» »

domenca + dns server na ADSL

domenca + dns server na ADSL

moby-dick ::

Registriral sem si domeno na Domenca in bi si rad zdej doma postavil DNS server ter ostale servise, da bi lahko domeno gostoval doma.Sicer točno se še nisem odločil za OS a vendar za zdej imam W2K server pa me zanima kako se registrira DNS server na internetu, da ga lahko potem vpišem v nastavitvah moje domene.Probal sem tudi RH 8.0 pa se totalno nič ne znajdem v administrativnem delu.
Hvala za pomoč
Hear me out...

Ziga Dolhar ::

Uporabljam .Net Ent server, predpostvljam da bo postopek nekako podoben.

Najprej na svoj računalnik namestiš DNS server: magari Microsoftovega (kako je s tem ma w2k, ne vem natančno), ali pa 3rd party.

Konfiguriraš nov forward-lookup zone, tvojadomena.com in notri nastaviš en A vnos (host) "brez imena" (use parent's name) ter magari še en A "www" (to torej da www.tvojadomena.com).

Potem greš v spletni strežnik in nastaviš naslove, na katerih naj posluša za zahtevki. V primeru Microsoftovega IIS boš naredil dva vnosa,
"tvoj zunanji ip" + host header "tvojadomena.com" ter
"enako" + "www.tvojadomena.com".

Bo šlo?

(aja, vmes moraš še tvoj DNS server registrirati pri domenci, tma v orodju za upravljanje z domeno).

moby-dick ::

Ziggga: Hvala za info. Ja tako je nisem nek expert glede tega priznam.Šel sem po tvojem opisu in mi zadeva ne dela.Pogledal sem si tudi FAQ na microsoftu pa vseeno nisem znal skonfigurirat.V DNS serverju sem vpisal domeno in naredil tako kot si napisal.Zanima me a mogoče imaš kakšen recimo primer ? oz. če lahko napišeš en primer za recimo kr eno domeno.Še nekaj kako lačiš HTTP Header IP števlko od domene ? 0.0.0.0.www.domena.com ? (primer)

Hvala...
Hear me out...

footprint ::

Če hočeš svoj spletni strežnik videti na netu kot www, v dns zapiši nov host, ki kaže z ip številko na ta tvoj xyx strežnik. Potem pa z nslookup ukazom v cmd vrstici testiraj če ti dns dela pravilno.

Če pa nimaš potrebe, da se ti domena oglaša kot www, pa enostavno napiš npr:
http://ime_WWWStreznika.domena.com

LP

afna75 ::

Pa je ta stvar res tako zelo komplicerana. Jaz ima enako na domenci registrerano domeno. Oni imajo tudi DNS strežnik, ki ga lahko uporabiš.

Moj primer je takle:
Imam registrerano domeno www.mojadomena.com na DNS strežniku pa ns1.mojadomena.com = moj statičen IP.
Stvar mi deluje samo preko IP številke, preko domene pa ne. Ve kdo v čem je ta finta? Moram kam v IIS vpisati tudi ime domene ali je dovolj samo IP številka in port 80?

Ziga Dolhar ::

Ups, tale thread sem pa malce spregledal :).

Ti nimaš DNS strežnika na domenci: ns1 je "domenski strežnik", ki pa kaže na tvoj ip oz. na tvoj pc, kjer IŠČE domenski strežnik.

Na svoji mašini morš torej postavt DNS (Server), vanj zapisat forward looup zone domena.com in potem pod to vejo zapis A (host), tvoj ZUNANJI ip ter ime: 'www' oz '' (prazno -- da lovi tudi http://example.net).

IP mora bit -- poudarjam -- tvoj zunanji. Tisti, ki ti ga dodeli SiOL.

Mnjah, vidim da sem tole že pred dvema mesecoma napisal :-))).

Aja, še to: v firewallu je pametno odpret port za DNS... mislim da je 53/UDP.

Ziga Dolhar ::

Aja -- vpišeš lahko bilokatero domeno, zarad mene slo-tech.com. Le da to ne bo delalo, ker je ta domena na vrhovnih DNSih po svetu pač deklarirana z DNSi, ki jih upravlja Primoz...

Tvoj DNS ne "privleče" zahtevkov, ampak samo dodeljene razreši.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nastavitev domene

Oddelek: Pomoč in nasveti
101622 (1418) jugi
»

DNS server - vprašanje

Oddelek: Omrežja in internet
133426 (3176) ABX
»

DNS server

Oddelek: Omrežja in internet
51462 (1322) t3hn0
»

DNS strežnik

Oddelek: Omrežja in internet
227090 (6679) jype
»

Postavitev DNS serverja

Oddelek: Omrežja in internet
91936 (1632) RedOS

Več podobnih tem