» »

vklop računalnika-ni normalno

vklop računalnika-ni normalno

easyrider3 ::

Imam eden problemček in mogoče zaradi napajalnika. Zamenjat sem dal novi napajalnik ker je ta stari preveč naglas delal in sedaj sem ugotovil,da ko normalno vse ugasnem in potem drugič probam vklučit računalnik mi to ne rata-NE VKLJUČI.Nato sem pa probal na stikalu napajalnika izključit in vključit gumb in potem mi pa vžge računalnik.sedaj sem prišel do tega da ko mi je računalnik ugasnjen moram najpoprej ugasnit napajalnik na gumbu in ga nazaj prižget ali pa napajalnik izključit iz omrežja. A mi lahko kdo točno pove zakaj se to dogaja. HVALA

butec ::

V nadzorni plošči / možnost porabe nastavljaš, kaj naj PC naredi ko pritisneš gumb za vklop
prav tako imajo nekatere osnovne plošče v BIOS-u enako opcijo

Duhec ::

Poglej kondenzatorje na osnovni plošči, če niso napihnjeni ali celo spustili dušo.

mastah ::

butec je izjavil:

V nadzorni plošči / možnost porabe nastavljaš, kaj naj PC naredi ko pritisneš gumb za vklop
prav tako imajo nekatere osnovne plošče v BIOS-u enako opcijo

samo to nastavljas ko je pc prizgan in takrat kaj se zgodi ko pritisnes vklop, verjetno plata

Najbrž je tale nastevitev tukaj med Možnost porabe in potem grem odpret neprekinjeno napajanje(UPS).Nato pa lahko izbiram pod opcijo PODROBNOSTI izberi proizvajalca ali splošno

Sem izvedel da ima moj sodelavc isti problem kot jaz in to je v BIOSu tako nastavljeno da se tako prižiga,ker na moji osnovni plošči sveti zelena dioda ki prikazuje da ima napajanje.S tem ko pa izključim napajalnik in ga nazaj prižgem pa se tudi tista dioda ugasne in nazaj prižge in nato tudi računalnik lahko prižgem. Da bi šel v BIOSe nastavljat za tale vklop pa ne grem ker ne znam in bo moralo za enkrat kar tako ostati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se vedno ponoči zbudi iz "sleep" mode

Oddelek: Pomoč in nasveti
162474 (1903) musicfreak
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110887 (9478) inbox
»

Kje lahko kupim gumb za vžig PCja?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
152268 (1697) Duhec
»

Težave s trdimi diski

Oddelek: Pomoč in nasveti
51608 (1408) croco
»

xp in zaustavljanje racunalnika