Forum » Problemi človeštva » Slovenska levica
Slovenska levica
Temo vidijo: vsi

luli ::
Tole podpišem.Pa seveda ne drži. Če je lastnik podjetja Slovenec, je večja verjetnost, da bo dobiček, ki ga ustvari podjetje, ostal doma, na tak ali drugačen način. Mogoče bo sponzoriral domače nogometno moštvo, domačo knjižnico, zdravstveni dom ... Mogoče se bo podjetje širilo pri nas. Mogoče proizvodnje ne bo preselil na Kitajsko, čeprav bi tam več zaslužil. Če je lastnik tujec, je verjetno za kaj takšnega precej manjša. Bill Gates dobrodelni denar namenja predvsem ameriškim ustanovam. V nasprotju s splošnim prepričanjem kapitalisti niso vsi taki, kot si jih mnogi predstavljajo na osnovi nekateri balkanski turbokapitalistov. Marsikateri se odreče delu dobička v dobro domače skupnosti.
In da ne bo kdo planil po nepotreben - to kar sem pravkar napisal, ne pomeni, da se je treba domačega lastništva oklepati za vsako ceno. Pomeni samo, da ni čisto vseeno, ali je lastnik domačin ali tujec, kot mnogi zmotno mislijo.
O.
Seveda, tako kot vidva z Matthaiem, ki sta plačana preko proračuna dopustujeta v Sloveniji. Pač vse zato, da bi denar ostal doma.
V Sloveniji raznorazne nesposobne DRje še predobro plačujemo. Tu je bil podan lep primer njihove ekonomije.

jype ::
WarpedOne> Kolk moram kot davkoplačevalec plačat za to? Jurja vsako leto?
Nič. Na to kot davkoplačevalec ne smeš imeti nobenega vpliva. Imaš ga lahko le kot delničar oziroma lastnik, sicer je nekaj narobe.
Nič. Na to kot davkoplačevalec ne smeš imeti nobenega vpliva. Imaš ga lahko le kot delničar oziroma lastnik, sicer je nekaj narobe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

djordjevic ::
Sej. Kot 'lastniki' raznih NLB-jev (pa to ne mislim niti malo populistično, ampak predvsem skozi prizmo tega, kako te kot 'obično' stranko nategujejo), Telekomov, Petrolov, SŽ in česa država kao naš, davkoplačevalski denar nenehno futra noter. Normalno, da traja, da se firme otresejo razsipništva in slabih poslovnih praks, če vedo, da bo država praktično _vedno_ vskočila, ko bo problem. S tujim K ni težko po koprivah mahat ali kako že ...
No grave is deep enough to keep us in chains.

Okapi ni trdil, da je dobro, da je lastnik država - ampak da je bolje, da so lastniki podjetij, ki tukaj delujejo, prebivalci Slovenije (kar drži).
Koliko bolje? Jah, v trenutni situaciji (ko potrebujemo predvsem velike investicije, denarja na pretek pa od lokalcev nima nihče) ne prav bistveno.
Koliko bolje? Jah, v trenutni situaciji (ko potrebujemo predvsem velike investicije, denarja na pretek pa od lokalcev nima nihče) ne prav bistveno.

USS Liberty ::
Pa seveda ne drži. Če je lastnik podjetja Slovenec, je večja verjetnost, da bo dobiček, ki ga ustvari podjetje, ostal doma, na tak ali drugačen način. Mogoče bo sponzoriral domače nogometno moštvo, domačo knjižnico, zdravstveni dom ...
Kordež in Pavček te imata rada...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Matako ::
Nacionalist?
To ste narobe prebrali. Prebivalec Slovenije ni nujno slovenske narodnosti.
Ja že.. samo a vidiš dihtonomijo med veliko srečno svetovno družino na kulturnem, rasnem področju... in lokalnim gospodarstvom? Ker je.
Ne moreš jesti bureka in upati, da bo ostal cel.
/\/\.K.

Matako> Ja že.. samo a vidiš dihtonomijo med veliko srečno svetovno družino na kulturnem, rasnem področju... in lokalnim gospodarstvom? Ker je.
Ne, ni je. Če katerikoli "tuji tajkuni" pridejo sem in tukaj gradijo infrastrukturo z denarjem, ki ga zaslužijo z lastništvom tukajšnjih podjetij, je to čisto OK.
Marsikdo se bo sicer pritoževal, pa kdo bo omenjal hlapce, pa sem in tja bodo kakšnega odpustili in bo trdil da zato, ker so karkoli že so, ampak kljub temu večine ne bo motilo, da so tukaj.
Ne, ni je. Če katerikoli "tuji tajkuni" pridejo sem in tukaj gradijo infrastrukturo z denarjem, ki ga zaslužijo z lastništvom tukajšnjih podjetij, je to čisto OK.
Marsikdo se bo sicer pritoževal, pa kdo bo omenjal hlapce, pa sem in tja bodo kakšnega odpustili in bo trdil da zato, ker so karkoli že so, ampak kljub temu večine ne bo motilo, da so tukaj.

