» »

Samsung Omnia 7

Samsung Omnia 7

««
14 / 27
»»

Tilen ::

Kaj pa če data prenos onemogočiš? Se prav tako poveže na bazo s slabšim signalom?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

gamo ::

ja, vsakem primeru. zdej bom posnel stari telefon in omnio in odnesel tel. s posnetkom na servis še enkrat. Še bolje pa bi bilo, če bi imel še eno omnio, da bi videl razliko...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gamo ()

Tilen ::

Tole bi lahko bil celo fail katerega Simobil reši z lahkoto. Enostavno blokira te na enem od oddajnikov ali pa prioriteto doda na tvoj IMEI za drugega, če si njihov naročnik.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

gamo ::

hm ko sem podal pritožbo sem uporabljal stari telefon in imam zdaj zelo dober signal na starem tel. Misliš da se lahko da prioriteta na bazo z IMEI?

Tilen ::

Vprašanje, če bodo to naredili. Se pa sigurno da. Lahko, da so ti že (na starega).
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

goca ::

Imam problem, ko sem poskušal updatetat telefon, mi je prislo do Error codea med postopkom v zune softwaru, zaj pa ko hocem ponovit postopek mi pa pod update v Zune-u pise da mi je telefon up to date.... Hvala

SLO_Matej ::

Posodabljanje na Mango se izvaja postopoma, zato pač počakaj, da ti telefon sam javi, da je na voljo posodobitev. Takrat ga priklopi na računalnik in bi morala posodobitev v Zunu steči brez težav. ;)

goca ::

Hvala na tako hitrem odg., a ves priblizno koliko casa je treba pocakat? Hvala se 1x ! Pozabil sm dodat, da je telefon svez na novo kupljen brez kakrsnega updatea.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: goca ()

SLO_Matej ::

Mango naj bi bil na vseh Windows Phonih (oz. 98% - verjetno kje še testirajo kakšni operaterji, vendar ne v SLO) v roku enega ali dveh tednov. Katero verzijo Windows Phona pa imaš sedaj gor?

Zgodovina sprememb…

goca ::

OS version piše: 7.0.7008.0, pod software: Windows phone 7 (nekje sem pa zasledil da pr mangotu pise 7.5). Ko sm prvič poskušal updatetat mi je update normalno potekal, in enkrat umes mi se je prikazu nek Error ( Tale točno, samo da drugi error code je bil http://www.google.si/imgres?q=samsung+o... )


In potem se poskusil ponovno updatetat, in mi vedno napise your phone is up to date.

SLO_Matej ::

Ja, to je napaka o kateri je že bilo govora. Zgodila pa se je samo na Omniah 7 zaradi različnega firmwira. Pred posodobitvijo OS-a moraš posodobiti še firmwire na samem telefonu. Sledi naslednjemu vodiču: http://support.microsoft.com/kb/2547687 (na kratko: odstraniš baterijo iz telefona in jo ponovno vstaviš, preneseš tisti programček iz Samsungove strani s katerim posodobiš firmwire, po uspešni posodobitvi firmwira še enkrat baterijo ven in noter in to je to). No, potem pa bi ti moral uspešno posodobiti na 7392 verzijo, ki je do Mango update najnovejša.

goca ::

Sm poskušal, samo nemorm priti v Download mode, drzim tipko za kamero in Volume up, priklopim usb, in mi se ne pojavi download mode, ampak tole

SLO_Matej ::

Najprej moraš prenesti in zagnati tisti Samsungov programček; http://www.samsung.com/uk/support/detai... (Downloads/Software). Šele ko z njim posodobiš firmwire, začneš s posodobitvijo OS v Zunu.

goca ::

Sem ga zagnal in vse, in se vedno mi ne pride v Download mode ampak se mi pojavi tale slikca
, in na racunalniku se mi odpre tudi Zune v tej obliki http://www.google.si/imgres?q=zune+rest...

goca ::

najdu sem pa tale clanek zle da omnie z bootloader 4.10.1.9 (ta je tud pr men) nemorejo priti v Download mode http://johanptrs.wordpress.com/2011/05/...

