» »

Zvocna izolacija sobe,ki meji na kuhinjo

Zvocna izolacija sobe,ki meji na kuhinjo

Mediator ::

Vem, da je bilo ze dosti napisanega glede zvocne izolacije, a kljub temu me zanima kaj mi je storiti v mojem primeru..soba mi meji na kuhinjo, kjer se mocno slisi ropotanje posode, elementov in podobno..zanima me kater material bi bil najboljsi za dusenje taksnega zvoka, ki bi ga bilo mozno aplicirati na steno moje sobe..
  • spremenilo: Mediator ()

JohanP ::

Za učinkovito izvedbo je pomembno, kakšna je obstoječa stena med sobo in kuhinjo (material, debelina, sloji).
Poceni varianta je mavčna obloga deb.15mm na kovinski podkonstrukciji deb. minimalno 50mm, znotraj pa zvočna izolacija min. 40mm(volna).
Več tukaj:
http://www.knauf.si/2_2_2_2.php
http://www.knauf.si/upload.php?filename...

c3p0 ::

Neko tako knauf varianto smo pred leti na eno steno dali pri nas. Ni kaj dosti pomagalo, ker se zvok še vedno uspešno prenaša preko tal in stropa.

Mediator ::

Kaj pa mogoče kakšen drug material oz. način, ki bi bil manj invaziven?..cena ni pomembna, pomembno mi je samo, da se čim manj posega v trenutno konstrukcijo..

JohanP ::

Knauf varianta izboljša zvočno izolativnost, če je pravilno izvedena (min 5cm podkonstrukcije) in pravilno vpeta na obstoječ zid. Ne počne pa čudežev.
Če so zvok prenaša preko tal in stropa gre lahko za problem udarnega zvoka, za kar je več možnih razlogov: Prvi je, da ni plavajočega poda (zvočne izolacije v tleh, ki preprečuje prenos udarnega zvoka na stene in konstrukcije). Drugi je, da je uporabljena napačna zvočna izolacija (npr. stiropor ima previsoko dinamično togost). Tretji je, da plavajoči pod ni izveden ob stiku steno. Četrti je, da stik med gotovim tlakom in stropom ni izveden elastično (npr. talne keramične ploščice tik do stene, cementna fuga v vogalu,...). Enako kuhinjski pult in stenska obloga,... variant je precej.
Potrebno je ugotoviti, kako in zakaj se zvok prenaša, kakšna je obstoječa ločilna stena, kako je izveden tlak na obeh straneh in potem izbrati eno od rešitev. Bistvo je, da se ustvari vmesni sloj, ki preprečuje prenos zvoka v sosednji prostor.

Mediator ::

hvala za izčrpne odgovore!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Renovacija starejše mansarde

Oddelek: Loža
145199 (4232) ToniT
»

Mobilne hišice

Oddelek: Loža
3716504 (14982) maco-maco
»

Izolacija stene

Oddelek: Loža
81317 (1080) Magic1
»

Zvočna izolacija

Oddelek: Zvok in slika
103041 (2790) damjan1980
»

Zvočna izolacija

Oddelek: Zvok in slika
133526 (3181) vuce

Več podobnih tem