Matako ::
Matako> Ja že.. samo a vidiš dihtonomijo med veliko srečno svetovno družino na kulturnem, rasnem področju... in lokalnim gospodarstvom? Ker je.
To je hiperbolična izjava (EDIT ne tvoja, ta ki jo omenjaš). Jaz samo pravim, da ekonomija ni tako zelo drugačna od kulture in mednarodnega spoštovanja in interakcije. Veš, ni vse v distribuciji kdo, komu, pohlepu in pomankanju.. kot nam želijo dopovedati. V resnici v ekonomiji veljajo podobna pravila kot pri "bratstvu narodov"...
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

Jurčeka ni treba jemati resno. Pač je bleknil preden je pomislil na druže Jankoviča, ki svoj denar nalaga v Cipru in še kje.

Matako> V resnici v ekonomiji veljajo podobna pravila kot pri "bratstvu narodov"...
To je morda veljalo v času ko so ZDA bile največje enotno gospodarsko območje na svetu.
Ko ZDA prehitita še Kitajska in Indija, kar se bo verjetno zgodilo že v naslednjih 10 in 20 letih, bodo nivoji zaupanja porazdeljeni bistveno drugače, kot so danes, ko so bistveno drugače, kot so bili še sredi devetdesetih.
luli> Jurčeka ni treba jemati resno. Pač je bleknil preden je pomislil na druže Jankoviča, ki svoj denar nalaga v Cipru in še kje.
Tudi jaz svoj denar nalagam po vsem svetu, pa to ne pomeni, da ga v Sloveniji manj kot ga povprečen kapitalist, ki ne prebiva tukaj.
To je morda veljalo v času ko so ZDA bile največje enotno gospodarsko območje na svetu.
Ko ZDA prehitita še Kitajska in Indija, kar se bo verjetno zgodilo že v naslednjih 10 in 20 letih, bodo nivoji zaupanja porazdeljeni bistveno drugače, kot so danes, ko so bistveno drugače, kot so bili še sredi devetdesetih.
luli> Jurčeka ni treba jemati resno. Pač je bleknil preden je pomislil na druže Jankoviča, ki svoj denar nalaga v Cipru in še kje.
Tudi jaz svoj denar nalagam po vsem svetu, pa to ne pomeni, da ga v Sloveniji manj kot ga povprečen kapitalist, ki ne prebiva tukaj.

luli> Lahko bi ga sam naložil v Fruktal, če že praviš, da bi bilo bolje, da bi ostal slovenski.
Lahko bi ga tudi v SCT, pa ga nisem.
Lahko bi ga tudi v SCT, pa ga nisem.

poweroff ::
Heh, zgrešili ste poanto. Janša je z mutnimi posli hotel dobiti kontrolo nad DELO-m. Posledica je razmah tajkunizacije (o tem BTW govori tudi Janković v inntervjuju, ki ga je polinkal nekdo zgoraj) ter prodaja cveta slovenskega gospodarstva Balkancem.
Ampak OK, to je lahko tudi mala provokacija s strani Alija, čeorav ni daleč od resnice.
Dajmo se vprašat nekaj drugega. Koliko naših politikov ima resne izkušnje iz gospodarstva? Koliko naših politikov je kdaj imeli resno in odgovorno službo, koliko politikov pa so že celo življenje zgolj in samo - politiki?
To je bistveno vprašanje, fantje.
In ja, Janez Janša resnih izkušenj iz gospodarstva nima (pa preden planete iz stolov: ostali večinoma tudi ne). Tudi že zelo dolgo se ukvarja izključno in samo s politiko. Ne z vodenjem nekega posla, ne z neko nepolitično službo. Ne, samo s politiko.
In to vi ponujate kot resno alternativo?
Ampak OK, to je lahko tudi mala provokacija s strani Alija, čeorav ni daleč od resnice.
Dajmo se vprašat nekaj drugega. Koliko naših politikov ima resne izkušnje iz gospodarstva? Koliko naših politikov je kdaj imeli resno in odgovorno službo, koliko politikov pa so že celo življenje zgolj in samo - politiki?
In ja, Janez Janša resnih izkušenj iz gospodarstva nima (pa preden planete iz stolov: ostali večinoma tudi ne). Tudi že zelo dolgo se ukvarja izključno in samo s politiko. Ne z vodenjem nekega posla, ne z neko nepolitično službo. Ne, samo s politiko.
sudo poweroff

djordjevic ::
Najboljša pa je ona - še preden je prevzel oblast, sanja, da bo treba 4 leta, da se sanira trenutno stanje.

