» »

click tipkovnica

click tipkovnica

noraguta ::

kaj je trenutno pri nas kaj na trgu ? moj ibm M model je na drugi mašini , na tej pa itak ni več ps2 priklopa. ali se dobi pri nas kaj podobnega kot je tactile pro slučajno? oz kakšne so kaj alternative?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

St235 ::

Vidim, da nisem edini ki ustraja na IBMjevih behemutih. Edin način, d sem ga priklopil na nov računalnik je bil PS2/USB pretvornik.

ss1234 ::

noraguta je izjavil:

kaj je trenutno pri nas kaj na trgu ? moj ibm M model je na drugi mašini , na tej pa itak ni več ps2 priklopa. ali se dobi pri nas kaj podobnega kot je tactile pro slučajno? oz kakšne so kaj alternative?


Mah kokr sm probou tud nevem kakšne hude tipkovnice se mi zdi da IBM še zmeri zmaga. To je pa kr čudn da nima tvoj nov komp PS/2 vhoda, večinan kokr sm vidu ma še ponavad še zmeri enga kombiniranga za miško al pa tipkovnco. Tko da najboljš da kupš PS/2 v USB konverter. Ampak če maš IBM tipkovnico ki ma odstranljiv kabel rabš aktivn pretvornik kokr je ta: http://www.clickykeyboards.com/index.cf...

huelz ::

Jaz sem nazadnje dobil eno iz odpada (resno), ampak je žal odpovedala. To je pa tud zadnji M(? je imela se din konektor) model, ki sem ga dobil. Sem se udal usodi in zivotarim na logikrepu :))

Okapi ::

Ne ebayu (nemškem, da je poštnina normalna) se dobi kar precej modelov M. Za priklop pa uporabiš, kot so že ugotovili, ps2/usb vmesnik. Jaz uporabljam tegale, za nekih 10 evrov.

...



O.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

kopernik ::

Tipkovnice z mehanskimi tipkami so odlična zadeva, res pa je, da ne poznam nobene ergonomske. Če te to ne moti, imaš tukaj seznam nekaj mehanskih tipkovnic : Modern Mechanical Keyboards.

EDIT: Heh, na linku je tudi nekaj ergonomskih :-), ampak v živo je pa res še nisem preizkusil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

noraguta ::

očitno bo treba naročat iz tujine , ker pri nas te robe ni. kaki adapterji me zaenkrat ne navdušujejo saj je stara še vedno na sterem stroju , pa tudi win tipko že počasi pogrešam na standardnem mestu (sedaj je na pause). najbrž bom naročil kak das silent ali pa tactile pro. hvala za pomoč.

aja. ss1234 ja nima(hpe 010). sej so mi šli že počas na živce z arahizmi. :~)))
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

noraguta ::

na koncu sem se vzel kar http://www.notestation.com/fullsizealps... ,
in mi tile alps swithci delujejo celo nekoliko bolj "prijetno" od buckling spring-a na ibm m. skratka zadovoljen. niti me ne moti skarjšan backspace. edino na ž(kateri leži pred backspacom) se je potrebno privaditi.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Kron ::

OT: Mogoče kakšna ideja kako prevezat DIN tipkovnico na PS/2?

EDIT: Nevermind, že našel.
=**=C64=**=

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kron ()

Okapi ::

edino na ž(kateri leži pred backspacom) se je potrebno privaditi.
A naše črke so narisane na tipkah, ali si moral sam improvizirati?

O.

CCfly ::

Model M proizvaja Unicomp: http://pckeyboards.stores.yahoo.net/
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

3man ::

Dobi se mehanska tudi pri nas. http://tinyurl.com/4pp6mg6 - je pa res treba vedet katera je mehanska, zato se opravičujem za malo cinizma, ki ga vsebuje zgodba na linku :P

noraguta ::

Okapi je izjavil:

edino na ž(kateri leži pred backspacom) se je potrebno privaditi.
A naše črke so narisane na tipkah, ali si moral sam improvizirati?

O.

ma ne gladam kaj dost preveč po tipkovnc.(prej sm meu itak francosko).
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

noraguta ::

@CCfly če se prav spomnim me je od unicompa na koncu odvrnila poštnina katera je prišla cca toliko kot tipkovnica. pa tud nekak sem hotel spet sprobat alps switche(nekoč sem se že spopriljateljil z applovo tactile pro).

