» »

Nakup LCD TV-ja; Sony Bravia ali Philips

Nakup LCD TV-ja; Sony Bravia ali Philips

SkIDiver ::

Kupujem 32" ali 37" LCD. Med vso izbiro oz. razstavljenimi modeli sta me trenutno najbolj prepričala Sony Bravia KDL-32EX500 in Philips 32PFL8605H.

Oba primerka obstajata tudi v velikosti 37", čeprav slika mi je bolj všečna in ostra na 32". Pred velikostjo mi je pomembna kvaliteta slike. Sony ima navadno osvetlitev, Philips pa LED osvetlitev.

Ima mogoče kdo s katerim od teh TV-jev izkušnje, nasvet, ...? Mogoče kaj drugega do cenovnega ranga 700€ ali navzdol? Je pa max omejitev velikosti 37" zaradi pohištva (premala luknja za večji TV pa tudi ni potrebe zaradi premale razdalje med TV-jem in točko kjer sedimo pri gledanju TV-ja.

Pa še eno vprašanje. Ker se gremo zeleno seveda pogledam tudi porabo električne energije. Sony porabi 119W, Philips 116W. Kaj to pomeni v praksi? Da na uro porabi toliko W in je recimo v eni uri delovanja med njima 3W razlike v porabi?

Hvala za nasvete, predloge, ....
  • spremenil: SkIDiver ()

popster ::

3W je praktično zanemarljivo, vedet moraš da podatki niso nujno točni. V eni uri pa porabi 3wx1h= 3Wh
u bistvu raje glej da ima led osvetlitev če bo veliko prižgan


nekaj nasvetov za nakup televizorja

Pyr0Beast ::

Sam bi vzel tistega z led osvetlitvijo, če ni kake blazne razlike v ceni.

3W ja, v eni uri je 3Wh razlike, samo to nima veze, če televizorja ne lavfata pri enakih osvetlitvah.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

SkIDiver ::

Razlika v ceni med njima je cca 220€. Če Sonya vzamem v avstriji je razlika 300€ ampak sem prepričan, da je tudi Philips cenejši pri njih.

Če na hitro zračunam 333ur gledanja bo naneslo na okroglo 1kWh razlike med njima. Če TV gori dnevno recimo 10 ur je to v času enega meseca. Če pomožim to z 12 meseci pridemo na 12kWh razlike med njima v enem letu. kWh energije je pa koliko?
Kljub vsemu, da mi je mar za ekologijo mi pa vseeno ni za dati 220€ več za TV, ki bi letno porabil za par € več elektrike, TV pa bo aktualen mogoče 4 do 5 let, ko se bo spet menjal. Ne upraviči večjega stroška nakupa.

Kolikor sem sam opazil pa je razlika med njima samo v črni barvi pa še to čisto čisto malenkost, ki se opazi samo, če ju postaviš skupaj.

Zavedam se, da ne rabi cel čas delovanja podano število W. Me pa zanima ali ta številka predstavlja največjo, najmanjšo ali povprečno porabo?

Pyr0Beast ::

12kWh je 1EUR :)

Ta številka ne predstavlja nič. Ponavadi največjo možno porabo.

zato pa wattmeter v roke in ekrana nastavit na enako osvetlitev.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

SkIDiver ::

Torej bo treba v praksi preverit kakšne so razlike med njima z watt metrom. To bo zanimivo gledat odzive trgovcev:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

kmetek ::

Zakaj skoz nove teme odpirate?

Denis_91 ::

Mene pa zanima če imaš recimo TV (Sony KDL 37EX500) vključen v domače WLAN omrežje in bi hotel iz računalnika predvajat BlueRay Full HD film na televizijo... A bi to sploh šlo, če imam običajn wlan ruter 150MB/s?
Ima kdo kakšne izkušnje?

sulaco ::

Denis: Ne gre, EX50x serija predvaja samo MPEG2 video. Lahko sicer streamaš video preko WIN7 + WMP12, ampak bo totalno kockast...pa ni preko WIFI-ja!
Pa video čip na USB vhodu je tudi totalen poden. Ko predvajam .avi video preko USB vhoda je zeloo slaba kvaliteta, taisti .avi fajl preko DVDRW DVD-predvajalnika pa je čist u nulo.

SkiDiver: Bravie EX50x serije po tujih forumih slovijo kot najboljše televizije v tem cenovnem razredu a imajo eno hibo. CCFL panel (natančneje inverter) spušča brum. Pri nekaterih se bolj sliši, pri drugih manj.
Pred nakupom poslušaj zaslon v desnem kotu zgoraj.

Sicer pa vsi LCD-ji dandanes piskajo :(

SkIDiver ::

sulaco hvala za tole informacijo! Me je spomnilo, da sem imel s tem brumom že problem pri enem sony radiu. Bom preveril, če se odločim zanjo.

Imaš mogoče kakšen alternativen nasvet temu izboru? Mogoče kak višji model bravije? Namreč slika EX500 serije me je zelo prepričala, čeprav se zavedam, da je nisem videl v pogojih, kot jih bom imel doma v sobi kar se tiče sprejema signala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

Denis_91 ::

A to bi šlo, da bi na TV priklopu prenosni disk pa z diska gledal BlueRay (Full HD) film? A televizija sploh podpira ta format filma? Podnapisov tut verjetno neb blo?
Najbolš bo verjetno kr HDMI kabel od compa do TVja. Kaj mislite?

sulaco ::

Skidiver: počakaj na januar, ko bo v Las Vegasu sejem CES in bo Sony predstavil nove model, ki pridejo enkrat februarja. verjetno bodo že imeli Google TV...
Denis91: na soniju 1000% ne bo nič od tvojih želj delalo

fpbs ::

Sony je že predstavil pred dobrim mesecem televizorje, ki podpirajo Google TV. V januarju jih bodo predstavili: Samsung, LG in Toshiba.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma, LCD električna poraba (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10654824 (43620) mojbrat
»

LED LCD TV - svetovanje za nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8628016 (21344) popster
»

Philips 40PFL7605H ali Sony 40NX700

Oddelek: Kaj kupiti
121584 (1417) fpbs
»

sony ali samusng

Oddelek: Kaj kupiti
191778 (1445) Dromar
»

LCD TV in prikaz črne barve..

Oddelek: Zvok in slika
102317 (2066) SkyEye90

Več podobnih tem