No grave is deep enough to keep us in chains.

USS Liberty ::
Posledica je razmah tajkunizacije (o tem BTW govori tudi Janković v inntervjuju, ki ga je polinkal nekdo zgoraj) ter prodaja cveta slovenskega gospodarstva Balkancem.
Pa kaj se ima tvoj idol Janković za oglašat. On je hotel Mercator tajkunizirat srbski mafiji na Kajmanske otoke. Danes bi bil Mercator z Jankovičem na čelu točno tam kjer je pristal Merkur s Kordežem na čelu.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Heh, zgrešili ste poanto. Janša je z mutnimi posli hotel dobiti kontrolo nad DELO-m. Posledica je razmah tajkunizacije (o tem BTW govori tudi Janković v inntervjuju, ki ga je polinkal nekdo zgoraj) ter prodaja cveta slovenskega gospodarstva Balkancem.
Predlagam tebe, Tajnikarja, Križaniča,... Vsi znate dobro zaslužiti na račun države, zraven pa še kaj zaslužiti, tudi na račun države.
Mimogrede če si to bil ti, koliko kaj plačajo analitika pri koruptivni komisiji? Kdaj se bo dalo videti rezultat tvojega dela (imenovana podjetja)? Verjameš v dedka mraza?

Pšenični ::
"Najboljša pa je ona - še preden je prevzel oblast, sanja, da bo treba 4 leta, da se sanira trenutno stanje."
Število stečajev je letos že preseglo št. stečajev iz celega l. 2009. V bistvu jih je enkrat več kot v enakem obdobju lanskega leta.
Število stečajev je letos že preseglo št. stečajev iz celega l. 2009. V bistvu jih je enkrat več kot v enakem obdobju lanskega leta.

Saj to je jasno, da Janković meša politično meglo tukaj. Ampak to ne pomeni, da se nima pravice oglašat (svoboda govora še vedno velja), pa tudi ne pomeni, da kakšne stvari pa ne pove take kot je.
Še enkrat. Večina slovenskih politikov o gospodarstvu nima pojma. To je problem.
Kot rešitev za ta problem pa ponujate Janšo - ki je prav tako gospodarski analfabet.
Luli - tebi sem odgovoril tukaj: https://slo-tech.com/forum/t478158/p320...
Rezultati mojega dela so že vidni - za razliko od rezultatov tvojega dela, ki jih ni videt nikjer. Glede "imenovanih podjetij" je uradno stališče Komisije objavljeno na spletni strani in ga ne bom komentiral. Ti pa zagotavljam, da delam še naprej in da bodo tudi rezultati tega dela vidni kmalu.
Dejstvo je, da hleva, kjer se je 20 let nabiral gnoj ni mogoče skidati čez noč. Poudarjam pa še enkrat - spremembe se dogajajo in verjemem, da marsikomu niso všeč. Zlasti raznim "prikoritnikom" in "prisklednikom". Če spadaš mednje luli, te je lahko strah.
Še enkrat. Večina slovenskih politikov o gospodarstvu nima pojma. To je problem.
Kot rešitev za ta problem pa ponujate Janšo - ki je prav tako gospodarski analfabet.
Luli - tebi sem odgovoril tukaj: https://slo-tech.com/forum/t478158/p320...
Rezultati mojega dela so že vidni - za razliko od rezultatov tvojega dela, ki jih ni videt nikjer. Glede "imenovanih podjetij" je uradno stališče Komisije objavljeno na spletni strani in ga ne bom komentiral. Ti pa zagotavljam, da delam še naprej in da bodo tudi rezultati tega dela vidni kmalu.
Dejstvo je, da hleva, kjer se je 20 let nabiral gnoj ni mogoče skidati čez noč. Poudarjam pa še enkrat - spremembe se dogajajo in verjemem, da marsikomu niso všeč. Zlasti raznim "prikoritnikom" in "prisklednikom". Če spadaš mednje luli, te je lahko strah.
sudo poweroff

