikoli boljše. Dejstvo je, da je trenutno stanje pri nas precej kritično, in to je treba jasno povedati. Ne samo na forumi, tudi drugače je treba nergat in bezat na vse možne konce.

24/7 my ass. Potem bi morali bit 24/7 trezni se ti ne zdi? Poznam veliko ljudi ki delajo na CNC strojih ki laufajo 24/7 in ko kaj mrkne ne pošljejo letala po njih ampak rečejo da je treba zadevo popravit o prevozu na delovno mesto ni govora.


Lej, ministerska funkcija ni delo za tekočim trakom. Ti ljudje po službeni dolžnosti hodijo na razne žurke in prireditve in tam se pač pije. Meni se zdi hinavsko pričakovati od politikov, da bodo stalno trezni, med tem ko je alkohol tako zakoreninjen v našo kulturo. Pri nas nisi slovenc če se ga vsake 2 dni ne nasekaš. Kar se tiče pa službenega avtomobila pa ministri plačujejo boniteto pri plači, če imajo avto za osebno uporabo.

blackbfm ::

Brezveze. To, da si tiho in mirno požiraš bedarije ni rešitev. Če bomo hlapci potem res ne bo nikoli boljše. Dejstvo je, da je trenutno stanje pri nas precej kritično, in to je treba jasno povedati. Ne samo na forumi, tudi drugače je treba nergat in bezat na vse možne konce.


No če te na koncu itak noben ne sliši, potem je nekako nima smisla karkoli gobcat. Saj imaš stalno v medijih neke scene, pa ni NIČ drugače, čeprav je vse jasno. Zato rajš pravim da si tiho in izkoriščaš sistem v svoj prid (kok si sposoben je spet pač na tebi), v glavnem s tem mu narediš še največ škode. Vse ostalo me pa bolj spominja na sizifovo delo :)

Valvoline ::

100kE sploh ni nevem kšna cifra. Tu in tam vidmo kšnega mclarenčka,koenisegga,bugatti veyron(1001ks),zonda,ferrari enzo itn... Tu pa prištejemo še eno 0 zraven zneska :)

Zgodovina sprememb…

RockyS ::

IceIceBaby je izjavil:

Eh men gre pa že prov na živce folk ki stalno pičkari nad državo, vlado in zakoni. Tako kot je pač je in ne bo nič drugače (kvečjemu še slabše heh). Če te moti, delaj tako da bo država imela čim manj ti pa čim več. Taka je realnost, kdor ni sposoben sprejet tega dejstva slabše zanj, jebiga.


Brezveze. To, da si tiho in mirno požiraš bedarije ni rešitev. Če bomo hlapci potem res ne bo nikoli boljše. Dejstvo je, da je trenutno stanje pri nas precej kritično, in to je treba jasno povedati. Ne samo na forumi, tudi drugače je treba nergat in bezat na vse možne konce.

24/7 my ass. Potem bi morali bit 24/7 trezni se ti ne zdi? Poznam veliko ljudi ki delajo na CNC strojih ki laufajo 24/7 in ko kaj mrkne ne pošljejo letala po njih ampak rečejo da je treba zadevo popravit o prevozu na delovno mesto ni govora.


Lej, ministerska funkcija ni delo za tekočim trakom. Ti ljudje po službeni dolžnosti hodijo na razne žurke in prireditve in tam se pač pije. Meni se zdi hinavsko pričakovati od politikov, da bodo stalno trezni, med tem ko je alkohol tako zakoreninjen v našo kulturo. Pri nas nisi slovenc če se ga vsake 2 dni ne nasekaš. Kar se tiče pa službenega avtomobila pa ministri plačujejo boniteto pri plači, če imajo avto za osebno uporabo.


Tako kot sem rekel, če se gre za kak sestanek, srečanje itd ni problema, mej osebnega voznika, tud jaz si pokličem osebnega voznika(taxi) ampak zaključek firme ne more in ne sme bit službena dolžnost. Ker če Berlusconi organizira orgije za svoje prijatle je to sporno(ker niso vsi povabljeni), če pa se na vlko pije(ker to delajo vsi) pa se pač zamiži na eno oko al kak?

