» »

Kako vključiti v jar dodaten jar

Kako vključiti v jar dodaten jar

jeryslo ::

Pozdravljeni!

V Eclipse 3.6 hočem project exportat kor runnable jar. Toda problem je, da zraven uporabljam še mysql-connector-java-5.1.13-bin.jar, torej za povezovanje z mysql podatkovno bazo. Ta jar imam shranjen pod C:\Program Files (x86)\Java\jdk1.6.0_17\lib\mysql-connector-java-5.1.13-bin.jar in ga imam pod Java Build Path vključenega v JRE System library. Torej program v Eclipsu normalno dela, ko pa ga potem exportam kot runnable jar, pa ne vključi te knjižnice zraven. Nekaj sem se matral z nastavitvami, toda nikakor mi ne uspe da bi ga zraven vključilo. Zadostuje mi tudi to, da bi nekako absolutno podal pot do tega jar-a v mojem projektu.

nightrage ::

Ja recimo če si narediš *.bat datoteko in tvoj program poganjaš iz nje, potem moraš vključiti zraven tudi vse knjižnice, ki si jih imel vključene v v eclipsu.
npr. v bat datoteko daš naprimer tole:
java -cp C:\Program Files (x86)\Java\jdk1.6.0_17\lib\mysql-connector-java-5.1.13-bin.jar,VsiOstaliJari.jar ClassKiVsebujeMainMetodo

Najboljše pa bo če tvoj mysql connector jar skopiraš v isti folder, kjer imaš program potem bo tvoja bat datoteka izgledala takole:
java -cp mysql-connector-java-5.1.13-bin.jar,VsiOstaliJari.jar ClassKiVsebujeMainMetodo

dolenc ::

Lahko še bol preprosto narediš, odpreš z winrar-om in na roke dodajaš/brišeš datoteke znotraj jara.

Potem pa če potrebuješ lahko na roke tist manifest(saj mislem da je) fajl popravlaš

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dolenc ()

Mavrik ::

jeryslo:

Am, saj ti Eclipse ko exportaš v Runnable JAR sam ponudi, da ti vse ostale povezane JARe kar sam zapakira v tistega enega. Zakaj se ne poslužiš tega?
The truth is rarely pure and never simple.

Sem dal extract required libraries into generated JAR, pa ne doda. Bom kar na roke dodal, bi pa bilo dobro vedeti zakaj mi eclipse noče dodati ta jar zraven.

Edit:
Ok sem zrihtal tudi za eclipse, toda pazite to. V eclipsu sem imel pod project properties -> Java build path -> libraries dodan pod JRE ta jar file! Namreč sem ga skopiral v jre6\lib\ext. Ta isti jar file imam pa še pod jdk1.6.0_17\lib. Toda če je ta jar v jre knjižnici, ne bi potem moralo delovati brez da sem moral še dodatno vključiti external jar pod moj projekt ter vse skupaj zapakirati v jar?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jeryslo ()

nightrage ::

Koker jaz vem, eclipse ne da jar v jar datoteko, mogel bi jo pa prekopirati zraven v build direktorij.

Se opravičujem, sem se malo narobe izrazil. Eclipse je dodal class iz tega jar-a, ki ga potrebuje za pravilno delovanje programa. Toda kar mene zanima, če imam jaz ta jar pod jre, ne bi moral program ob zagonu sam najti pod jre knjižnico tega classa, ne da ga moram jaz vključevati dodatno v jar.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Java]Problem z zaganjanjem aplikacije na sterzniku

Oddelek: Programiranje
121737 (1546) KernelPanic
»

java - delovanje v Ubuntu

Oddelek: Programiranje
9962 (685) win64
»