Limit-sky ::
Matthai > Dajmo se vprašat nekaj drugega. Koliko naših politikov ima resne izkušnje iz gospodarstva? Koliko naših politikov je kdaj imeli resno in odgovorno službo, koliko politikov pa so že celo življenje zgolj in samo - politiki?
Verjetno je bolje za politika, da je solastnik neke velike firme, ki potem sodeluje na državnih razpisih in seveda izpade vedno najugodnejši. Sploh bi pa to bilo zanimivo, če je ta politik npr. tudi minister in njegovo podjetje sodeluje na javnih razpisih, ki jih razpiše njegovo ministrstvo. Seveda je v igri tudi "nacionalni interes" in ostale nebuloze.
EDIT: Matthai, glede tvojega dela, me že nekaj časa zanima ena stvar. Leta 2004 si menda sodeloval pri g. Tošu in zadnjih javnomnenjskih raziskavah pred volitvami. Seveda so ankete mesec pred volitvami napovedovale gladko zmago LDS-a. Kaj se je potem zgodilo vemo. Me pa zanima, če ste se ukvarjali tudi s tem vprašanjem, kako je mogoče, da si ljudje v enem mesecu tako premislijo in volijo diametralno opcijo?
Verjetno je bolje za politika, da je solastnik neke velike firme, ki potem sodeluje na državnih razpisih in seveda izpade vedno najugodnejši. Sploh bi pa to bilo zanimivo, če je ta politik npr. tudi minister in njegovo podjetje sodeluje na javnih razpisih, ki jih razpiše njegovo ministrstvo. Seveda je v igri tudi "nacionalni interes" in ostale nebuloze.
EDIT: Matthai, glede tvojega dela, me že nekaj časa zanima ena stvar. Leta 2004 si menda sodeloval pri g. Tošu in zadnjih javnomnenjskih raziskavah pred volitvami. Seveda so ankete mesec pred volitvami napovedovale gladko zmago LDS-a. Kaj se je potem zgodilo vemo. Me pa zanima, če ste se ukvarjali tudi s tem vprašanjem, kako je mogoče, da si ljudje v enem mesecu tako premislijo in volijo diametralno opcijo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Limit-sky ()

"Rezultati mojega dela so že vidni"
Si zaposlen v tisti komisiji. OK. Vsak teden oddaš poročilo. OK. Rezultati tvojega dela na žalost niso vidni. OK.
Jaz jih ne vidim. Dimičeva se še zmeraj sonči v Dubaju, v NLB ju je preko 1000 komitentov dobilo posojila pod "posebnimi pogoji", Zidar dela lih tisto kar mu paše, ker je pa bil prjatu od Mačka, Bavčar ravno tako, pa Hilda še opleta, Jankovičev predal v Postojni je še zmeraj zaprt...pa še ne kup drugih, ki so preko raznih zuunanjih storitev (npr. odvetniške storitve v Elanu) povsem zakonito uničili številna podjetja...............itd....v naši Sloveniji še zzmeraj ni nikogar ki bi definiral pojem "odgovornost"....
Torej si Don Kihot, ki je povrh tega ogrnjen še v rdečo ogriinjalo. Si vidno politično usmerjen, kar za tvoje ddelo predstavlja resno oviro. OK.
Ali pa si tud navaden zajc, ki si ne upa dreznit v osje gnezdo?
Si zaposlen v tisti komisiji. OK. Vsak teden oddaš poročilo. OK. Rezultati tvojega dela na žalost niso vidni. OK.
Jaz jih ne vidim. Dimičeva se še zmeraj sonči v Dubaju, v NLB ju je preko 1000 komitentov dobilo posojila pod "posebnimi pogoji", Zidar dela lih tisto kar mu paše, ker je pa bil prjatu od Mačka, Bavčar ravno tako, pa Hilda še opleta, Jankovičev predal v Postojni je še zmeraj zaprt...pa še ne kup drugih, ki so preko raznih zuunanjih storitev (npr. odvetniške storitve v Elanu) povsem zakonito uničili številna podjetja...............itd....v naši Sloveniji še zzmeraj ni nikogar ki bi definiral pojem "odgovornost"....
Torej si Don Kihot, ki je povrh tega ogrnjen še v rdečo ogriinjalo. Si vidno politično usmerjen, kar za tvoje ddelo predstavlja resno oviro. OK.
Ali pa si tud navaden zajc, ki si ne upa dreznit v osje gnezdo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

Jaz sem ti samo nakazal problem. Komisija ima koliko zaposlenih? Zakaj morajo najemati zunanje? Ne skrbi, takih "služb" se je odprlo dosti. Mamo recimo tudi urad za podnebne spremembe, pa štiri službe, ki se ukvarjajo z radiološkim sevanjem.
Mene ni strah, ker ne delam z državo. Tebi pa priporočam, da "hitro" delaš, saj zgleda, da kmalu pride JANŠA. Glede tvojega zavzemanja za javnost zaslužkov, pa bi, v kolikor se res zavzemaš za to, lahko začel najprej pri sebi. Koliko si "vreden"?
Buuuu. Se že kaj bojiš Janše?
Mene ni strah, ker ne delam z državo. Tebi pa priporočam, da "hitro" delaš, saj zgleda, da kmalu pride JANŠA. Glede tvojega zavzemanja za javnost zaslužkov, pa bi, v kolikor se res zavzemaš za to, lahko začel najprej pri sebi. Koliko si "vreden"?

