Forum » Izdelava spletišč » div & CSS
div & CSS
iMark ::
Pozdravljeni,
Rad bi naredil dva okvirja, enega na levi strani, ki je fiksne širine 200px, drugega pa ob njemu. Drugemu se širina prireja glede na širjenje okna brskalnika. Da boste lažje razumeli, je lep primer ta stran slo-techa - na levi strani je menu fiksne širine, vsebinski del strani pa prilagaja širino glede na velikost okna.
Lepo bi prosil, če mi lahko kdo pomaga rešiti to stvar, če sploh gre to rešit samo z uporabo CSS-a.
Sam sem sicer naredil neko stvar vendar ni to optimalna rešitev namreč procenti ne pridejo v poštev tukaj.
HTML:
CSS:
Hvala in lep pozdrav
Rad bi naredil dva okvirja, enega na levi strani, ki je fiksne širine 200px, drugega pa ob njemu. Drugemu se širina prireja glede na širjenje okna brskalnika. Da boste lažje razumeli, je lep primer ta stran slo-techa - na levi strani je menu fiksne širine, vsebinski del strani pa prilagaja širino glede na velikost okna.
Lepo bi prosil, če mi lahko kdo pomaga rešiti to stvar, če sploh gre to rešit samo z uporabo CSS-a.
Sam sem sicer naredil neko stvar vendar ni to optimalna rešitev namreč procenti ne pridejo v poštev tukaj.
HTML:
<div id="leftBox"> </div> <div id="rightBox"> </div>
CSS:
#leftBox{ height:auto; float:left; width:200px; position:fixed; } #rightBox{ height:auto; margin-left:220px; width:80%; position:relative; float:left; position:static; }
Hvala in lep pozdrav
Trinitron ::
V bistvu je čisto preprosto:
#leftBox { width:200px; float:left; } #rightBox { margin-left:200px; }
Netrunner ::
lahko daš tudi en klasičen div padding left 200 px .. in absolutno postaviš left blok na top 0 left 0
za take primere so bile tabele idealne :)
za take primere so bile tabele idealne :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 346144 (5281) | sunniegoldie |
» | CSS dimenzije in pozicijeOddelek: Izdelava spletišč | 1351 (1079) | marjan_h |
» | Kontaknti obrazec - potrebujem pomočOddelek: Programiranje | 1153 (875) | cobrica |
» | JavaScript prevrjanje vsebine v poljihOddelek: Izdelava spletišč | 829 (747) | iMark |
» | Poravnava znotraj DIVOddelek: Izdelava spletišč | 1662 (1543) | alum |