Forum » Loža » Delo
Delo
Jerry000 ::
Zanima me kje bi lahko našel kakšno delo od doma. Iščem predvsem zaenkrat izdelavo spletnih pasic ali kakšniš plakatov v Photoshopu. Poznate mogoče kaj?
Iščem pa tudi kako firmo v Mariboru katera bi vzela študenta za prakso. Namreč rad bi šel na neko firmo kjer bi pridobival znanje v oblikovanju oglasov, plakatov, spletnih strani, skratka illustrator, indesign, photoshop dela.
Tudi to me zanima če kdo pozna kako takšno firmo ki radevolje vzame študenta (zaželjeno tudi plačilo):)
Iščem pa tudi kako firmo v Mariboru katera bi vzela študenta za prakso. Namreč rad bi šel na neko firmo kjer bi pridobival znanje v oblikovanju oglasov, plakatov, spletnih strani, skratka illustrator, indesign, photoshop dela.
Tudi to me zanima če kdo pozna kako takšno firmo ki radevolje vzame študenta (zaželjeno tudi plačilo):)
bluefish ::
Imaš po študentskih servisih in drugih oglaševalcih dela en kup ponudb, ki zajemajo tudi delo od doma. Seveda pa ne pričakovati, da boš povsem brez stika s firmo - na vsake toliko se boš vseeno moral prikazati pri njih.
V vsakem primeru pa bo potrebno pokazati kake reference.
V vsakem primeru pa bo potrebno pokazati kake reference.
Saj zato pa bi najraje da je to v Mariboru da bi hodil na firmo še. Gledam v študentskem servsu pa ni nič kaj takšnega v MB. Ampak vseeno bi rad od vas kak predlog za firmo slišal če je kdo že mel kako izkušnjo s tem
koyotee ::
služba ne bo iskala tebe, prej obratno!
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Tutankhamun ::
služba ne bo iskala tebe, prej obratno!
Čudn, mene je pa kr firma najdla. In to na tem forumu :P
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
ripmork ::
Tudi delo te lahko najde, če imaš kaj dobrega pokazat na pravem mestu.
Učenje teh programov je tehnično relativno preprost proces (kakšna knjiga, tutorialsi, trial & error).
Znanje, ki je veliko bolj kompleksno in zanj potrebuješ precej več časa pa je poznavanje procesa oblikovanja: doseganje funkcionalne in estetske rešitve, izbira projektu primerne tipografije, prelomi in postavitev elementov, posebnosti dela za tisk/splet,... predvsem pa potrebuješ dobro oko (verjemi, nikoli ni dovolj dobro, vsak dan se kaj novega naučiš).
Za oblikovanje je tudi veliko dobrih knjig (tudi na tem forumu so nekje omenjene, pobrskaj malo tudi po Amazone-u). Sam če hočeš bit res dober, bi morda razmislil o kaki izobrazbi na tem področju. Vizualne komunikacije, kaj v tem smislu.
Učenje teh programov je tehnično relativno preprost proces (kakšna knjiga, tutorialsi, trial & error).
Znanje, ki je veliko bolj kompleksno in zanj potrebuješ precej več časa pa je poznavanje procesa oblikovanja: doseganje funkcionalne in estetske rešitve, izbira projektu primerne tipografije, prelomi in postavitev elementov, posebnosti dela za tisk/splet,... predvsem pa potrebuješ dobro oko (verjemi, nikoli ni dovolj dobro, vsak dan se kaj novega naučiš).
Za oblikovanje je tudi veliko dobrih knjig (tudi na tem forumu so nekje omenjene, pobrskaj malo tudi po Amazone-u). Sam če hočeš bit res dober, bi morda razmislil o kaki izobrazbi na tem področju. Vizualne komunikacije, kaj v tem smislu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Oko imam za te zadeve, to mi je bilo "dano". Ampak sem napačno naredil ker sem šel na fax računalništva in sem sedaj 3. letnik in sem šele proti koncu drugega letnika ugotovil kaj me resnično veseli in zanima (programiranje ni zame). Vendar pa pustiti fax in se prepisati na drugo smer pa nima smisla. Boljše je da dokončam to če sem že v 3. letniku. Zato pa bi rad da bi šel na prakso (ker jo itq mamo u drugem semestru) v kako firmo ki se s tem ukvarja in bi tam pridobival tudi znanje poleg domačega učenja. Sam tudi rad kdaj pa kdaj kaj rišem, ustvarjam v PS, delam kakšen plakat tako da kreativnost in oko imam, ter veselje. Kar mi manjka so samo prave smernice za to smer oziroma firma ki bi me lahko vzela za "pionirja" ter da bi lahko tam pridobival izkušnje iz resničnega sveta.
