» »

[c#]utripanje forme

[c#]utripanje forme

Loaded ::

Zdravo.

Razvijam aplikacijo v .net (c#), katera bo vsebovala več oken. Ko se bo eno okno skrilo, se bo drugo prikazalo. Prvo sem naredo z formami, vendar ko eno skrijem in drugo prikažem se vidi kako se ena skrije, za kratek čas se pokaže namizje in potem se prikaže novo okno. Torej utripne. To je zelo nerodno še posebej če je fullscreen aplikacija. Potem sem probal z paneli. Utripanja ni več, ko jih skrivam in prikazujem, ampak ne vem kak hudiča jih urejat v designerju na eni formi, še posebej če jih je več od 5 recimo. Potem sem odkril user controle.Niti to ne vem če je to to...
Kak se take aplikacije delajo v .net okolju?

Lp
Loadeed

Ericssony ::

Sprememba vrstnega reda prikaza/skrivanja oken bi lahko odpravila "utripanje". Za "fullscreen" aplikacije bi ti pa priporočal WPF.
Če imaš več panelov na eni formi jih enostavno urejaš tako, da spremeniš ZOrder (v orodni vrstici imaš za to gumb - Bring to front) in tako postaviš panel v ospredje.
Drugače pa ne vem točno kaj si mislil s "take aplikacije"...

Loaded ::

Aham....kaj pa če maš panel pod drugim?Kak pridem do njega? Z WPF še nisem delal, tak da niti ne vem kaj je razlika med WinForms in WPF.
Loadeed

Ericssony ::

Narediš isto samo prej ga moraš izbrati. To lahko narediš tako, da izbereš gradnik v oknu z lastnosti ali pa v oknu "Document Outline" (View->Outher Windows->Document Outline).
WPF je "naslednik" in nadomešča WinForms. Več o sami arhitekturi pa: Windows Presentation Foundation @ Wikipedia

Loaded ::

Ok sem zdaj začel delat s tem WPF-jem. V bistvu je to Silverlight kolkor sem lahko razumel...pa se mi je že ustavil. Ker mam grafiko za program že damo, sem probal dat gumb, mu odstranit border in ono ko greš prek z miško...ampak nikjer ne najdem tega...borderja ne gre odstranit.
Kaka ideja?..

EDIT: sem probal še z hyperlinkom ali pa kar s sliko pa gor nek link...

Lp
Loadeed

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loaded ()

Ericssony ::

WPF ni Silverlight res pa, da imata nekaj stvari skupnega. Je pa WPF veliko bolj zmogljiv.
Prehod iz WinForms na WPF je precej "težek" in sama krivulja učenja je precej strma. Priporočam ti, da si najprej prebereš kakšno knjigo in se seznaniš predvsem z osnovami (xaml, layout, data binding...)
Gumb tako kot vse ostale gradnike lahko popolnoma spremeniš po svojem okusu s stili in temami. Ampak kot rečeno predelati boš moral kakšno knjigo, precej zgledov in "pozabiti" na način dela kot je v WinForms!
Pro WPF in C# 2010
WPF 4 Unleashed
Illustrated WPF


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[c#] združitev scroll bara in panela ali podobnega gradnika

Oddelek: Programiranje
71517 (1281) darkolord
»

MFC, .NET ali kaj tretjega?

Oddelek: Programiranje
7853 (623) darkkk
»

winform proti wpf

Oddelek: Programiranje
151586 (1150) norcuron
»

[Visual C++ MFC] Spin control

Oddelek: Programiranje
51344 (1149) roba87
»

Pomoč pr visual studio

Oddelek: Programiranje
131558 (903) rustypac

Več podobnih tem