@3man ja sem opazil , včeraj razer BW 3 mesece nazaj jo pa še ni bilo , ampak anyway je DSI prišel cenejši.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Key Quest ::

Meni osebno je trenutno najljubsa tipkovnica Siig Minitouch z ALPS simplified stikali. Edino moram dobit en PS/2 podaljsek.

Kar se tice Unicompa, pa je treba rect, da so njihove tipkovnice, napram starejsim, Lexmarkovim, kot noc in dan. Povsem neprimerljivo IMO. Pa osebno sem imel enega Unicompovega, dva Lexmarkova, en Industrial Model M in seveda tudi en M13 (trenutno pa imam samo se zadnja dva) in moram rect, da se Unicompove robe vsekakor ne splaca kupovat, ker je kvalitativno gledano, precej porazna. Je pa res, da se jih v ZDA dobi relativno poceni in ce noces rabljene robe, so se vedno ena izmed cenejsih mehanskih tipkovnic.

Od sodobnih mehanskih tipkovnic, ki se se vedno proizvajajo, pa imam Filco Tenkeyless, Cherry G80-1800 z crnimi, linearnimi stikali in G80-3000 z modrimi, klikajocimi stikali in osebno sem se najbolj navdusen nad Filco Tenkeyless, ceprav tudi ta ni cisto popolna. Hecno je naprimer, da se mi je pri presledku, po kaksnem letu uporabe zacelo pojavljat nekaksno cviljenje, kar sem sicer resil z nanosom fino mehanskega olja na stabilizator, vendar je malce hecno, da sploh pride do tega. Ne vem kaj imajo za sparat z mazivi pri tako dragi tipkovnici, a ne. Pa tudi pokrovcki se precej hitro znucajo, cisto nekaj drugega kot naprimer pri teh vintage tipkovnicah ala Lexmark Model M ali pa Siig Minitouch in pa svetlih Cherry pokrovckih.

noraguta ::

He, he si pa ultra fetišist. No tole je v osnovi to
http://geekhack.org/showthread.php?t=71...
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Key Quest ::

Hja, recmo da nerad tipkam po ceneni membrani.

Sicer pa DSI tipkovnice poznam in konkretno ta model ima enaka stikala kot prej omenjena Siig Minitouch. S kje si ti narocal?

noraguta ::

Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Key Quest ::

Koliko pa si dal za postnino in ostale dajatve? Vidim par zanimivih produktov, namrec. :)

tony1 ::

Key Quest je izjavil:

Cherry G80-1800 z crnimi, linearnimi stikali in G80-3000 z modrimi, klikajocimi stikali


Če bi hotel imeti kvalitetno tipkovnico, ki pa je še vedno neslišna... Se lahko po glasnosti G80-1800 primerja z G81? G80-3000 pa je že glasnejša od G81?

Key Quest ::

G80 je serija tipkovnic z mehanskimi stikali, stirimestna stevilka, ki sledi oznaki serije, pa oznacuje form-factor tipkovnice. G81 ima FTSC stikala oziroma konkretno se sicer gre za vzemtena stikala, ki pritiskajo kovinski kontaktni listic na membrano in so povsem netaktilna stikala, oziroma sila enakomerno rase z globino pritiska.

Torej G80-1800 ali G80-3000 ni oznacba natancno dolocenega modela. V vsaki izmed teh tipkovnic imas lahko razlicna mehanska stikal. Osebno sicer res imam v G80-1800 linearna in v G80-3000 klikajoca, vendar to ni neko pravilo, pac pa bolj opcija. Kar se tice glasnosti pa je vse odvisno od stila tipkanja. Naceloma so klikajoce tipkovnice kar preglasne za vecino folka, vendar se z razlicnimi siili tipkanja da precej vplivati na dejansko glasnost. Imas pa na YT precej posnetkov razlicnih tipkovnic ... ceprav jih je vecina precej nekvalitetnih in tudi varljivih, se vedno bi moral dobit neko okvirno idejo.

Torej ce se vrnem na G80 napram G81; ohisje je popolnoma enako, pokrovcki sitkal so tudi kompatibilni. Tudi ohisja stikal so podobno sestavljena, tako da vkoncni fazi ni neke bistvene razlike v glasnosit. Je pa IMO razlika v udobju kar precejsnja, v prid G80, seveda. Osebno imam tudi eno G81-1800, vendar sem jo v nekaj mesecih uporabe kr konkretno zasovrazil ... prav mucno mi jo je bilo uporabiti. Ima pa moj konkreten model zelo kvalitetne pokrovcke, tako da sem jih kar dal na G80-1800, katero pa sem dobil s precej slabo izdelanimi. Pokrovci so zopet nekaj kar je cisto neodvisno od ostalega, haha. Cherryjevi inzenirji so se kr potrudili s temi oznakami, da nek normalen clovek ne more nikoli vedeti kaj tocno se skriva za nekim modelom odkler ga preizkusi.

