Forum » Elektrotehnika in elektronika » menjava menjalnega stikala
menjava menjalnega stikala
comgen ::
Pozdravljeni!
Doma imam za zamenjat menjalno stikalo(3 zice), zanima me najbolj enostaven nacin da to naredim. Imam namrec staro stikalo in zice ki se vse crne barve(stara napeljava). Zanima me kako bi ugotovil katera zica gre kam v novo stikalo?
hvala za odgovore
Doma imam za zamenjat menjalno stikalo(3 zice), zanima me najbolj enostaven nacin da to naredim. Imam namrec staro stikalo in zice ki se vse crne barve(stara napeljava). Zanima me kako bi ugotovil katera zica gre kam v novo stikalo?
hvala za odgovore
luksorzi ::
Potem daj 2 žici na spodnjo in eno na zgornjo stran stikala ali obratno(če me razumeš)
Evo: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtop...
Evo: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtop...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: luksorzi ()
Kolikor vem, ni važno
Za vsak slušaj poglej, kako je narejeno zdaj, in naredi tako.
Pa priporočam, da izklopiš varovalko, če so vse tri črne, da ne bo nesreče
Za vsak slušaj poglej, kako je narejeno zdaj, in naredi tako.
Pa priporočam, da izklopiš varovalko, če so vse tri črne, da ne bo nesreče
Zgodovina sprememb…
- spremenil: luksorzi ()
comgen ::
Ja samo je problm, da imam drugacno stikalo. To ki je bilo do zdaj je staro in bom zamenjal z novim. Tam je pa drugace razporejeno.
Lej, s prejšnjimi posti sem zgubljal čas. Ti daj naključno not in če bo delalo v redu, če pa ne, se ne bo nič skurlo. Samo spremeni, pa bo.
Phoebus ::
Daš narazen žice (recimo leva, desna, zgornja), vzameš preizkuševalnik napetosti in pogledaš, kateri kabel je faza.
Greš do drugega stikala in preklopiš. Pogledaš, če se je "faza premaknila na drug kabel".
Če se ni premaknila (prvo stikalo):
- na "vhod" stikala ta kabel, na "izhoda" druga dva
Če se je faza premaknila (zadnje stikalo):
- na "izhoda" kabla ki sta imela fazo, na "vhod" kabel ki ni imel faze.
Predlagam, da ko pomeriš in določiš kable, odklopiš varovalko- ni treba da te trese, tudi smojenje kablov in konektorjev zaradi iskrenja ni kul.
Greš do drugega stikala in preklopiš. Pogledaš, če se je "faza premaknila na drug kabel".
Če se ni premaknila (prvo stikalo):
- na "vhod" stikala ta kabel, na "izhoda" druga dva
Če se je faza premaknila (zadnje stikalo):
- na "izhoda" kabla ki sta imela fazo, na "vhod" kabel ki ni imel faze.
Predlagam, da ko pomeriš in določiš kable, odklopiš varovalko- ni treba da te trese, tudi smojenje kablov in konektorjev zaradi iskrenja ni kul.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava menjalnega stikalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 41848 (12104) | SonoR |
» | Dve menjalni in križno stikalo - potrebujem pomočOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 24116 (11391) | starfotr |
» | Vezava kopalniškega stikalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 21329 (9652) | marjan_h |
» | kako zvezati stikalo za lučOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 27352 (17774) | nikdrew20 |
» | vezava stikala z dvojnimi tipkamiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12969 (12775) | RejZoR |