Forum » Pomoč in nasveti » PC se mi kar naprej ugaša
PC se mi kar naprej ugaša
boss-tech ::
Imam plato Asrock K7S8X ter procesor Athlon XP 2600+
Računalnik se mi ob zagonu po nekaj sekundah ugasne, in ga ne morem ponovno zagnat. Šele ko izštekam kabel iz napajalnika, se zažene, ampak potem spet enako crkne.
Sedaj sem dal plato in napajalnik ven iz ohišja, ker se mi je zdelo da prekomerno nekje prebija elektrika in da bi to lahko bil problem. Vendar ni bolje.
Tako sedaj odklopim vse naprave - diske, usb, lcd ... in potem počasi zaganjam enega po enega. Vmes vseskozi crkuje, dokler ne pride do neke točke, ko lahko dodam novo napravo. In šele po kakšne pol ure Pc bolj ali manj dela.
Kaj bi lahko bilo narobe? Napajalnik? Ali je mogoče kaj druga?
Računalnik se mi ob zagonu po nekaj sekundah ugasne, in ga ne morem ponovno zagnat. Šele ko izštekam kabel iz napajalnika, se zažene, ampak potem spet enako crkne.
Sedaj sem dal plato in napajalnik ven iz ohišja, ker se mi je zdelo da prekomerno nekje prebija elektrika in da bi to lahko bil problem. Vendar ni bolje.
Tako sedaj odklopim vse naprave - diske, usb, lcd ... in potem počasi zaganjam enega po enega. Vmes vseskozi crkuje, dokler ne pride do neke točke, ko lahko dodam novo napravo. In šele po kakšne pol ure Pc bolj ali manj dela.
Kaj bi lahko bilo narobe? Napajalnik? Ali je mogoče kaj druga?
boss-tech ::
Pregreva se ziher ne, ker to naredi že takoj ob začetku... ko je PC dlje časa ugasnjen
Temperatura okoli 30C
Temperatura okoli 30C
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boss-tech ()
krispe ::
Lahko je napajalnik ja, samo dvomim. Večja verjetnost je, da je matična plošča fuč.
Sicer pa računalnik je že zelo star in zakaj bi se matral z popravilom, če pa lahko kupiš novega za ~200-300EUR, ki bo delal še nadaljnjih 5 let?
Sicer pa računalnik je že zelo star in zakaj bi se matral z popravilom, če pa lahko kupiš novega za ~200-300EUR, ki bo delal še nadaljnjih 5 let?
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako vzgat pc brez power gumba ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3129 (2372) | ronaldo |
» | Računalnik potrebuje 5-10 min za zagonOddelek: Strojna oprema | 2724 (2216) | kratos |
» | Resetiranje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1480 (931) | chili00 |
» | PC se ne zažene splohOddelek: Pomoč in nasveti | 1938 (1771) | shany |
» | Včasih mi javi DISK BOOT FAILURE...Oddelek: Strojna oprema | 1561 (1204) | drejcmb |