Zaradi mene se lahko drogira,pije in kurvari dokler tega ne sponzorira z državnim(mojim,tvojim,našim) denarjem, potem pa še zahteva osebnega voznika ker je preveč high. Še dobro da smo mala država, ker drugače bi vsak imel pravico zahtevati svoje letalo,pilota in dve stevardesi(kurbi).

Pyr0Beast ::

Če se hoče minister kam prešlepati naj uporablja lastno vozilo ali pa javni prevoz, kar mu paše. Ne vem od kje ideja da mora imeti 'službeno' vozilo ali celo voznika.
Plačo ima tudi dovolj veliko da si to lahko privošči.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Keyser Soze ::

Pyr0Beast je izjavil:

Plačo ima tudi dovolj veliko da si to lahko privošči.

Kolk velika pa je to?

Ne vem no, nisem glih zaščitniški, kar se tiče naših funkcionarjev ali politikov in tudi raznoraznih "direktorjev", ampak tkole čez prst pa tud ne bi bluzil o tem kaj lahko in kja ne delajo ministri in kako "veliko" plačo imajo. IMO ti še nisi v živo videl oz. občutil delovnika enega ministra.
OM, F, G!

IceIceBaby ::

Ja najbolš da damo ministrom in poslancem 400EUR na mesec pa naj sami poskrbijo za sebe ne? Folk, te ljudje vodijo državo. Tazadna stvar s katero se morajo ukvarjati je javni prevoz, pa podobne bedarije. Tisti avtomobili in ves luksuz, ki ga imajo so namenjeni tem, da se lahko ljudje skoncentrirajo na svoje delo.

Tudi jaz nisem zaščitniški, ampak dejstvo je, da država mora poskrbeti za avtomobile, letala, mobitele, računalnike, obleke in podobno. To je za ljudi na takih položajih osnovno delovno sredstvo, tako kot za šlosarje varilni aparat.

Tole s plačami in prihranikih pri službenih vozilih je tipičen primer "penny wise, pound foolish" mentalitete. Treba je šparat tistih par 10k za avto in solidno plačo, ko pa zgine par 100M skozi offshore podjetja pa noben ne trzne.

LuGi ::

IceIceBaby je izjavil:

Ja najbolš da damo ministrom in poslancem 400EUR na mesec pa naj sami poskrbijo za sebe ne? Folk, te ljudje vodijo državo. Tazadna stvar s katero se morajo ukvarjati je javni prevoz, pa podobne bedarije. Tisti avtomobili in ves luksuz, ki ga imajo so namenjeni tem, da se lahko ljudje skoncentrirajo na svoje delo.


Haha ja vidimo kako jo vodijo. Komedija.

IceIceBaby ::

Kako jo vodijo je druga stvar. Kar se mene tiče jih lahko takoj razpustimo, pa cel državni zbor zraven. Ampak dokler imamo tak sistem kot ga imamo se je pa treba obnašat racionalno. In teženje zarad par 10k eur za avto ni racionalno, pri vseh drugih, ogromnih problemih, ki jih imamo.

Valvoline ::

IceIceBaby je izjavil:

Kako jo vodijo je druga stvar. Kar se mene tiče jih lahko takoj razpustimo, pa cel državni zbor zraven. Ampak dokler imamo tak sistem kot ga imamo se je pa treba obnašat racionalno. In teženje zarad par 10k eur za avto ni racionalno, pri vseh drugih, ogromnih problemih, ki jih imamo.

Sam da se tu pogovarjamo o xxxx avtih x x10k eur.Tega ne pozabit.

IceIceBaby ::

100 avtomobilov po 50k eur (soliden bmw ali mercedes) je 5M eur, kar je drobiž za državo. Pa dejansko to gre za eno bolj ali manj koristno stvar (beri: ne gre skozi panamski offshore v žep nekomu).

RockyS ::

IceIceBaby je izjavil:

Ja najbolš da damo ministrom in poslancem 400EUR na mesec pa naj sami poskrbijo za sebe ne? Folk, te ljudje vodijo državo. Tazadna stvar s katero se morajo ukvarjati je javni prevoz, pa podobne bedarije. Tisti avtomobili in ves luksuz, ki ga imajo so namenjeni tem, da se lahko ljudje skoncentrirajo na svoje delo.

