Forum » Omrežja in internet » Izbira pravega routerja - bridge mode
Izbira pravega routerja - bridge mode
b3wk ::
Živjo!
Imam eno vprašanje za vas, strokovnjake.
V domači župniji smo razmišljali, da bi wireless signal nekako iz župnišča 'potegnili' še do cerkve (razdalja slabih 50m). Signal na vhodu cerkve lovi, naprej pa ne več.
Slišal sem za bridge mode, ki ga podpirajo novejši routerji...
Sedaj me pa zanima, kateri router je najbolje uporabiti za omenjeno zadevo (+da ni preveč komplicirano nastaviti)?
Ali Linksys wrt54gl, ali TP-Link WR841ND v7? Router2 bi montirali nekje okrog vhoda, da bi pobiral signal Routerja1, in tako pokril celotno cerkev s signalom. Na Router2 bi se lahko povezali žično in brezžično.
P.S.: Je WDS pri TP-Linku enako AP - Repeater Client pri Linksysu?
P.P.S.: Ne želimo se posluževati povezave obeh routerjev s kablom (vmes je lokalna cesta).
Upam, da je komu že uspelo ustvarit kaj podobnega in da mi bo lahko pri tem pomagal s kakšnim zadovoljivim odgovorom.
Lep pozdrav,
Miha
Imam eno vprašanje za vas, strokovnjake.
V domači župniji smo razmišljali, da bi wireless signal nekako iz župnišča 'potegnili' še do cerkve (razdalja slabih 50m). Signal na vhodu cerkve lovi, naprej pa ne več.
Slišal sem za bridge mode, ki ga podpirajo novejši routerji...
Sedaj me pa zanima, kateri router je najbolje uporabiti za omenjeno zadevo (+da ni preveč komplicirano nastaviti)?
Ali Linksys wrt54gl, ali TP-Link WR841ND v7? Router2 bi montirali nekje okrog vhoda, da bi pobiral signal Routerja1, in tako pokril celotno cerkev s signalom. Na Router2 bi se lahko povezali žično in brezžično.
P.S.: Je WDS pri TP-Linku enako AP - Repeater Client pri Linksysu?
P.P.S.: Ne želimo se posluževati povezave obeh routerjev s kablom (vmes je lokalna cesta).
Upam, da je komu že uspelo ustvarit kaj podobnega in da mi bo lahko pri tem pomagal s kakšnim zadovoljivim odgovorom.
Lep pozdrav,
Miha
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Router kot repeater - nekaj vprašanjOddelek: Omrežja in internet | 5273 (2786) | mile |
» | Vzpostavitev wi-fija z antenamiOddelek: Omrežja in internet | 859 (680) | Zvitež |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18762 (11699) | Hayabusa |
» | povezava 2 rutarjevOddelek: Omrežja in internet | 2406 (2000) | cordoba |
» | [Nujno] Bridiging ModemaOddelek: Pomoč in nasveti | 1664 (1491) | zanjan |