» »

VHS na računalnik

VHS na računalnik

feedback03 ::

Pri naši hiši je (vsaj 12 let) Sony-jeva Handycam Vision (CCD-TRV14E).
V tem času se je posnelo malo morje vsega, zato nameravam vse posnetke arhivirati na računalnik.

Kolikor sem po hitrem googlanju izvedel, bi rabil video kartico, na katero bi potem priklopil kamero (v njo seveda vstavil kaseto) in voila.

Torej bi TOLE moralo delati.

Zdaj me zanima če sem zgoraj morda kaj "kiksnil" in pa če obstaja morda kakšna cenejša varianta.

Spock83 ::

To kar si prilimal je OK. Kvalitetna zadeva. Pa še faj nprogram dobiš. Drugače pa na ebayu dobiš še za 10EUR. Kakšna je kvaliteta zajema pa je zdaj vprašanje. Ni bistveno velike razlike.

Enterprise ::

da si še jaz sposodim temo ...
doma imam kar nekaj VHS kaset, vsebino pa bi digitaliziral, ker je pomembna. Na starem računalniku imam grafično kartico Radeon 9200 iin pa licenco za program PowerDirector, in skupaj s pomočjo ustreznih kablov (ki jih imam) omogočata, da pač posnameš te stvari iz kamere, TV, VHS ...

Zanima me pa kakšni bodo rezultati s kvaliteto? Ali je vseeno če delam s tole grafično kartico, ali je bolje da nabavim nekaj takega kokr je opisano zgoraj?

Spock83 ::

Roko na srce, razlike skoraj ni oz. je očem nevidna. Kabli morajo biti OK. Sem testiral z Pinnacle PCTV Stereo TV kartico in z enim starim Pinnacle Movie BOXom.

feedback03 ::

@Spock83

Nisem ravno mislil tisto najcenejše, pač pa nekaj za recimo 50-80EUR, ker ne bi ravno dajal 110EUR za nekaj, kar bom rabil samo par dni, potem pa verjetno skorajda da ne.

krebs11 ::

Jaz imam doma tv kartico LifeView FlyTV Prime 34 http://www.lifeview.com.tw/html/product...
je že kar nekaj časa v škatli, drugače dela in je ne rabim, če te zanima, se lahko zmeniva.
Drugače sem pa jaz doma presnel vse vhs kasete s pomočjo DVD/HDD snemalnika
(http://www.ceneje.si/avdio-video/hisni-..., ki snema v mpeg2 formatu kot dvd, in naredi meni in potem lahko gledaš na dvd predvajalniku, pa najboljše pri tem je, da nimaš nobenih zafrkancij, nastaviš dolžino snemanja(1h,2h,2.5h,4h,6h) in pritisneš play in rec pa je, pol še pa samo nastaviš začetke in konec in posnameš na dvd ter ga zaključiš in ga gledaš v predvajalniku.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalizacija VHS kaset

Oddelek: Zvok in slika
388623 (7353) dottor
»

VHS v Divx in podobno

426069 (3659) francek1
»

prenos iz video kaset preko video rekorderja na pc (scart)

225358 (5114) NazgulRR
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

507383 (5450) Tiash
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17919429 (12469) Izi

Več podobnih tem