Tudi jaz nisem zaščitniški, ampak dejstvo je, da država mora poskrbeti za avtomobile, letala, mobitele, računalnike, obleke in podobno. To je za ljudi na takih položajih osnovno delovno sredstvo, tako kot za šlosarje varilni aparat.

Tole s plačami in prihranikih pri službenih vozilih je tipičen primer "penny wise, pound foolish" mentalitete. Treba je šparat tistih par 10k za avto in solidno plačo, ko pa zgine par 100M skozi offshore podjetja pa noben ne trzne.


Ja če ne trznejo za male pare zakaj misliš da bi za velike? Zadnič sem se smejal ko so zaprli AMZSjeve uslužbence ker so prejemali podkupnine. Baje jim je padlo 50€/avto v žep. Nebi rekel, če bi to dobil za vsak avto ki gre skozi njegov pregled tako pa je dobil 250€ podkupnine! Kje so zdaj debate o celovških dvorih? Pa Pahorjeva pomočnica? Še dobro da Pahor ni mogo zrihtat SCTju biznisa v Libiji, ker bi potem poslušali kako je rešil xyz zaposlenih, v bistvu bi rešil glave svojih prijateljev in jim dal nekaj časa da se zgubijo v gneči.
Zakaj bomo v Slovenijo sprejeli 500 tujih zdravnikov, ki ne znajo slovensko? Zakaj se prvo ne poskrbi za izgradnjo medicinske fakultete v Mariboru in se tako poskrbi za svoje državljane ter njim ponudi službo?

Kam se vodi državo? V propad. Danes je torek, bencin spet gor, si pogledal cene v Avstriji?
In mi se imamo za razvite? Če so cene merilo za razvitost potem smo na samem vrhu. Nevem, počasi se slovenija razvija v deželo sužnjev, raje najet črnca(južnjaka) ki bo delal za kruh in mleko al pa še to ne,ker ga potem itak lahko naženeš domov, kot pa slovenca ki bi rad poleg kruha in mleka imel tudi maslo pa še pravice ima.

Koncentracija(lol)? Nevem, se ti ne zdi da bi kak kirurg rabil večjo koncentracijo za izvajanje operacijskega posega, ko v roki drži skalpel kot pa nek minister, ki v roki drži nalivno pero?

IceIceBaby je izjavil:

100 avtomobilov po 50k eur (soliden bmw ali mercedes) je 5M eur, kar je drobiž za državo. Pa dejansko to gre za eno bolj ali manj koristno stvar (beri: ne gre skozi panamski offshore v žep nekomu).


Prištej še stroške goriva in najem voznikov, ki so(večinoma) nepotrebni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RockyS ()

Pyr0Beast ::

Keyser Soze je izjavil:

Pyr0Beast je izjavil:

Plačo ima tudi dovolj veliko da si to lahko privošči.

Kolk velika pa je to?

Ne vem no, nisem glih zaščitniški, kar se tiče naših funkcionarjev ali politikov in tudi raznoraznih "direktorjev", ampak tkole čez prst pa tud ne bi bluzil o tem kaj lahko in kja ne delajo ministri in kako "veliko" plačo imajo. IMO ti še nisi v živo videl oz. občutil delovnika enega ministra.


Niti ni kaj preveč težak in nič kaj poseben, da ga nebi zmogel navaden svobodnjak z IQ nad 100. En kup sej, kreganje en čez drugega, odgovornosti itak nobene. Nato pa še plačano dobijo. Wuhuhu.
OZN je lep primer birokracije ki sama sebe fura.
Ima en delavec v revozu daleč bolj strog urnik.

Ta koncept vsiljene prašičje superiornosti prosto po Orwellu je treba izbrisati.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Meizu ::

In če se slučajno kej zalomi, komot odstopi, pobere astronomsko odpravnino in to je to.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabljena neupadljiva raketa(hiter avto) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
20048593 (38844) MKC00
»

Kupit bo treba avto za 2000€

Oddelek: Loža
255003 (3891) Yohan del Sud
»

Svetovanje za nakup avtomobila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12227195 (24804) amigo_no1
»

Kateri avto vozite, katerega si želite? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7811976 (9998) Martin Krpan

Več podobnih tem