Res pa je da bi moral na medijske iti samo, sem prepozen za to. Sem tudi kakšne tečaje iskal vendar pa so kar dragi.
Katera knjiga pa je dobra za pridobivanje znanja ki ga potrebujem?
Res pa je da bi moral na medijske iti samo, sem prepozen za to. Sem tudi kakšne tečaje iskal vendar pa so kar dragi.
Katera knjiga pa je dobra za pridobivanje znanja ki ga potrebujem?
ripmork ::
Absolutno na prvem mestu osnove likovne teorije
kasneje strokovna literatura v tem smislu
What is Typography
Graphic design theory
Tudi na spletu je precej dobrega materiala v obliki člankov, ipd...
Še eno odlično knjigo bi priporočil (before/after primeri oblikovanja), pa se zdajle zaboga ne spomnim naslova.
Je pa tako, da tudi dobra literatura ravno ne nadomesti študijskih korektur. Oziroma je treba bit toliko bolj samokritičen, pa dlje časa traja proces učenja.
What is Typography
Graphic design theory
Še eno odlično knjigo bi priporočil (before/after primeri oblikovanja), pa se zdajle zaboga ne spomnim naslova.
Je pa tako, da tudi dobra literatura ravno ne nadomesti študijskih korektur. Oziroma je treba bit toliko bolj samokritičen, pa dlje časa traja proces učenja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Ja ubistvu sm bol perfekcionist, težko bom sam sebe presenetu z izdelkom kr sm preveč kritičn do sebe:D. Mam pa tudi pomoč ker sem sedaj zbral izbirni predmet vizualno oblikovanje in uživam ob tem predmetu:). Je pa pomoje tut tko da praksa prekaša in literaturo in študijske korekture tko da če si dlje časa v praksi se pomojem vsega dosti hitro naučiš če imaš žilico za to.
Hvala ti za linke, prosil bi te samo ko se spomniš naslov te knjige da napišeš ker se sliši zanimivo:)
Hvala ti za linke, prosil bi te samo ko se spomniš naslov te knjige da napišeš ker se sliši zanimivo:)
What is Typography
Graphic design theory
Kje bi lahko našel to knjigo likovno teorijo? Iščem po cobbis in nimajo nič ker je to ubistvu učbenik. Mogoče kdo ve kje bi lahko to si sposodil da malo predelam? Ali pa če kdo ve za kakšno boljšo literaturo in bolj dostopno
Okapi ::
Nariši nekaj ilustracij, oglasov, karkoli pač ti srce poželi, in jih pošlji vsem firmam, ki se ti zdijo, da bi bile primerne. Če bodo tvoji grafični izdelki dobri, si lahko precej prepričan, da te bo vsaj kakšna firma povabila na pogovor.
O.
O.
3man ::
What is Typography
Graphic design theory
Kje bi lahko našel to knjigo likovno teorijo? Iščem po cobbis in nimajo nič ker je to ubistvu učbenik. Mogoče kdo ve kje bi lahko to si sposodil da malo predelam? Ali pa če kdo ve za kakšno boljšo literaturo in bolj dostopno
Pa malo po Bolhi poglej za knjige.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kam so šle vse e-knjige? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 13102 (10138) | mp218 |
» | akademija umetnostiOddelek: Šola | 1952 (1542) | harvey |
» | Zakaj se večina maturantov najbolj boji slovenščine ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 26776 (20701) | m0LN4r |
» | Najboljši magisterij doslej - Nobelovci, iPad, mednarodna univerza?Oddelek: Šola | 3784 (3334) | aerie |
» | Dreamwaver mx 2004 ?Oddelek: Izdelava spletišč | 1107 (1053) | webfreak |