Zgodovina sprememb…

noraguta ::

66EUR(tipkovnica+poštnina) + IIRC 12EUR ddv
sicer pa oni posnetki na youtube nekako niso relavantni itak ne zabijaš tipk do konca dol kot pri membrani , nucaš pa kako minuto dve , da padeš not.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

barakus ::

Kaj pa v sloveniji, se da dobit kaj dobrega za ceno do 60 eur?

barakus ::

To imate US layoute? Kako imate šumnike porihtane za pisanje kakšnih dokumentov?
Jaz veliko tipkam, pa sem kar zainteresiran, se spogledujem z Filco Majestouch, se mi zdi zelo huda tipkovnica, jo kdo ima?

noraguta ::

razer BW je pri nas mislim da okrog 90EUR za kaj cenejšega(novega) pa ne vem. glede znakov pa , vklopiš slovensko tipkovnico in znaki so tam kot so na slovenski, samo napisov nimaš.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zheegec ::

Nekdo se je ukvarjal ure in ure z Razer BW, pa ji je dal na koncu mali enter?
Res pametno... :|
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Okapi ::

Pred dobrega pol leta sem pri Tipro (www.tipro.si) spraševal, če se da pri njih dobiti en komplet pokrovčkov za Cherryjeve mehanske tipke (imam namreč eno staro Chicony tipkovnico s temi tipkami, na katerih se so se črke že čisto zdrgnile stran). Ugotovil sem, da se jih ne da dobiti, so mi pa ponudili tole:

ČE vam kaj pomaga, vam lahko ponudim edino Cherry-jevo tipkovnico G80-3000LSC, ki ima prave mehanske MX "klik" tipke (je top model od Cherry-ja), ima combo USB/PS2 priklop in SLO layout ter v svetli barvi.
Cena je sicer 66 EUR + DDV (pa recimo 10% rabata), vendar boste to tipkovnico po izkušnjah lahko uporabljali naslednjih 10 let.


O.

barakus ::

To je pa dokaj poceni. Me zanima kako je ta SLO layout realiziran... upam da ne z nalepkami.

jamiroq ::

okapi: ce potrebujes g80-3000lsc tipke ti jih lahko jaz posljem. manjka sicer caps-lock (in mogoce se je se kaksna tipka izgubila - moram pogledat, ko pridem iz sluzbe). na svojo g80-3000 sem namrec dal tele :P.

Okapi ::

Hvala, sem potem že drugače rešil zadevo.

O.

Key Quest ::

barakus je izjavil:

To je pa dokaj poceni. Me zanima kako je ta SLO layout realiziran... upam da ne z nalepkami.


Lol, ni to nek blesav Razer, da bi lokalizacijo prepuscal bolj ali manj iznajdljivim lokalnim distributerjem. Cherry ima zelo dobro ufurane lokalizirane layoute in ni straha, da bi dobil neke kmecke dopise kot je to praksa pri kom drugem.

tony1 ::

Key quest: Hvala. Vzel sem G-80 z linearnimi stikali (so še najbolj podobni G81, ki mi je zelo kul. Poleg tega jo bom uporabljal v pisarni še 6imi ljudmi, in je bolje, da ne klika :))

Našel sem še tabelo s številkami modelov različnih vrst G80 (klikni na zavihek Models na sredini strani):
http://www.cherry.de/english/products/k...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

Key Quest ::

Lepo, da si zadovoljen. Tudi sam osebno sem presel z G81 na G80 z linearnimi stikali in sem tipkal kot navlecen, haha.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mehanska tipkovnica (strani: 1 2 3 455 56 57 58 )

Oddelek: Kaj kupiti
2875641580 (215) kuglvinkl
»

Katera tipkovnica?

Oddelek: Kaj kupiti
305765 (2271) Pat_MaGroin
»

Katero tipkovnico priporočate?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7911853 (8269) Half-Saint
»

Osvetljena tipkovnica

Oddelek: Kaj kupiti
4715104 (13791) aJPOD
»

Kje prodajajo kvalitetne tipkovnice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556834 (5614) Jan987

Več podobnih tem