SLO_Matej ::

Kako priti v Download mode; ugasneš telefon, odstraniš baterijo, jo ponovno vstaviš, telefona ne prižgeš, ga priključiš na računalnik, kjer teče tisti Samsungov programček in ob tem ko vtakneš kabel v računalnik tiščiš tisti dve tipki.

Če ne gre, kontaktiraj servis: http://janustrade.si/index.php/kontakt Lahko pa počakaš na Mango posodobitev in boš videl, če boš lahko namestil kar ta update.

goca ::

Hvala na informacijah!, bom probal še 1x, drugače sem ti pa o temle govoril http://allfreereview.com/blog/2011/05/2... , preberi si :) lp

Malajlo ::

Ampak res v Mangotu slo-tech ne dela prav :(

jazbar ::

Kateri firmware za Mango 7.5?
Ali se ta kvalificira ali je potrebno updejtati novega?
2424.10.11.1

Kako prisiliti update Manga 7.5 da pride hitreje do vas?

Simple trick to force the Mango update

With the Windows Phone 7.5 update only being rolled out to 10% of users initially the impatient many many want an early piece of the action.
It seems the old "disconnect the internet" trick from the NoDo days also works for forcing Zune to deliver the Mango update to your phone.

The step by step instructions are:
1. Connect your Windows Phone to a PC and launch the Zune software
2. Click on Settings/Update. Allow the software to tell you whether an update is available. If so, skip this guide. If not continue to the next step.
3. Click the check for update button again, and this time immediately disconnect your computer from the internet. Do this by pulling the Ethernet cable, disabling Wi-Fi, etc.
4. Wait 30 seconds or so and you should receive a notification that an update is available.
5. Now reconnect to the internet and continue with the update process through the Zune software.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jazbar ()

Malajlo ::

Jaz imam FW 2424.11.8.2, mango dela.
Če se ne motim, update 7392 (ali 94?) posodobi tudi FW. Vsaj na Samsungovi strani je tako razbrati.

goca ::

Mene zanima ce je 7392 update zadnji, a je to mango verzija? trenutno imam posodobljen na tole os verzijo, zej pa kako priti do manga? lp

In pa probal sem tole z varjanto da diskonektam net, pa pocakam, ampak mi ne deluje vec (your phone is up to date), po tem ko sm posodobil tel na 7392

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: goca ()

goca ::

ali ponovim postopek na tale nacin http://support.microsoft.com/kb/2547687 . Hvala za info

SLO_Matej ::

7392 je zadnja verzijo do Manga. Mango pa se trenutno sprošča in lahko traja kak teden do dva in ti bo telefon sam javil nadgradnjo. Tisti postopek pa si moral izvesti zato, da si podobil firmwire na sami napravi, ker je Samsung na Omnie 7 dal (pomotoma) različne verzije firmwira - in to narediš samo enkrat, tako da je nameščena prava verzija le-tega, da lahko potem posodobiš OS. Sicer pa takih zadev praviloma ne rabiš početi, ker se vse samodejno posodobi preko Zune Softwara.

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

@goca

Večkrat probaj. Mango je 7720. Update, počakaj 1 sekundo, izključi kabel/disable wifi, vključi nazaj.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

goca ::

Ok, hvala na infu! lp

aja se eno quick prasanje, a ma mango skype?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: goca ()

Cooper ::

Mango nima Skypa, bo pa skoraj zagotovo ob naslednji posodobitvi vključen v OS.

goca ::

Aha tnx

jazbar ::

Na Janusu pravijo, da ti ni potrebno updejtat Firmware zaradi Manga (WP7.5). Ne vem koliko naj jim verjamem, ker trdijo da je FW in OS skupaj. Torej ko updejtaš WP7.0 z WP7.5 dobiš oboje skupaj!?

Pa še eno vprašanje ali moraš na Samsungovi internetni strani registrirati svoj telefon, da dobiš updejte na telefon? Tako kot npr. prijaviš Windowse XP na Microsoftovi IT strani da dobiš updejte na računalnik?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jazbar ()

SLO_Matej ::

Kar verjemi jim, res je tako kot pravijo. Takrat je bila izjema, ker je Samsung kot kaže na Omnie 7 pomotoma naložil različne verzije firmwira (enkrat se je pač zgodila Samsungova napaka). Vse pride skupaj sicer in se vse posodablja preko Zune Softwara.