Sploh bi pa to bilo zanimivo, če je ta politik npr. tudi minister in njegovo podjetje sodeluje na javnih razpisih, ki jih razpiše njegovo ministrstvo.
Seveda se to lahko dogaja. In tudi se. Je pa to nezakonito. (Ja, prepovedano z ZIntPK).
Leta 2004 si menda sodeloval pri g. Tošu in zadnjih javnomnenjskih raziskavah pred volitvami.
Da. Moje delo pri tem je bilo zelo tehnično - priprave vzorcev in IT podpora (serverji, mreža,...). Z analitiko in sestavo vprašalnika se nisem ukvarjal.
p3202462 Seveda so ankete mesec pred volitvami napovedovale gladko zmago LDS-a. Kaj se je potem zgodilo vemo. Me pa zanima, če ste se ukvarjali tudi s tem vprašanjem, kako je mogoče, da si ljudje v enem mesecu tako premislijo in volijo diametralno opcijo?[/st.citat naj bi izjavil:
Gladke zmage ravno ne, je pa res, da je bil rezultat drugačen kot je bilo izmerjeno v anketah. Da, "naši" (bivši sodelavci) so se ukvarjali s tem vprašanjem in so to potem tudi pojasnili v javnosti in na strokovnih srečanjih. Večkrat, zato ne čutim potrebe, da zadeve
Gladke zmage ravno ne, je pa res, da je bil rezultat drugačen kot je bilo izmerjeno v anketah. Da, "naši" (bivši sodelavci) so se ukvarjali s tem vprašanjem in so to potem tudi pojasnili v javnosti in na strokovnih srečanjih. Večkrat, zato ne čutim potrebe, da zadeve ponavljam.
sudo poweroff

"Da. Moje delo pri tem je bilo zelo tehnično - priprave vzorcev in IT podpora (serverji, mreža,...). Z analitiko in sestavo vprašalnika se nisem ukvarjal."
Pa tako povej....da delaš na IT področju. Heh,heh....

Jaz sem ti samo nakazal problem. Komisija ima koliko zaposlenih? Zakaj morajo najemati zunanje?
Kot rečeno. Nisem zunanji. Sicer pa vse odgovore najdeš v našem poročilu.
Mene ni strah, ker ne delam z državo.
Res? Nabijat na forumu zna vsak. Povej kaj delaš in kdo si (če imaš jajca in čisto vest), pa bo mogoče preveriti ali je res kar trdiš.
Glede na to, da mi za politiko "dol visi" in da od te države (očitno za razliko od tebe) nisem življenjsko odvisen - mi je vseeno. Dejstvo namreč je, da povsem zaupam v svoje sposobnosti in me ni strah dobiti kakšno drugo zaposlitev - doma ali v tujini.
Delal sem tudi na vprašalnikih. Ampak nikoli na Politbarometru.
Torej, dajmo pogledat kaj konkretnega so naredili telbanc in luli. Kje so vidni rezultati njihovega dela?
Pod delo seveda ne šteje to, da do 30+ leta živiš pri mamici, pa tudi potem, ko se odseliš še vedno hodiš na kosila in da ti pere cunje.
Pod delo sam tudi ne štejem pisarjenja po forumih in jamrarije kako je hudo.
Lahko navedeta še kakšne dosežke?

sudo poweroff
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: poweroff ()

Lej ga tička.
Tako si on predstavlja transparentnost. Lovil bi druge, sam pa je vzor transparentnosti!
Zgleda ti vredu kapne, da še verjameš v dedka mraza.
Tako si on predstavlja transparentnost. Lovil bi druge, sam pa je vzor transparentnosti!
Zgleda ti vredu kapne, da še verjameš v dedka mraza.

TESKAn ::
Se komu da naredit tabelo poslancev in pri vsakem napisat:
- dosežena izobrazba
- prejšnje službe
Bi bila IMO zelo zanimiva

Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

luli> Lovil bi druge, sam pa je vzor transparentnosti!
Zanj vsi vemo, kaj počne. Zate pa ne.
Zanj vsi vemo, kaj počne. Zate pa ne.

Okapi ::
še preden je prevzel oblast, sanja, da bo treba 4 leta, da se sanira trenutno stanje.Ziher je ziher. In potem bomo štiri leta poslušali izgovore, da je za vse kriva prejšnja vlada.

O.

Limit-sky ::
Ne, ne. verjetno je slišal našega PM, ki je nekaj bluzil o drugi, še hujši krizi, ki da jo bomo slovenci premagali, kot smo to sedanjo.

