» »

HTPC

HTPC

gorann ::

Vanadium je izjavil:

Ni pasiven za izgled mi je pa vseeno ker bo namontiran za televizorjem.

kaj ni pasiven? prej bos slisal misko drkat kot ta zotac, govorim o fusion varijanti

imel sem ga, vem o cem govorim:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gorann ()

T-Majo ::

Sam razmišjam o tem:
- http://www.demise-pc.si/product_info.ph...
- rabljen i3 procesor
- 4gb rama

Imam pa še 1TB F3 Samsung trdi disk, ki ga trenutno uporabljam kot zunanjega. Je kakšna možnost, kako bi potem na HTPC prenašal podatke? Verjetno samo preko wifi?

Konfiguracija je po moje ok, škoda samo, ker se iger ne bo dalo gor igrati.

Kje so poceni ohišja?

T-Majo ::

T-Majo je izjavil:

Sam razmišjam o tem:
- http://www.demise-pc.si/product_info.ph...
- rabljen i3 procesor
- 4gb rama

Imam pa še 1TB F3 Samsung trdi disk, ki ga trenutno uporabljam kot zunanjega. Je kakšna možnost, kako bi potem na HTPC prenašal podatke? Verjetno samo preko wifi?

Konfiguracija je po moje ok, škoda samo, ker se iger ne bo dalo gor igrati.

Kje so poceni ohišja?



Ker imam Xbox 360 Elite 120; koliko bi pa lahko bilo to uporabno za predvajanej .mkv z podnapisi? Najbolj me skrbi, ker kolikor mi je znano (vsaj iz iger), podpira Xbox samo Dolby Digital. Bilo bi super, če bi lahko zunanji disk povezal preko USB z Xbox in predvajal .mkv.

gorann ::

streamaj preko pcja s programom ps3 media server

IvoJan ::

gorann je izjavil:

streamaj preko pcja s programom ps3 media server

ps3 media server na xbox360? nimam pojma o teh stvareh, ampak po imenu sodec to ne bo funkcioniralo :3

gorann ::

IvoJan je izjavil:

gorann je izjavil:

streamaj preko pcja s programom ps3 media server

ps3 media server na xbox360? nimam pojma o teh stvareh, ampak po imenu sodec to ne bo funkcioniralo :3


ce ti pravis:)

kle mas link za vec informacij

IvoJan ::

saj sem rekel da nimam pojma, ampak predvideval sem da ne dela glede na to da je poimenovan po drugi konzoli :D

gorann ::

lahk probas, pa ce bo delalo bo fajn:)

c3p0 ::

PS3 media server je DLNA server, tako da deluje, sprobano.

bb007 ::

Sicer nevm v katero temo najbolj spada moje vprašanjem vendar mislim da sem zadel...

Glede na to da Barebones, ki ima samo 90W napajalnik podpira procesorje z 65W TDP
http://global.shuttle.com/main/products...

Bi jaz lahko prav tako sestavil računalnik z ohišjem
http://www.antec.com/Believe_it/product...
...ter prav tako vstavil 65W procesor?...ali je prvotni optimizaran na kakšnem drugem področju, da omogoča procesorje z 65W TDP? (drugačna matična plošča, ali boljši napajalnik ali...?)

Torej bi tudi ohišje kot je...
http://www.lc-power.de/index.php?id=345
...ki ima 75W napajalnik lahko brez problema uporabljal procesor z 35W TDP?

zavajon ::

Upoštevati moraš to, da imajo napajalniki kakih 85% izkoristka. Torej bo 90W napajalnik prenesel slabih 80W. Če k 65W procesorja prišteješ še kakih 10W porabe matične, pa kakšen W ali dva za RAM, pa 2W za SSD, si že tam. Torej priklop kakšnega zunanjega diska brez lastnega napajanja odpade.
Jaz si ne bi upal vtakniti niti USB ključka ;)

Tiste specifikacije od Shuttla se mi zdijo malo zavajajoče. Chipset tam porabi 6.1W, kar je zelo malo. Morda kje v drobnem tisku piše, da če priklopiš 65W procesor, ne smeš prav nič drugega. Ali pa ima kvaliteten napajalnik. Nekateri Pico-PSU napajalniki imajo deklariran izkoristek tudi do 95%.

bb007 ::

Ohišje isk-110 ima napajalnik katera izkoriščenost je 92% (tako navajajo na svoji strani)...torej bi iz njega lahko teoretično izstisnil največ 82,8W ne...

