Forum » Elektrotehnika in elektronika » Povezava z diodami ?
Povezava z diodami ?
Whisky ::
Pozdrav,
kot začetnik v elektrotehniki imam eno osnovno vprašanje:
Imam več položajno stikalo (7 položajno) in bi rad s tem stikalom vžigal različne kombinacije led - letvic z različnimi barvami. Kot je vidno na priloženi shemi sem pred dilemo kakšne diode uporabiti (če sploh) za stikalni položaj skrajno desno (da ne bi pri prvih treh položajih hkrati prižigal vseh treh letvic z ledicami)?
lp
Shema:
kot začetnik v elektrotehniki imam eno osnovno vprašanje:
Imam več položajno stikalo (7 položajno) in bi rad s tem stikalom vžigal različne kombinacije led - letvic z različnimi barvami. Kot je vidno na priloženi shemi sem pred dilemo kakšne diode uporabiti (če sploh) za stikalni položaj skrajno desno (da ne bi pri prvih treh položajih hkrati prižigal vseh treh letvic z ledicami)?
lp
Shema:
Spajky ::
Ja, bodo kar v redu diode kot si narisal in to npr.1n4007, če so tokovi po veji (traku LED-ic manjši od 1A. Sicer malo bo padca na njih (dober volt pri 1A), samo če pa bistveno manj pa nekje okoli 3/4V (za dlako bodo vse linije LED-ic manj svetile kot brez njih ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iverka ali letviceOddelek: Loža | 7706 (1157) | JGhaydaa |
» | Osvetlitev delovnega pulta v kuhinji (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25285 (6313) | Machete |
» | Je mogoče vezati upor pred vzporedno vezane LED diode?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1336 (1238) | JasonXtreme |
» | vezava stikala z dvojnimi tipkamiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12969 (12775) | RejZoR |
» | LED vs varčne vs navadne žarnice (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 35631 (25732) | Malajlo |