Forum » Pomoč in nasveti » Zmrzovanje racunalnika
Zmrzovanje racunalnika
gregimus ::
racunalnik mi vsake toliko zmrne....za 30sekund, vcasih za vec minut..... in potem normalno deluje naprej, do nove zamrznitve..... Misko lahko med tem normalnopremikam..... vendar ce kaj kliknem se ne zgodi nic dokler se rac. ne zbudi .... V task managerju ne kaze da bi bil procesor obremenjen na ful, prav tako ne memory....
sistem: Windows 7 utimate 32bit
proc. athlon 64 3800+
2 GB ram ddr2
graf. radeon hd 5500 512MB
os.pl. winfast k8m890
ali jemozno da bi bilkriv napajalnik..... ali bi se pritezavah z napajalnikom rac. resetiral....
Probal sem ze s formatiranjem..... nalozil Win xp.... ista tezava.... se enkrat nalozil win7 isto...
sistem: Windows 7 utimate 32bit
proc. athlon 64 3800+
2 GB ram ddr2
graf. radeon hd 5500 512MB
os.pl. winfast k8m890
ali jemozno da bi bilkriv napajalnik..... ali bi se pritezavah z napajalnikom rac. resetiral....
Probal sem ze s formatiranjem..... nalozil Win xp.... ista tezava.... se enkrat nalozil win7 isto...
Izi ::
Zanimiva težava
Če lahko miško premikaš potem računalnik NE zmrzne. Miškin kurzor namreč tako kot vse ostalo upravlja glavni procesor. Če torej miškin kurzor lahko premikaš pomeni, da procesor deluje normalno.
Takrat ko ne moreš nič delati probaj pritisniti Caps Lock tipko, da vidiš, ali se prižiga in ugaša lučka na tipkovnici, če lučka deluje potem računalnik še vedno deluje.
Tudi kombinacija tipk Ctrl+Alt+Del bi morala delovati.
Najprej moraš preveriti ali takrat ko programov ne moreš zagnati z miško le to lahko narediš s tipkovnico
Napajalnik verjetno ni nič kriv, bi se vse ugasnilo, če bi bil kaj kriv.
Lahko imaš pokvarjeno miško
Lahko je nekaj zanič na matični plošči
Lahko se celo kaj pregreva
Kot ponavadi ob težavah pa seveda najprej preveri delovanje RAMA izven sistema s programom Memtest86+
Če lahko miško premikaš potem računalnik NE zmrzne. Miškin kurzor namreč tako kot vse ostalo upravlja glavni procesor. Če torej miškin kurzor lahko premikaš pomeni, da procesor deluje normalno.
Takrat ko ne moreš nič delati probaj pritisniti Caps Lock tipko, da vidiš, ali se prižiga in ugaša lučka na tipkovnici, če lučka deluje potem računalnik še vedno deluje.
Tudi kombinacija tipk Ctrl+Alt+Del bi morala delovati.
Najprej moraš preveriti ali takrat ko programov ne moreš zagnati z miško le to lahko narediš s tipkovnico
Napajalnik verjetno ni nič kriv, bi se vse ugasnilo, če bi bil kaj kriv.
Lahko imaš pokvarjeno miško
Lahko je nekaj zanič na matični plošči
Lahko se celo kaj pregreva
Kot ponavadi ob težavah pa seveda najprej preveri delovanje RAMA izven sistema s programom Memtest86+
ja caps lock se normalno priziga.....
ctrl+alt+del pa po pritisku ne priklice taskmanagerja takoj, ampak enako kot vse ostalo.... traja dokler se ne zbudi.... ce pa imam task manager ze prej odprt pa ko komp zasteka normalno prikazuje vrednosti porabe....
Kako pa najlazje izvem da je kriva maticna.... nekaj sem bral na forumu o napihnjenih kondenzatorjih...
je pa zanimivo da ima ponavadi najvecjo porabo mamory-ja firefox
ram je star komaj pol leta......ampak bom probal z memtestom....
ctrl+alt+del pa po pritisku ne priklice taskmanagerja takoj, ampak enako kot vse ostalo.... traja dokler se ne zbudi.... ce pa imam task manager ze prej odprt pa ko komp zasteka normalno prikazuje vrednosti porabe....
Kako pa najlazje izvem da je kriva maticna.... nekaj sem bral na forumu o napihnjenih kondenzatorjih...
je pa zanimivo da ima ponavadi najvecjo porabo mamory-ja firefox
ram je star komaj pol leta......ampak bom probal z memtestom....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregimus ()
ja ponavadi res ko dela firefox..... ampak se zgodi tudi ko firefox ne dela..... sem izklopil internet.... pa se je vseeno isto dogajalo.....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TeŽava z ikonami na namizjuOddelek: Pomoč in nasveti | 2249 (2126) | k4vz0024 |
» | Izšla je Opera 9.5 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 24143 (13035) | Gandalfar |
» | CPU usage zelo visokOddelek: Pomoč in nasveti | 3038 (2428) | Mihec1990 |
» | Ne gre v windowsOddelek: Programska oprema | 878 (839) | #000000 |
» | Tezave pri zagonuOddelek: Pomoč in nasveti | 1078 (978) | Elton |