» »

Oddajanje wifi signala

Oddajanje wifi signala

amacar ::

Imam vprašanje. Na mobitelu imam teamviewer in se lahko lepo povežem preko wlana na domačem omrežju in imam remote desktop.

Je kakšna možnost, da bi to lahko naredil npr. v študentskem domu, kjer je prenosnik povezan s kablom, preko wifi kartice pa bi oddajal signal, na katerega bi se lahko s telefonom priklopil in spet imel remote desktop?

Nekaj sem sicer sprobaval z ustvarjanjem začasnega omrežja računalnik-računalnik a mi ni uspelo.

Je to sploh možno, in če je, kako naj narihtam, da bo delovalo.

LP

popster ::

wifi kartica in wifi router oz acess point ni isto tko da boš moral to razliko zaobiti.
preko adhoca bi moralo it.

Ja, sej sem zapisal, da mi ni uspelo preko povezave adhoc. Sem pa ugotovil kje je bila napaka. ICS nisem imel obkljukan, zato ni delalo. Je pa sedaj težava. V tem načinu se mi telefon ne poveže, če je izbrana WPA zaščita. Z WEP zaščito pa dela, a glede varnosti pa tole ni glih dobro. Je še kakšna možnost?

SimplTech ::

Če imaš na prenosniku Windows 7 bi mogoče pomagal Connectify (link)

SimplTech, najlepša ti hvala, sedaj pa dela tudi z WPA2-PSK.

Samo eno vprašanje še: Je to dovolj varna povezava?

popster ::

je kar varna..razen če se bojiš wikileaksovih hakerjev:)

Aha, potem je o.

Tp me ne skrbi, glavno da ne more vsak ki ima 5 minut časa noter vdret :-)

Spet je povezaa nehala delati. Connectify je bil skos prižgan, in nazadnje je še delal,ko pa sem se hotel zvečer priklopiti ne dela več. Telefon sicer signal najde, a povezati se noče. Sem poizkusil s ponovno namestitvijo pa ne dela. Tudi preko WEP zaščite na windowsovi nastavitvi ad-hoc, se ne poveže več... Ve kdo zakaj?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach + Cisco EPC 3925

Oddelek: Omrežja in internet
318727 (3111) Vanadium
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

7418810 (11747) Hayabusa
»

Teroristi uporabljajo tuja nezaščitena brezžična omrežja

Oddelek: Novice / Zasebnost
496468 (4071) madviper
»

Wifi in varnost

132634 (2427) amigo_no1
»

Wireless LAN