» »

Čiščenje glav v printerju.

Čiščenje glav v printerju.

TribesMan ::

Ok štorija gre približno takole:

Mam Epsona Stylus Color 460 in večinoma ga je uporabljala mat, ki mu je nedavno tega pri menjavi kartuš poškodovala glavo, tako da se je odlomila tista cevka ki predre kartušo in po kateri teče tinta v tiskalnik.
Zdej to napako sem odpravil tako da sem namesto originalne cevke gor prilimal kovinski tulček. Problem je le ker so sedaj nekatere šobe v glavi zamašene, sem jih že čistil z alkoholom in z posebno tekočino ki jo imajo pri fotru u službi za pucanje glav v ink jetih (industrijska roba) pa tudi epsonovo čiščenje šob sem že pognal sam je še vedno ostalo približno 5 šob zamašenih. Zdaj ne vem ali obstajajo kakšna pravila kako najbolje opraviti tak poseg ali kakšne tehnike uporabiti za čiboljšo očiščenost. Če se ne da pač bom potrpel itaq ga ne rabim nujno pa tud mat je pa že novga kupila, mel bi ga sam kej za na hitr za fax in podobno.

Torej tiskaločistniki na plan z idejami.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Dr_M ::

oo long time no see :>>>
hm..pr epsonih je jeba ce so glave zamasene, ponavad ni druzga kot da neses na servis da jih zamenajo, ampak dvomim da se to splaca, ker zna bit drago pa se dolg casa bos caku.

btw kako fax? :>
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Lime ::

Si poskusil čistiti glavo softwersko? Poskusi nekajkrat, samo ne prevečkrat, ker ta postopek zelo sprazne kartušo in bi z izpraznenjem kartuš naredil več škode (cena kartuš), kot koristi.
Drugače pa se dobijo tudi čistilne kartuše.
Na servis pa vsekakor ne, ker bo dražje kot stane nov C20UX (14.900,00).
Še ena možnost pa je, da kupiš takšen tiskalnik za cca. 3.000 - 5.000 SIT na BOLHI.

JP ::

Če misliš kaj veliko čarat, poleg tega pa v tiskalnik kaj veliko vlagat nad 7k ti priporočam nabavo novega za cca. 12k.

Tudi če ti bo skoraj ratalo sčistit glave ti 100% ne bo delal tako dobro kot nov! Za takšno delo kot ga rabiš pa tudi ni treba kupovati zadev za 50k.

Lp by JP

Ha zdej sm pršou na eno divjo idejo. Ker mam glih eno prazno kartušo doma bi vanjo natoču tisto čistilo pol bi pa kr printal tak da bi printer sam potegnu zadevo čez šobe. Bo treba probat sam enkrat med vikendom, ker maš po takem čiščenju printerja tak usrane roke da je popizdit pa še spucat se neče zlepa.

V printer itaq ne mislim vlagat bogvekaj ker ga niti ne rabim tak nujno, sploh pa ne mislim kupvat novga, če mi bo pa zmankal tinte bom pa šel u papirnico in kupil tuš za rotringa pa not nalil.

Aja softwersko sem ga pa prepucal že nkrat sej je pomagal ampk vsega pa ne odmaši.

@ Dr_M

Ti fax kr dobr napreduje. Drgač je pa bl fuk takole študentsko življenje cel tedn čakaš na vikend pol pa pride pa zleti mim k šus in potem ponovi vajo...
Kaj pa ti kej zdej počneš?? Če maš kej časa se oglas kej bomo šli na kakšno pijačo da kakšno rečemo.

LP

TribesMan

Zgodovina sprememb…

undefined ::

Zakaj ne kupiš nove glave? Al pa novega printerja za 20-30k.

Dr_M ::

hm..jest neb glih ksna cistila not nalivu, ker se zna zgodit da bos se tist zamasu kar do zdej ni blo :) mogoce ksn mocn alkohol..

-> TribesMan
ah nikar se ne delej ubogega studenta ;))
btw mas se isto cifro?

lp
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Brane2 ::

Sam v te namene uporabljam čeap italijanska čistila za okna. Stvar dela in zelo lepoo požira barvo.

Probaj gobice, v katere printer drgne glava našpricat s tem in nato zalkaufaj nekaj čistilnih ciklov.

Če je tvoja glava težji slučaj, boš moral odpret printer in snet glavo, ter jo spucat ročno z robčkom, namočenim v čistilo...

Če tudi to odpove, sledi zamenjava glave. Nikar ne nalivaj čudnih stvari v kartušo, ker boš verjetno poškodoval piezoelektrične brizgalke znotraj.

Če že moraš, probaj z navadnim alkoholom. Nekje sem nekaj zasledil, da je nekdo probal s tem in ni uniču glave...

No hvala za opozorila glede cistila (no ubistvu ni cistilo ampak je ena zadeva ki mi jo je fotr prnesu iz sluzbe kjer oni s tem pucajo glave ink jet tiskalnikov to je za industrijske masine in se nardi avtomatsko) tok da bom mogoce probal sam z alkotom.

Kot sem pa ze povedal pa niti pod razno ne mislim kupovat novga printerja ker ga ne rabim, ce pa mi uspe tega popravit pac ga bom nucal kolkr ga bom.

Brane ne verjamem da glave drgnejo ob karkoli se sploh ne ob gobico, tisto je samo zato da se glave naspricajo tinto tja ko se pocajo, potem pa tinta stece na eno vecjo gobo ki je cez celo dno tiskalnika.

@ Dr_M

Ja stevilka je se ista.

LP TribesMan

Brane2 ::

Brane ne verjamem da glave drgnejo ob karkoli se sploh ne ob gobico, tisto je samo zato da se glave naspricajo tinto tja ko se pocajo, potem pa tinta stece na eno vecjo gobo ki je cez celo dno tiskalnika.

Ne bo čisto tako. EPSONove glave so delo hudiča :D

Resno, te stvari so tako dodelane, da računajo z mnogimi efekti, ki se jih ti niti ne zavedaš. Računajo recimo na kapilarne efekte gobe v kartuši. Če bi denimo vzel gobe ven in nalil črnilo v kartuš direktno, bi verjetno steklo skozi glavo.

Potem tista gobica, kjer se glava čisti tudi ni od muh. Stvar jeo periodično pritiska ob glavo in tako z izmenjevanjem podpritiska in nadpritiska odmaši šobe.
BTW: Na ta način lahko dostikrat odmašiš tudi umivalnik. Daš na odtočno odprtino kos gobe in nekajkrat na hitro pritisneš s plosko dlanjo. Dela, sploh če nimaš pri roki namenskega orodja.

Isto počne tudi tiskalnik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup mf tiskalnika - HP C6280 ali Canon MP610?

Oddelek: Kaj kupiti
213880 (3309) 1309976
»

Refil ink jet kartuš, ki so nekaj let stale prazne

Oddelek: Strojna oprema
93374 (3374) Azrael
»

Refilli za tiskalnike

Oddelek: Strojna oprema
283060 (2437) OZZY
»

Epson 915 Photo? and my story:)