Ne telefona ne rabiš nikjer registrirati. Samo vpišeš Windows Live ID in že veselo uporabljaš svojo Windows Phone napravo. ;) Posodobitve ti bo javil vedno sam. Če ne moreš počakati, obstaja tudi trik, kako jo prej zvabiti na svoj Windows Phone.

jazbar ::

Ne vem če ma to kaj veze z Firmwareom vendar mi telefon po klicu, nekako po 30 sekundah pogovora izklopi sogovornika, da ga ne slišim več, čeprav je zveza še vzpostavljena, včasih se po nekako 15 sekundah tišine ponovno vklopi sogovornik a ponavadi sogovorniki že prej prekinejo. Podobno kot bi dal sogovornika na hold a z razliko da me takrat nihče ne kliče. Ali ima še kdo takšne probleme in kakšna je rešitev? Ali je možno da se to zgodi zaradi slabega signala, verjetno hoče preklapljat na drug oddajnik pa ne uspe?
-----------------------------------------
Da ne bom samo spraševal vam posredujem kako takoj updejtati WP7.0 z WP7.5 (Mango).

1. baterija telefona mora biti napolnjena najmanj polovično.
2. če še nimate obvestila na telefonu o prispelem updejtu WP7.5 storite sledeče:
- priključite telefon na računalnik in zaženite Zune. Izberite zgoraj "Settings" ter zgoraj levo "Phone"
- kliknite "Update".
Če Zune ne najde nobenega updejta, storite sledeče:
- še enkrat ponovite proceduro v Zune "Phone" > "Update" in med tem ko Zune išče updejt (potrebno je hitro reagiranje) softversko izklopite mrežno kartico "Disable" uporabite multitasking, da boste dovolj hitri. Ni potrebe po fizičnem iztikanju kabla! V Zune dobite sporočilo, da je na voljo updejt vašega trenutnega OS, torej 7.0xxxx. Ponovno enejblajte svojo mrežno kartico in pričnite z nalaganjem updejta. Če Zune ne prikaže takoj sporočila o prispelem updejtu, ponovite še enkrat ali večkrat (po potrebi) postopek o softverskem odklopu in priklopu mrežne kartice.
3. začnite s proceduro updejta telefona.
4. če vas pred nadgradjo telefona opozori, da je predhodno potrebno updejtati Zune, storite to. Zune bo zahteval da izklopite telefon iz računalniksa preden bo začel potekati Zune updejt.
5. po končanem Zune updejtu ponovno priklopite telefon na računalnik. Če računalnik ne bo zaznal vašega telefona je potrebno odklopiti telefon iz računalnika in narediti restart računalnika in potem priklopiti telefon (to je odvisno od verzije OS računalnika).
6. ponovno v Zune zaženete že opisani postopek updejta.
(v primeru, da imate updejtan Zune, procedura opisana v točkah 4. in 5. ne bo potekala).
7. sledite navodilom programa Zune na računalniku.
8. upgrejd telefona z WP7.5 poteka cca od dobrih pol ure do cca 1 ure, odvisno od zmogljivosti računalnika in IT povezave.
9. po končanem nadgradnji telefona se vam plave ikone spremenijo v rdeče.

Važno, med upejtom telefona ne iztikajte kabla in ne šarite po računalniku raje pejte za ta čas gledat TV ali na sprehod...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jazbar ()

darkolord ::

jazbar: meni se to velikokrat zgodi, ko z ušesom (telefon držim malce stran od ušesa) pritisnem hold

Tilen ::

jazbar je izjavil:

Ne vem če ma to kaj veze z Firmwareom vendar mi telefon po klicu, nekako po 30 sekundah pogovora izklopi sogovornika, da ga ne slišim več, čeprav je zveza še vzpostavljena, včasih se po nekako 15 sekundah tišine ponovno vklopi sogovornik a ponavadi sogovorniki že prej prekinejo.



Enako se je dogajalo tudi meni - Simobil. Sem prijavil napako in so uredili (v drugo).
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Matic1 ::

Kaj si prijavil? Ker meni se na simobilu to kar pogosto dogaja...kot sem že maljavžtkrat napisal.

