» »

DivX komponente

DivX komponente

TADOVIC ::

naj mi en pove ali so že komponente za divxe predvajati zunaj za kupit.
baje obstajajo v taki oblili kot dvd za domači kino:D
  • odbrisal: perci ()

Switch ::

Seveda obstaja, zdi se mi, da se da kupiti pri zastopniku SiemensFujitsu v Sloveniji Multitainer.
Multitainer je komponenta, ki poleg DVD-rom enote vsebuje tudi trdi disk (ponavadi okrog 10 GB), trdi disk, operacijski sistem (temelječ na Windows 98) in mrežno kartico. Predvaja nam lahko vse formate in požene vse programe, ki temeljijo na Windows platformah. Vse skupaj si ogleduješ preko televizije, zraven pa dobiš še brezžično tipkovnico in daljinski upravljalnik. Procesorji so intelovi (Celeron 600 MHz in naprej)
Za prostorski zvok ima stvarca sicer optični izhod, kar pa pomeni, da moramo imeti še ojačevalec. Osebno sicer ne posedujem stvarce (sem na dobri "stari" Philipsovi platformi), ampak zdi se mi, da kaj kmalu lahko nadomesti navadne DVD komponente (saj bi si marsikdo želel ogledati tudi DivX-e na domači televiziji, poslušal MP3-je ipd.
To vse nam sicer omogoča tudi navadna DVD komponenta, vendar z veliko več kabli in težav. Zdi se mi, da je stvar sicer uporabna, ampak ima tudi svojo ceno.
Zakaj pa se ne bi privoščil procesor npr. VIA C3+MOBO, ATI Radeon 7500AIW, Creative Audigy in Logitechovo brezžično tipkovje ter miškovje, DVD enoto in napajalnik brez ventilatorjev. Vse skupaj zapakiraj v doma narejeno ohišje (če ga znaš narediti) in nanj pricini še LCD. Vse skupaj te bo prišlo ceneje, najbrž bo bolje predvajalo filme, pa še popolnoma tiha stvarca bo tole (za razliko od multitainerja).
Pa še glavni fant na vasi boš:D >:D

Djuro ::

No, če že sestavljaš Divx player je mogoče še najcenejše, če kupiš Via Eden plato. Mislim, da jo prodaja PCX za dobrih 30 jurjev. Plata meri 17*17cm ima pa gor že procesor Via800, ki ne potrebuje aktivnega hlajenja (se pravi brez ventilatorja), na plati je že grafična z TVout, zvočna z digitalnim outputom (da lahko direkt na reciever priklopiš), pa mrežno.

Drugače pa Divxe predvaja tudi XBox, vendar z vgrajenim posebnim čipom, ki ti omogoča predvajanje 'bekapiranih' iger. Cena le+tega je v Evropi cca 70 jurjev, čez lužo pa slabih 50.

San ::

Če kdo želi imeti box na VIA C3 plati in gledati DVD filme brez zatikanja mora potem biti proc. 1GHz, ker drugače zatika (po testih teh plat in proc. na netu).

pivmik ::

Tukaj ga lahko prednaročiš, čisto pravi DivX/DVD/MP3/Mp4 player za v dnevno sobo :)
http://www.tododvd.com/cgi-local/genera...

Kar preberte prospekt in se slinte:
http://www.vcdsp.com/acrobat/Kiss450.pdf
LP, Gregor GRE^

jureus ::

Suntrace kje si videl te teste.
da z 800mhz steka.

mile ::

Ja jest sm tud ze bral teste te polsce in je za Divx premalo. Baje zadeva deluje, ce mas posebi grafiko na PCI vodilu. A ma slucajno kdo izkusne, ker
bi bla zadeva drugac zanimiva.

San ::

Ne vem točno, ker sem vpisal v Google pa mal brsku. Ne me narobe razumet - DiVX;) delajo brez problema, samo pri DVD kao zatika, če je manj kot 1 GHz (tko je pisal).

Djuro ::

No. čist možno, da se zatika. Po moje je sicer tut dost odvisno od softverja. Sicer pa sem pred časom bral, da bo VIA v začetku 2003 izdala novejšo različico EDEN plate. Glavna razlika bo predvsem v boljšem procesorju in bojda hardverskem mpeg4 odkodiranju. Bomo vidli.

BeBec ::

Jest mam VIA EPIA C3 800. DiVX in DVD dela brez problema.
Mam pa tud Xcard, ki dekodira DiVX in DVD. Problem je samo ker podpira DiVX 4 in več. Dela pa zadeva že na P166.

jureus ::

BeBec pa kaj igre si že tudi gor spilo? Pa kak ti lafajo?

Djuro ::

Kolk si pa dal za tale Xcard. Pa seveda kje?

lp, Djuro

BeBec ::

Kar se iger tiče ne vem, ker ji glih ne špilam, zadevo sem ubistvu nabavu sam zaradi filmov in muske.

Xcard (www.sigmadesigns.com) sm naroču po netu www.buyrealmagic.com za 99$. Morš pa računat še poštnino, carino, DDV (vse skup mislm da okol 35-37KSIT s kartico seveda). Tko, da te pol mal stisne k vse skup sešteješ. Pa še DiVX 3 morš vse prekodirat na 4 ali več.

Bol se splača VIA EPIA. Res, da rabš še ram pa napajalnik - kišto itak nardiš sam, namest monitorja maš pa tv - ampak vse skup te pride mogoče 5KSIT več od Xcard-a, maš pa zato cel komp. Glede na to da maš en NIC že gor plus en PCI slot si loh gor butneš še en router pol si pa zmagu.

No ja, sej Xcard tut ni glih od muh kaj vse ma si loh pogledate na netu. Jest bi reku sam to da je daljinc enkraten (loh ga kupš posebi 20+dajatve).Zadeva je podprta v MicroDVD-ju al pa če laufaš IRAssistant, ki me pa mal zajebava.

buhica1 ::

Bebec, imam daljinec od Sigme za Hollywood+ dekoder kartico, probaj z GIRDER-jem (www.girder.nl) zadeva rula, lahko krmiliš vse z tem daljincem b.p. Vprašanje: Ali si prej filme gledal na TV preko TV-out z grafične, kakšna je razlika v kvaliteti slike na TV preko Xcard in TV-out z grafične.
LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Min. PC za gledanje DivX-ov!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91162 (982) mato22
»

katero TV-OUT graficno kartico?

Oddelek: Zvok in slika
91029 (823) vmlejnik
»

Kako DivX film posneti za DVD player???

Oddelek: Pomoč in nasveti
51449 (1362) Dami
»

AC97 na ABITKD7 + zvok na bsplayerju

Oddelek: Pomoč in nasveti
121096 (998) Blup
»

Problem pri gledanju DiVX-ov ?!

Oddelek: Sedem umetnosti
111115 (849) bastadu

Več podobnih tem