Forum » Strojna oprema » Problem v disku ali prenosniku?
Problem v disku ali prenosniku?
Jurgec ::
Pozdravljeni vsi uporabniki,
Kupil sem nov prenosnik ASUS N53JN-sx030d in zunanji trdi disk WD-essential 500GB z 3.0USB vmesnikom.
Računalnik na enem usb portu podpira 3.0 tehnologijo na ostalih pa 2.0. Ko priklopim ta zunanji trdi disk v USB-port 3.0 na prenosniku se mi po naključnem času(včasih 5 min, včasih 15) disk izklopi in vklopi(kot da bi ga fizično odstranil iz USB porta ter ga priključil nazaj). Preizkusil sem tudi več kombinacij, da bi ugotovil, v čem je težava. Probal sem ta disk priključiti v USB-port 2.0 in disk dela normalno po več ur skupaj. Probal sem star disk z podporo USB-2.0 priključiti v 3.0 USB-port na računalniku in deluje normalno.
Je imel kdo podobno težavo???
Kupil sem nov prenosnik ASUS N53JN-sx030d in zunanji trdi disk WD-essential 500GB z 3.0USB vmesnikom.
Računalnik na enem usb portu podpira 3.0 tehnologijo na ostalih pa 2.0. Ko priklopim ta zunanji trdi disk v USB-port 3.0 na prenosniku se mi po naključnem času(včasih 5 min, včasih 15) disk izklopi in vklopi(kot da bi ga fizično odstranil iz USB porta ter ga priključil nazaj). Preizkusil sem tudi več kombinacij, da bi ugotovil, v čem je težava. Probal sem ta disk priključiti v USB-port 2.0 in disk dela normalno po več ur skupaj. Probal sem star disk z podporo USB-2.0 priključiti v 3.0 USB-port na računalniku in deluje normalno.
Je imel kdo podobno težavo???
popster ::
očitno nezanesljivi driverji za 3.0
možno pa je tudi da ti na vodilu usb primankuje powerja, se pravi preveč stvari priklopljenih
možno pa je tudi da ti na vodilu usb primankuje powerja, se pravi preveč stvari priklopljenih
Najprej hvala za odgovor!
Driverje sem našel samo ene-Fresco.
Glede napajanja pa nebi smel biti problem, ker imam priklopljen samo ta disk.
Še kakšen nasvet?
Driverje sem našel samo ene-Fresco.
Glede napajanja pa nebi smel biti problem, ker imam priklopljen samo ta disk.
Še kakšen nasvet?
Pyr0Beast ::
Slab kontakt ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
mislim da ni kriv slab kontakt, ker sem probal migat priključek priklopljen v usb port in ni štekalo temveč je delalo nemoteno.
Mogoče dodam še naslednjo informacijo. V času, ko disk deluje nemoteno pa je hitrost prenašanja primerna 3x hitrosti, ki jo doseže v usb 2.0 portu.
ni ga junaka, ki bi pomagal?
Mogoče dodam še naslednjo informacijo. V času, ko disk deluje nemoteno pa je hitrost prenašanja primerna 3x hitrosti, ki jo doseže v usb 2.0 portu.
ni ga junaka, ki bi pomagal?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jurgec ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | samsung ue32f5000Oddelek: Zvok in slika | 1816 (1131) | Razerzone |
» | USBOddelek: Pomoč in nasveti | 2904 (1758) | Dzhimen |
» | Zunanji trdi disk problem!!Oddelek: Strojna oprema | 5694 (4565) | Bye |
» | gledanje blueray filmov iz usbOddelek: Zvok in slika | 1221 (1083) | nekoman |
» | zunanji ali notranji diskOddelek: Kaj kupiti | 4244 (3907) | 5pellfire |