Tilen ::

Prijavil sem napako, ker je očitno problem z omrežjem.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

_Dormage_ ::

Simobil...isti problemi ze od kar sem ga kupil.
Prekinja VSAK klic in ne samo sogovornika, ampak enostavno nobeden ne sliši nobenega.
Zdaj sem se navadil, ampak je Omnia 7 ostala crap telefon, ki nezna niti osnovne funkcije telefona opravljat.
Bom klical na Simobil..

jazbar ::

darkolord je izjavil:

jazbar: meni se to velikokrat zgodi, ko z ušesom (telefon držim malce stran od ušesa) pritisnem hold


Sem tudi to predvidel in se pogovarjam z vklopljenim zvočnikom. Sedaj ko sem updejtal telefon z WP7.5 (Mango) se mi še ni zgodilo da izgubljam sogovornika. Bom malo še stestiral in sporočim, če je to prenehalo.

premiusss ::

Mi lahko kdo prosim svetuje kako se resim tegale erorja:80072ee2

Hvala

kurjač ::

Če ti kaj pomaga......klik

premiusss ::

bom poizkusil,ampak to napako mi javi samo ZUNE ko iscem update za telefon...

premiusss ::

ta problem je resen,zdaj imam pa drugega...Update se mi ustavi pri sestem koraku (rebooting your phone) (usb driver imam pa instaleran ze od prejsnih updateov)

Looooooka ::

Tole z disconnectanjem mam tud jst na omniji.Sicer nism zihr ce s emi se dogaja od kar sem sel na mango...ampak drugace je bil to konstanten problem.In NISEM klikal z usesom na gumb :)

jazbar ::

jazbar je izjavil:

darkolord je izjavil:

jazbar: meni se to velikokrat zgodi, ko z ušesom (telefon držim malce stran od ušesa) pritisnem hold


Sem tudi to predvidel in se pogovarjam z vklopljenim zvočnikom. Sedaj ko sem updejtal telefon z WP7.5 (Mango) se mi še ni zgodilo da izgubljam sogovornika. Bom malo še stestiral in sporočim, če je to prenehalo.


2 dni se že pogovarjam in mi ni niti enkrat sogovornik izpadel iz pogovora, očitno je updejt z WP7.5 (Mango) pomagal.

ZaLoMaT ::

HMMMMMMM, imam Omnio 7 - Mango, danes mi ni delovala tipka za zaklep mobilnika, nakar telefon sredi brskanja ugasne in se ne prižge. Sedaj je kot opeka upam, da kaj poštudiram.

Malajlo ::

Ti je zmanjkalo baterije?

hendriks ::

Ima še kdo problem update-ati iz 7008 na 7392 verzijo? Po tem vodiču sem poskušal
narediti upgrade, vendar še vedno kaže, da je verzija 7008. Upgrade je sicer
potekal gladko, vendar očitno ni upgrade naredil nič :S

nevermind, je šlo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hendriks ()

jazbar ::

ZaLoMaT je izjavil:

HMMMMMMM, imam Omnio 7 - Mango, danes mi ni delovala tipka za zaklep mobilnika, nakar telefon sredi brskanja ugasne in se ne prižge. Sedaj je kot opeka upam, da kaj poštudiram.

Včasih pomaga, če odklopiš in nazaj priklopiš baterijo. Pa baterija mora bit polna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jazbar ()

ZaLoMaT ::

Danes sem probal še enkrat, mobilnik se je normalno prižgal. Čudna ta reč. :/

js osebno ::

Tisto foro poznate, da se telefon priklopi na električno omrežje, in se potem čudno obnaša? :D Sumim da zaradi ozemljitve zmede kapacitivni ekran..

Edit: dsilektik

Zgodovina sprememb…

jazbar ::

A se da na telefon z WP7.5 prenest lastni ringtone in kako? Prek WinLive ali prek Zune?

LuGi ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()
««
14 / 27
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9421019 (18374) Tilen
»

Windows Phone 7.5 Mango nared (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
6520674 (17349) Gregor Spagn
»

Prodaja Office in Windows odlično, Windows Phone niti ne

Oddelek: Novice / Ostale najave
3612582 (10739) LuGi
»

Nekaterim lastnikom Samsungov popravek za Windows Phone 7 ne deluje

Oddelek: Novice / Windows Mobile
163766 (3019) JackOdpirac

Več podobnih tem