Luli, če misliš, da si se izognil odgovoru na vprašanje, se motiš.
Torej še enkrat: kdo si in kaj počneš?
Ker na besedo, da ne živiš od državnih jasli ti pač ne bomo verjeli.
P. S. Lahko tudi malce skriješ svojo jezo nad uspešnostjo Komisije... si bo še kdo mislil, da si osebno prizadet, haha...
P. S. Lahko tudi malce skriješ svojo jezo nad uspešnostjo Komisije... si bo še kdo mislil, da si osebno prizadet, haha...

sudo poweroff

Luli, če misliš, da si se izognil odgovoru na vprašanje, se motiš.
P. S. Lahko tudi malce skriješ svojo jezo nad uspešnostjo Komisije... si bo še kdo mislil, da si osebno prizadet, haha...![]()
Sem mislil, da me UDBAši že poznate! Sedaj pa res vidim, da ste nesposobni.

Vse priznam! Moje ime je Bohrut Packor.
Dragi tovariši ne obupajte še nad levico. Kmalu bomo zopet ustanavljali kolhoze ter obračunali s temi kapitalisti.
V rokah imamo že vse niti; komisijo za korupcijo, banke, telekomunikacije, sovo, pridružil pa se nam je sam direktor urada za podnebne spremembe, tako da tudi na vreme lahko računamo.
PATRIA4EVER ups.
PARTIJA ZA VEDNO
Dragi tovariši ne obupajte še nad levico. Kmalu bomo zopet ustanavljali kolhoze ter obračunali s temi kapitalisti.
V rokah imamo že vse niti; komisijo za korupcijo, banke, telekomunikacije, sovo, pridružil pa se nam je sam direktor urada za podnebne spremembe, tako da tudi na vreme lahko računamo.
PATRIA4EVER ups.
PARTIJA ZA VEDNO

luli> Kmalu bomo zopet ustanavljali kolhoze ter obračunali s temi kapitalisti.
Se mi je kar zdelo, da je to v načrtu, ni mi pa povsem jasno, čemu sami sebi rečete desnica.
Aja, točno, farška banda ste.
Se mi je kar zdelo, da je to v načrtu, ni mi pa povsem jasno, čemu sami sebi rečete desnica.
Aja, točno, farška banda ste.

Tako je Jurček. Ti imaš zelo veliko možnosti za novo funkcijo, ki jo bomo uvedli prav zate. Izobražen nisi, cirilico poznaš, lepo te zanese,... Ti bi lahko postal sekretar za fekalije. To je mesto takoj za sekretarjem za čistočo.

Mr.B ::
Kar hoče Okapi in ostali povedati s Slovenskim podjetjem je to da mora slovensko podjetje dobro paziti kako upravlja s premoženjem, in koliko od tega pobere država. Žal pobere ogromno, da pa praktično nič. V primeru da je lastnik tujec, pa država dobi pač dajatve od plače, ter razliko v davkih v stroških, kot so recimo plačilo elektrike, komunale, itd... Ostalo pa je v interesu zmanjševanja stroškov podjetja.
Samo pri nas je en problem. Pri nas se smatra za naša podjetja tudi družinske Ciprske nabiralnike.
Da Mathay, strinjam se s tabo, da Slovenija nima gospodarstvenikov in Ekonomistov, ki bi šli v politični gnoj. Tisti, ki jih vidimo na poročilih in v medijih, niso sposobni voditi lastnih podjetij, kaj šele drugih. Ampak vzroke na to smo že ugotavljali.
Kaj rabimo je dejansko mehko diktaturo. Žal imamo neke vrste diktaturo že cca 20 let z zgodbo države v državi. Problem je, da če ne bomo popucali zadev sami, bodo to storili drugi. In takrat bodo za vzor padale glave. Dokler nikogar ne motijo ciperska družinska podjetja ali pa zgodbi o obvoznici, do takrat ne bo rešitve, in zaradi tega trdim, da je za državo najbolje še en mandat trojčka, da do konca bankrotirajo državo, potem bomo pa živeli po nareku v YU verzija 3.
Aja, ko začnejo nabijati : najprej pokažite
1. Izobrazbo...
Potem je že vse izgubljeno. Idealni kandidat za državno podjetje.
Samo pri nas je en problem. Pri nas se smatra za naša podjetja tudi družinske Ciprske nabiralnike.
Da Mathay, strinjam se s tabo, da Slovenija nima gospodarstvenikov in Ekonomistov, ki bi šli v politični gnoj. Tisti, ki jih vidimo na poročilih in v medijih, niso sposobni voditi lastnih podjetij, kaj šele drugih. Ampak vzroke na to smo že ugotavljali.
Kaj rabimo je dejansko mehko diktaturo. Žal imamo neke vrste diktaturo že cca 20 let z zgodbo države v državi. Problem je, da če ne bomo popucali zadev sami, bodo to storili drugi. In takrat bodo za vzor padale glave. Dokler nikogar ne motijo ciperska družinska podjetja ali pa zgodbi o obvoznici, do takrat ne bo rešitve, in zaradi tega trdim, da je za državo najbolje še en mandat trojčka, da do konca bankrotirajo državo, potem bomo pa živeli po nareku v YU verzija 3.
Aja, ko začnejo nabijati : najprej pokažite
1. Izobrazbo...
Potem je že vse izgubljeno. Idealni kandidat za državno podjetje.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.B ()