Dvomim da si lahko to privoščijo ter prodajajo proizvod s takimi omejitvami ne...(kot da bi prodajal avto s 5 sedeži, zaradi nemoči motorja pa bi lahko vozil samo 2 osebi recimo)
...preletel sem tudi Manual and Quick Guide in nikjer nisem zasledil posebne omejitve oz. opombe...

Torej bi ob podobni "domači" sestavi mogel računalnik prav tako delovat brez problemov ne...ker tu ne mislim na nakup Shuttle XH61 ampak bolj ali manj podoben računalnik bi želel sestaviti sam...ker ima ta slabosti (matična plošča ni z SATA III ter USB 3.0 vhodi, ter z HDMI + DVI, SSD ter kasneje še notranji 2,5" HDD disk...)...ob tem pa bi je butasto kupiti dražji procesor (i3-2100T, i3-2120T) če dobim procesor ceneje ter je še celo hitrejši (i3-2100, i3-2120,...)...

Ob tem če je res možno sestavit takšen računalnik z 65W procesorjem pa se še odpre širša možnost - cenejši AMD procesorji...vendar so še verjetno ti bolj rizično ker vseeno imajo še nekoliko večjo porabo kot intelovi, ali?

floyd1 ::

Če bi vzel 120W Pico PSU napajanje (z ustreznim "ciglom") in 2,5" HDD bi po mojem moralo delati brez problemov. Z 90W pa si verjetno res precej na meji. Kako pa v tako majhnem ohišju sploh zrihtaš dobro hlajenje I3 procesorja? Ker to verjetno ni tako nezahtevno kot Fusion E350, ki ga imam doma, pa še tu temperatura kar lepo naraste med HD predvajanjem.

bb007 ::

Tu igra igra tudi cenovni faktor...

npr. ohišje + napajalnik: ...primerjam nemške cene...
LC-POWER 1350mi....manj kot 40€
ISK-110.............okoli 70€
M350 + Pico PSU-160-TX + adapter 120W....okoli 100€ + poštni stroški zaradi ločenega naročanja 13€

Vse skup se bol že bistveno podraži...skoraj za 3x prvotne, najcenejše cene ne...

mogoče kdo predlog podobnega ohišja z močnejšim napajalnikom? .... mITX, 1x 2,5" (bolje če 2x), 3,5" po izbiri, DVD enota ni potrebna, napajalnik torej 120W naprej...

Glede hlajenja v ohišju ISK-110 mislim da nebi smelo bi težav, ker je zelo zračno, ter z velikim ventilatorjem ohišja vgrajenim tik nad procesorskim ventilatorjem, stranice pa so praktično mrežaste...mogoče bi problem nastal v ohišju LC-POWER 1350mi, vendar mislim da ne tolikšen ker Shuttle ohišje je praktično podobno...

zavajon ::

Si pomislil na Antec ISK 310-150? Je malo dražje od ISK-110, vendar ima 150W napajalnik, s čimer bi bil v "varnem območju". Za hlajenje ima 80mm ventilator, po potrebi lahko daš še drugega. Se mi zdi, da ima v primerjavi z drugimi ITX ohišji kar velik prostor za hladilnik procesorja.

bb007 ::

Sm tudi tega pogledal pa se mi je ISK-110 veliko lepši, manjši, lažji... + VESA možnost namestitve za na monitor...s tem ohranim mizo prazno...

Blindeye ::

Tega si gledal kaj? Ga imam že nekaj časa: Linkworld LC920-01 MiniITX, za 35 €, 150 W. Ni pa ravno najmanjši...

