Forum » Pomoč in nasveti » Povečanje particije
Povečanje particije
inbox ::
640GB disk imam razdeljen na 30 in 610GB. Zanima me, kako bi tistim 30GB dodal še nekaj GB in jih s tem odvzel drugim 610?
Hvala
Hvala
Duhec ::
Kaj hecam ? A naj voham ali kaj ?
V Disk Managementu desni klik na particijo, ki jo hočeš razširit in klik na Extend Volume.
V Disk Managementu desni klik na particijo, ki jo hočeš razširit in klik na Extend Volume.
Shrinkal sem D: vendar pri C: ki bi ga rad extendal, nimam te možnosti. Extend je na voljo samo pri D:. Na C: imam sicer tudi win.
Duhec ::
Prijavi se kot admin.
Preberi si točko 2 (Extend Volume greyed out in disk management, what can we do?). Mogoče imaš še kje kak nedodeljen del diska.
http://www.extend-partition.com/extend-...
Preberi si točko 2 (Extend Volume greyed out in disk management, what can we do?). Mogoče imaš še kje kak nedodeljen del diska.
http://www.extend-partition.com/extend-...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Duhec ()
subby ::
easeus partition master je kar kulski programček za resizat particije... tudi zastonjska(home) verzija je kar močna
DuleKrtola ::
gparted live cd, ali pa kateri live distro linuxa (nazadnje sem to na prenosniku delal z ubuntu)
DonMatejo ::
GPARTED BIG TIME. da se ti ne bo zgodilo kot meni. (search DonMatejo saj se ne more zgoditi meni) - tema je stara 1 mesec. Win 7 ima tudi dovolj močno orodje.
LP
LP
Probal sem z easeusom in sploh nisem imel možnosti resizat. Potem sem inštaliral Acronis Disk Director, s katerim sem lahko skrčil D disk, C pa tudi skrčil, vendar ga nisem mogel povečat. Še enkrat naj povem, da imam en disk razdeljen na C in D, na Cju je Win, vendar primanjkuje prostora in bi rad Dju odvzel in dodal Cju. D komot resizam, medtem ko C lahko samo krčim, večat pa ne morem. Še kakšna ideja?
subby ::
easeus bi ti moral pustit resizat, vendar najbrž delaš narobe
če hočeš povečat C, moraš D-ju vzet prostor na začetku(ne moreš met ene particije mal na začetku pa mal na koncu diska)
če hočeš povečat C, moraš D-ju vzet prostor na začetku(ne moreš met ene particije mal na začetku pa mal na koncu diska)
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
V easusu nisem imel nobene možnosti, morda je bilo s programom kaj narobe. Sicer pa vedno najperej Dju vzamem in nato Cju dodam. Sedaj sem pa opazil še eno čudno reč. Namreč hotel sem odrarat film in sem ga pač potegnil na D iz rar fajla in mi je nato nekje na 30% javilo da na disu ni več placa (čeprav ma D čez 550GB še fraj) in sem nato opazil da je prostor vzelo na C disku. Kako je zopet to možno, če sem kopiral na D? SvaŠta :)
zavajon ::
Pri odraranju ti je najbrž odpakiravalo v temp direktorij (vsaj 7-zip tako dela), katerega imaš verjetno na C. Nastavi program za odpakiranje, da ti bo za "working directory" uporabljal D.
Pa poskrbi, da bo na C vedno vsaj 30% prostega diska ;)
Pa poskrbi, da bo na C vedno vsaj 30% prostega diska ;)
Sej to hočem, da mam na Cju vsaj 50% fraj, ker Win dela hitreje itd.. Zdej mam pa samo še 4GB =/, na Dju pa 550GB neporabljenega. Zanima me samo zakaj f*#$ing noče povečat Cja, čeprav imam dovolj nedodeljenega prostora.
PS: zavajon, to je blo to. Nekaj si je dajal na C v temp . . .
PS: zavajon, to je blo to. Nekaj si je dajal na C v temp . . .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: inbox ()
[img]http://www.shrani.si/?29/tR/1l6bhRP5/pa...
Evo to mi pa javi v Partition Asistantu in mislim da zato ne gre. Moral bi ga convertat v basic disk. S čim se to naredi in ali pusti posledice na WIN?
Evo to mi pa javi v Partition Asistantu in mislim da zato ne gre. Moral bi ga convertat v basic disk. S čim se to naredi in ali pusti posledice na WIN?
Zgodovina sprememb…
No zdej sem nekako zrihtal, ko sem disk konevrtal iz dynamic v basic. C mi kaže da je velik 30, v vseh programih pa 75GB. Zakaj torej kaže različno?
Zgodovina sprememb…
jest10 ::
solatko ::
inbox - Če si že poizkusil Acronis disk director, si v tem programu naredi boot cd ali ključek, zaženi boot iz tega medija in potem v disk directorju poštimaj particije. Včasih windows ne pusti spreminjanja aktivne particije C:, takrat je edina rešitev to narediti iz boot medija Acronis-a ali kakega drugega programa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sistem zazna disk, v raziskovalcu pa ga niOddelek: Pomoč in nasveti | 3636 (3048) | Opkow |
» | Povečanje sistemske particije WIN7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5860 (3010) | Hanzi77 |
» | Dinamični disk dual bootOddelek: Operacijski sistemi | 1996 (1695) | MrStein |
» | Particija ,ki ne obstaja v Nortom Partition magicOddelek: Pomoč in nasveti | 1616 (1522) | StratOS |
» | kako spojiti diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2058 (1719) | OldSkul |