Okapi ::
Kaj rabimo je dejansko mehko diktaturo.Jaz bi vsem, ki si želite mehko (ali trdo ali kakršnokoli) diktaturo, diktaturo iz srca privoščil - če se zmenimo, da greste gospodarske prednosti diktatur uživat kam drugam, po možnosti čim dlje. Predlagam Singapur, lahko pa greste tudi na Kitajsko, v Tadžikistan ... Nam tu pa pustite, da se v miru mučimo z demokracijo, multikulturnostjo in svobodo.
O.

Ne, ne, Mr.B ima prav. Ker on in njegova kompanija ne zaupajo lastnim sposobnostim je prav, da se vsi udeležimo njihovih družbenih eksperimentov, če želimo ali pa ne.
Nikakor tudi ne smemo pozabit, da sami sebe imenujejo desnica - to je resnično pomembno, ker bi, če na to pozabimo, zlahka kdo domneval, da v resnici ne gre za neokomuniste.
Nikakor tudi ne smemo pozabit, da sami sebe imenujejo desnica - to je resnično pomembno, ker bi, če na to pozabimo, zlahka kdo domneval, da v resnici ne gre za neokomuniste.

luli se skuša izogniti odgovoru. Trdil je, da ne živi na račun državnih jasli. Jaz mu ne verjamem na besedo.
Bom še enkrat vprašal: kaj delaš, oziroma kako lahko dokažeš, da ne živiš na račun države.
Ker jaz imam občutek, da luli v resnici ni kakšen državni ali občinski uradnik, da pa dela v podjetju, ki na veliko posluje z državo. Seveda posluje tako, kot je to v navadi na Balkanu. Torej na škodo države. Plačujemo pa to lagodno življenje lulija davkoplačevalci.
Hkrati pa luli po forumih razlaga kako je treba državo umaknit iz gospodarstva. Ne pove pa, da ko se bo to zgodilo, on na trgu brez države ne bo preživel. Ker ni sposoben poslovati v tržnem gospodarstvu brez mame države.
Zato ga je tudi razjezilo, ko smo odkrili vzorce, po katerih se podjetja pasejo v državnih jasli. Ker to je prvi korak do tega, da se zadeve okrog mutnega poslovanja z državo končno razjasnijo in da končno začnemo poslovati tako, kot je to v navadi v tržnem gospodarstvu. Zato ga tako jezi, da sem se lotil teh analiz in verjetno ga je tudi strah kaj je padlo ven in kaj še bo. Upravičeno!
To je pač moj občutek. Lahko da se motim, zato lulija prosim, da pokaže svoje karte in pove kako stojijo zadeve.
Če ima jajca seveda. In če ima argumente, s katerimi bo uspel dokazati, da se motim.
(Seveda ne pričakujem, da bi človek, kot je luli to zmogel. Je pa vseeno fer, da vidimo pri čem smo z lulijem.)
Bom še enkrat vprašal: kaj delaš, oziroma kako lahko dokažeš, da ne živiš na račun države.
Ker jaz imam občutek, da luli v resnici ni kakšen državni ali občinski uradnik, da pa dela v podjetju, ki na veliko posluje z državo. Seveda posluje tako, kot je to v navadi na Balkanu. Torej na škodo države. Plačujemo pa to lagodno življenje lulija davkoplačevalci.
Hkrati pa luli po forumih razlaga kako je treba državo umaknit iz gospodarstva. Ne pove pa, da ko se bo to zgodilo, on na trgu brez države ne bo preživel. Ker ni sposoben poslovati v tržnem gospodarstvu brez mame države.
Zato ga je tudi razjezilo, ko smo odkrili vzorce, po katerih se podjetja pasejo v državnih jasli. Ker to je prvi korak do tega, da se zadeve okrog mutnega poslovanja z državo končno razjasnijo in da končno začnemo poslovati tako, kot je to v navadi v tržnem gospodarstvu. Zato ga tako jezi, da sem se lotil teh analiz in verjetno ga je tudi strah kaj je padlo ven in kaj še bo. Upravičeno!
To je pač moj občutek. Lahko da se motim, zato lulija prosim, da pokaže svoje karte in pove kako stojijo zadeve.
Če ima jajca seveda. In če ima argumente, s katerimi bo uspel dokazati, da se motim.
(Seveda ne pričakujem, da bi človek, kot je luli to zmogel. Je pa vseeno fer, da vidimo pri čem smo z lulijem.)
sudo poweroff

Točno tako analitik Matej.
Ker korupcijska komisija in podobne agencije, ki so samo aparat države v službi politike ne delujejo, tega ne moreš vedeti.
Ker korupcijska komisija in podobne agencije, ki so samo aparat države v službi politike ne delujejo, tega ne moreš vedeti.