LP

floyd1 ::

Blindeye, kako pa je kaj glasen ventilator na tem tvojem napajalniku?
Pa kolikor sem enkrat že gledal na njihovi strani, se da ta napajalnik celo posebej kupiti za ca 20 EUR.

bb007 ::

Sicer sem ga opazil ja vendar kljub velikost ne ponuja ničesar več kot manjši (samo 1x HDD, 1x CD/DVD, ni VESA...)...slabše pa je tudi da je notranji napajalnik, kar pripomore k dodatnemu segrevanju...težav z hlajenjem verjetno s tem ohišjem ni ne?...hvala...

zavajon ::

Najbrž boš bolj težko našel VESA ohišje z 120W napajalnikom za razumno ceno. Ta so namreč dokaj majhna, kar pomeni probleme s hlajenjem, torej so namenjena komponentam manjšo porabo. Najbrž boš moral razmisliti o tem, da kupiš ohišje brez napajalnika + pico-PSU + ciglo. Kar pa ne bo ravno poceni. Nekaj takega dobiš na eBayu. Te komponente imajo na http://www.mini-box.com/, izgleda da so oni tudi izdelovalci. A ne vem, kako je s pošiljanjem sem.

bb007 ::

Ta stvar je že presneto draga ja...
Če že odmislim možnost VESA montaže me čudi da ni na trgo ohišij (z napajalnikom) stila: Asrock nettop (ion, vision, 3d), zotac zbox giga, Dell Inspiron Zino...
Vse te ohišja so majhna, lepo izgledajo, zunanji napajalnik...sem iskal na ebayu vsaj eno od teh ohišij pa ni ponudbe (niti rabljenih, praznih)...itak se (razen izjem) noter vgrajene standardne miniITX plošče ne...

floyd1 ::

Glede mini ITX standardov - jaz sem imel problem s tem, da sem imel v tem micro ITX ohišju kable za napajanje MB precej (2? cm) prekratke in sem moral napajalno platico namestiti čisto drugače, sicer bi moral kupiti še nek podaljšek za napajalne kable - v 5,5 cm visokem ohišju pa bi moral biti tudi ta ravno prav dolg, ker tu notri enostavno ni prostora, da bi tak šop kablov vlačil nekje okrog med komponentami...

Shkorc ::

Mogoče kdo ve za matično ploščo podobno Asus AT5ION-I oz. Zotac Fusion, se pravi pasivno hlajene, s tem da uporablja novejši AMD E-450 ali Intel Atom D2700 procesor?

Je kdo sestavil HTPC, ki ga primarno uporablja za Squeezebox server? Kakšen hardware bi po vašem mnenju zadoščal?

zavajon ::

Tukaj prodajajo ASUS E45M1-I DELUXE.

Shkorc ::

Zavajon, to je to, najlepša hvala 8-)

floyd1 ::

Spet malo obujam temo. Ko s trojnim zlomom gležnja človek leži doma pride na marsikatero (mogoče tudi butasto) idejo...

Moja je, da bi si počasi vse svoje CD-je počasi spravil v en (čim bolj) kvaliteten MP3 format in potem uporabljal svoj HTPC tudi kot skladišče glasbe. Zaenkrat glasbo še vedno predvajam na "klasičen" način - CD player. Televizije za poslušanje MP3 ne bi rad vedno prižigal (50 inch), zato razmišljam še o drugem, manjšem monitorju (HTPC ima tako HDMI, kot VGA in DVI izhod). Pri tem sem pa začel razmišljati tudi o touchscreen varianti, a v kombinaciji z Win7 o tem nimam pojma.

Torej konkretna vprašanja:
1. Kako imate rešeno predvajanje glasbe s HTPC-ja vi (kdor pač ima)? Dodaten ekran, vklopljen TV...?
2. Bi se z ekranom na dotik in uporabo pravega software pod Win7 lahko rešil tipkovnice in miške? Sprašujem le o predvajanju glasbe. Mogoče celo tak s katerim bi na podoben način kot na Ipodu/Galaxyju predvajal MP3?
3. Je kdo že kupil pri kitajcih (dealextreme, ebay) kak tak manjši touchscreen in kako to sploh deluje (če moraš za vsako stvar 2x pritisnit je to seveda neuporabno)?

Vesel bom vseh idej (preizkušenih in nepreizkušenih), izkušenj...

delfinus ::

Ljudje dosti uporabljajo tudi Squezeebox + NAS + dober DAC v navezavi z Ipadom in se resis vsega tega. Ampak investicija ni kar tako. Zbirko glasbe mas praktivno potem v narocju. Ogromna tema je tule.

