Forum » Omrežja in internet » Oddajanje wifi signala
Oddajanje wifi signala
amacar ::
Imam vprašanje. Na mobitelu imam teamviewer in se lahko lepo povežem preko wlana na domačem omrežju in imam remote desktop.
Je kakšna možnost, da bi to lahko naredil npr. v študentskem domu, kjer je prenosnik povezan s kablom, preko wifi kartice pa bi oddajal signal, na katerega bi se lahko s telefonom priklopil in spet imel remote desktop?
Nekaj sem sicer sprobaval z ustvarjanjem začasnega omrežja računalnik-računalnik a mi ni uspelo.
Je to sploh možno, in če je, kako naj narihtam, da bo delovalo.
LP
Je kakšna možnost, da bi to lahko naredil npr. v študentskem domu, kjer je prenosnik povezan s kablom, preko wifi kartice pa bi oddajal signal, na katerega bi se lahko s telefonom priklopil in spet imel remote desktop?
Nekaj sem sicer sprobaval z ustvarjanjem začasnega omrežja računalnik-računalnik a mi ni uspelo.
Je to sploh možno, in če je, kako naj narihtam, da bo delovalo.
LP
popster ::
wifi kartica in wifi router oz acess point ni isto tko da boš moral to razliko zaobiti.
preko adhoca bi moralo it.
preko adhoca bi moralo it.
Ja, sej sem zapisal, da mi ni uspelo preko povezave adhoc. Sem pa ugotovil kje je bila napaka. ICS nisem imel obkljukan, zato ni delalo. Je pa sedaj težava. V tem načinu se mi telefon ne poveže, če je izbrana WPA zaščita. Z WEP zaščito pa dela, a glede varnosti pa tole ni glih dobro. Je še kakšna možnost?
SimplTech, najlepša ti hvala, sedaj pa dela tudi z WPA2-PSK.
Samo eno vprašanje še: Je to dovolj varna povezava?
Samo eno vprašanje še: Je to dovolj varna povezava?
Aha, potem je o.
Tp me ne skrbi, glavno da ne more vsak ki ima 5 minut časa noter vdret :-)
Tp me ne skrbi, glavno da ne more vsak ki ima 5 minut časa noter vdret :-)
Spet je povezaa nehala delati. Connectify je bil skos prižgan, in nazadnje je še delal,ko pa sem se hotel zvečer priklopiti ne dela več. Telefon sicer signal najde, a povezati se noče. Sem poizkusil s ponovno namestitvijo pa ne dela. Tudi preko WEP zaščite na windowsovi nastavitvi ad-hoc, se ne poveže več... Ve kdo zakaj?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telemach + Cisco EPC 3925Oddelek: Omrežja in internet | 8727 (3111) | Vanadium |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18809 (11746) | Hayabusa |
» | Teroristi uporabljajo tuja nezaščitena brezžična omrežjaOddelek: Novice / Zasebnost | 6466 (4069) | madviper |
» | Wifi in varnostOddelek: Omrežja in internet | 2634 (2427) | amigo_no1 |
» | Wireless LANOddelek: Omrežja in internet | 2260 (1795) | pujsek_ |