Forum » Informacijska varnost » Avtomatsko preusmerjanje na nevarno stran
Avtomatsko preusmerjanje na nevarno stran
kozjakovec ::
Že nekaj dni se mi na računalniku dogajajo čudne stvari.Ko npr. hočem preko Googl-a odpreto določeno stran,se mi v Operi stran sploh ne odpre,v Chromu pa se odpre stran ,ki je označena kot nevarna.Z direktnim linkom pa se mi stran normalno odpre.Varnostni programi ne najdejo ničesar.
retsom ::
kozjakovec je izjavil:
se odpre stran ,ki je označena kot nevarna ... Z direktnim linkom pa se mi stran normalno odpre.
To da te brskalnik opozori, da je stran nevarna, ni nek lari fari. Okuževanje računalnikov preko zlonamernih (ali zlorabljenih) spletnih strani je trenutno najbolj pogost način razširjanja zlonamernih programov (t.i. drive-by-download). Če si tako spletno stran vseeno odprl, obstaja tudi možnost, da si okužil računalnik.
To da se spletna stran drugače obnaša če prideš nanjo preko googla/binga/yahooja ali pa direktno z linkom, pa je dokaj pogost način prikrivanja, ki ga uporabljajo zlikavci.
Za katero spletno stran sploh gre?
LP
retsom ::
A imaš morda avasta, ki se iz nekega razloga ni posodobil?
Prilimaj posnetek zaslona, ko ti kaj takega sporoči, da bo zadeva malce bolj jasna.
Prilimaj posnetek zaslona, ko ti kaj takega sporoči, da bo zadeva malce bolj jasna.
kozjakovec ::
Antivirus mi je našel trojanca Win32/Bamital.EQ trojan,ki se ne da izbrisati.Je to mogoče vzrok čudnega delovanja ter kako se ga naj rešim.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov vrhunec digitalne transformacije v slovenskem zdravstvu: do podatkov zdravstveneg (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 45172 (31529) | SeMiNeSanja |
» | ne odpre 24 urOddelek: Omrežja in internet | 6480 (2901) | janezvalva |
» | Locky dobil nov način širjenjaOddelek: Novice / Kriptovalute | 12507 (9224) | Jupito |
» | počasen internetOddelek: Omrežja in internet | 1248 (831) | GTX970 |
» | Opera 10 z 10 milijoni prenosov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 8314 (5840) | JoskoMacher |