Sam sem kar lepo na HTPC ker se mi gre za vec funkcionalnosti in prvenstveno ga uporabljam za filme. Za kontrolo uporabljam Logitech MX Air in je super. Ko poslusam glasbo, poslusam pretezno internetne radijske postaje tako, da so potem prej omenjeni gizmoti irelevantni.

zavajon ::

Glede na današnje (in bodoče) cene diskovja je vprašljivo, če se splača konvertirati v mp3.
Jaz sem si naredil nrg-je (Nero audio cd image), inštaliral Daemon Tools in naredil skripto ter komando v context menuju na image ekstenzije, ki mounta image in požene Winamp. Za preklapljanje audio izhodov med HDMI in analognim out sem naredl skript, predvsem zato, ker sem to komando vključil v daljinec.

floyd1 ::

Najprej hvala za odgovore.

Delfinus: Moram priznati, da je ta "squeeze" server+player zadeva zelo mikavna, sploh zato, ker sem ugtovil, da bi mi za silo server lahko delal kar na Synologyju, ki je itak ves čas prižgan. Danes sem to zinštaliral na NAS in dela kar solidno, glede na starost hw. Jutri testiram dalje še kak sw player. Sem pa videl, da je ogromno nekih remote control programov za ipode (imam starega 2g toucha) in androida. Hvala za namig.

Zavajon: hdd trenutno ni problem, mesec pred podražitvijo sem nabavil še enega 2tb. Me pa zanima, kako si naredil to skripto za preklapljanje izhodov, to bi tudi meni prav prišlo, ker na mojem fusionu dela zvok le ali preko hdmi ali pa digital out (ta dva večinoma uporabljam) - oboje naenkrat ne gre...
Če si si naredil nrg image fajle - to je sicer zelo kvalitetno, a žere še bistveno več hdd-ja. Ali sem pa kaj spregledal in ni tako?

zavajon ::

Se mi zdi logično, da zvočna lahko uporablja hkrati samo en izhod, dveh hkrati po mojem ne rabiš.
V bistvu sem uporabil AutoHotKey.
To je programček, ki poljubmo skripto skompajla in jo izvede na tipko (ali kombinacijo) na tipkovnici.
Moja skripta (za Win 7) izgleda tako:
#+a::

Run, mmsys.cpl
WinWait,Sound
IfWinNotActive,Sound WinActivate,Sound
WinWaitActive,Sound
ControlSend,SysListView321,{Down}
ControlGet, isEnabled, Enabled,,&Set Default
if(!isEnabled)
{
  ControlSend,SysListView321,{Down 2}
}
ControlClick,&Set Default
ControlClick,OK
WinWaitClose
SoundPlay, *-1
return
exit

V prvi vrstici je določeno, na katero tipko naj se izvede. V tem primeru na Win+Shift+a. To kombinacijo sem nastavil tudi na daljincu. Skompajlan exe sem dal v autorun in pozabil nanj.
Ukaz {Down 2} izvede 2x down tipko na tipkovnici. Če se hočeš poigrati s tem, spreminjaj to glede na svojo konfiguracijo.

Kar se pa prostora za cd image tiče, cca. 400 albumov mi zavzame 220GB diska. Torej lahko na 2TB spraviš skoraj 4000 albumov. Mene je 1 TB 2.5" disk stal 90EUR (pred podražitvami), torej zanemarljiva cena na album. In ja, bi si upal trditi, da slišim razliko med wav (oz. cda) in mp3. Imam pa dokaj kvalitetno diskretno zvočno kartico. Pa še, image je 1:1 kopija cd-a, torej je pravi backup, kar mp3 ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

floyd1 ::

Hvala za skripto, a za to si bom moral vzeti malo več časa, tega še nisem nikoli delal, kot bi gledal nekaj v kitajščini 8-O

Meni bi kar prav prišlo, če bi zvok delal hkrati preko HDMI in "digital out", ker ne bi rabil preklapljati in bi mi vedno delalo ;) Če sta TV ali ojačevalec izklopljena, pa me tako ne bi bolelo, da comp zvok šiba še tja. Aja, imam prastari Pioneer AV reciever brez HDMI-jev (ima pa 15 kg in zelo soliden zvok, vsaj za surround ojačevalec).