No naj bo : Javno pokažem svoje plačilne liste in svoje preteklo delo, če isto storiš tudi ti!
Bo šlo? Ali bo najbolj transparentni koritnik te vlade začel mutiti?
Bo šlo? Ali bo najbolj transparentni koritnik te vlade začel mutiti?

Vprašali smo te nekaj drugega. Vprašali smo te kdo si in kaj delaš. Zame je jasno kdo sem in kaj delam. Tudi moje preteklo delo je javno znano (kje sem delal in kaj sem delal). Reference najdeš tako v COBISSu kot na internetu.
sudo poweroff

Ni problema! Dobil boš vse podatke. Si jih pripravljen razgrniti tudi sam?
Ko svoje "poslovno" delovanje omejiš na proračun, bi po mojem mnenju ti podatki morali biti javni. Obema pa je znano, zakaj teh podatkov nisi pripravljen deliti.
Zato pa uživajte dokler lahko. Vmes pa lahko še prilepiš kakšno sanjarjenje "novinarja" o nacionalnem interesu. Prav tistemu, s katerim bi se vaša koruptivna komisija morala ukvarjati.
Glede analize poslovanja podjetij z državo pa lahko izrazim eno samo veliko razočaranje. Moram reči, da sem zadevo spremljal že od kar se je začelo govoriti, da se dela. Tudi to, da si se analize lotil ti, je dajalo neko upanje.
Podatki, katere sem uspel izbrskati pa so eno veliko razočaranje. Kolikor mi je uspelo izbrskati ste se omejili na neko cifro in v javnost lansirali podatke, koliko podjetij je v časo katere vlade delalo posle nad to cifro.
Skratka ne vemo niti, ali je bolje, da je cifra višja (pomeni, da niso bila izbrana ena in ista podjetja) ali nižja (pomeni, da se ni delilo veliko močnih naročil).
V kolikor se da kje prebrati kaj več se priporočam. Vseeno pa mislim, da država ne more pričakovati neke transparentnosti, dokler javni uslužbenci delajo zraven redne službe tudi preko avtorskih pogodb.
V "normalni" državi bi bila višina plačila za tvoje delo javen podatek.
Ko svoje "poslovno" delovanje omejiš na proračun, bi po mojem mnenju ti podatki morali biti javni. Obema pa je znano, zakaj teh podatkov nisi pripravljen deliti.
Zato pa uživajte dokler lahko. Vmes pa lahko še prilepiš kakšno sanjarjenje "novinarja" o nacionalnem interesu. Prav tistemu, s katerim bi se vaša koruptivna komisija morala ukvarjati.
Glede analize poslovanja podjetij z državo pa lahko izrazim eno samo veliko razočaranje. Moram reči, da sem zadevo spremljal že od kar se je začelo govoriti, da se dela. Tudi to, da si se analize lotil ti, je dajalo neko upanje.
Podatki, katere sem uspel izbrskati pa so eno veliko razočaranje. Kolikor mi je uspelo izbrskati ste se omejili na neko cifro in v javnost lansirali podatke, koliko podjetij je v časo katere vlade delalo posle nad to cifro.
Skratka ne vemo niti, ali je bolje, da je cifra višja (pomeni, da niso bila izbrana ena in ista podjetja) ali nižja (pomeni, da se ni delilo veliko močnih naročil).
V kolikor se da kje prebrati kaj več se priporočam. Vseeno pa mislim, da država ne more pričakovati neke transparentnosti, dokler javni uslužbenci delajo zraven redne službe tudi preko avtorskih pogodb.
V "normalni" državi bi bila višina plačila za tvoje delo javen podatek.

Butalistan.
Sliko sem prilimal, da poživim duhomorno vzdušje ki se plazi po tej temi. Bi rekel, da smo v zastoju. Sploh na levi strani, politični strani, ki se zaveda skorajšnjega svojega političnega propada, je opazit dekadenco morale, načel, in bontona. Tako tud nivo debate v tej temi neprestano pada...in prehaja postopoma na raven osebnih obračunov. Bedno.
Slika pa ima tud svojo resno stran, opozarja nas """"kakšnega kapitana imamo, ki nas vodi "v mirne vode, da se pridružimo "", """ konvoju, ki varno pluje"""".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()