Danes sem na HTPC spravil še squeezeplay program in na Ipoda ter Galaxyja S še logitechov "remote" program in moram priznati, da ta "komplet" res super deluje. Če izzvzamem hitrost mojega starega dobrega Synology NAS-a na katerem leti squeeze server, a še vedno je hitreje kot iskati CD-je po policah. Ker si bom zgleda začel ripati mojo zbirko CD-jev, tudi jaz vedno bolj razmišljam, da bi ripal v nekaj boljšega kot MP3 - (flac?), ker razlika definitivno je. Pri malo boljšem HIFI-ju sigurno, definitivno pa je tudi za "gluhe" dobro slišna v primeru malo slabših MP3-jev - predvsem v vokalih, akustičnih instrumentih in visokih tonih. Seveda mora biti tudi originalni posnetek dober...

floyd1 ::

Evo, zrihtal tudi skripto. Pri tisti tvoji sem moral v 11 vrstici le spremeniti 2 v 3 pri "down" in dela ko šus. Je že v startupu... Hvala še enkrat.

Galaxy ::

A mi lahko kdo sestavi eno lepo konfiguracijo za prb. 200€? Edini namen tega HTPC bi bil gledanje filmov/DVD-jev. Kako to deluje preko travnika? Uporabil bi uTorrent Remote, kateri program pa naj uporabim, da bi recimo lahko mati, ko bi si zaželela, preprosto kliknila na to kar bi ji jaz prenesel na daljavo in bi se ji predvajalo? Zraven bi kupil tudi kakšen daljinec za čim bolj enostavno uporabo. Zaželjeno bi bilo, da bi imel HDMI :)

klemen1972 ::

Zbiram predloge za HTPC
z core 2100t na itx plošči in sicer

plošča
ohisje
hladilnik za procesor
napajanje

kuglvinkl ::

bemo, kaj pa budget?!

klemen1972 ::

zavajon ::

Ni kaj, lepo ohišje. Le da cena ni tako lepa, sploh ob upoštevanju dejstva, da moraš prišteti še vsaj kakih 70€ za napajalnik.

jurre ::

ima kdo slucajne kaksne izkusnje z hp proliant MicroServer? Razmisljam, ce bi se ga splacalo imeti za HTPC + server. Cena je ugodna, RAM lahko dokupim, kaksno graficno s HDMI izhodom se da tudi dobit, procesor pa malo porabi in naj bi bil zmogljivejsi od atoma (bi bilo za predvajanje Full HD in poganjanje enega virtualca?). Tudi dokaj tih naj bi bil.
Ali bi bilo boljse kupiti po komponentah kaksen i3, plato z vec SATA prikljucki in lian li ohisje, ki ima prostor za okoli 5 diskov.

Gor bi verjetno laufal win7 za filme, browsanje in linux streznik v virtualcu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

Sc0ut ::

A je napajalnik v LC ohišju (link spodaj) dovolj močan za atoma (link spodaj)?

http://www.mimovrste.com/artikel/222000...

http://www.mimovrste.com/artikel/238000...
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

floyd1 ::

Seveda je. Za vse atome in za AMD E-350 ter E-450 gotovo. Te mašince porabijo zelo malo, tudi pod veliko obremenitvijo.

akulp ::

Živjo.

Eno temo sem sicer odprl že za tole, pa bolj slab odziv. Sestavljem si nettopa in prišel sem do spodnje konfiguracije.

Intel Core i3 3225
Asus P8H77-I
Kingston HyperX Blu DDR3 1 x 4 GB 1600 MHz
2,5" SSD disk Intel 330 180 GB
ohišje:
Linkworld LC920-01 MiniITX + Napajalnik (http://www.seom.si/Izdelek.aspx?trz=211...


Kakor gledam bi moral priti skozi tam za 400-500 EUR. Uporabljal ga bom za HD, obdelavo fotk (phostoshop), IP TV kaj "možnejšega" pa na njem ne bo teklo.

Bi kdo zamenjal kakšno komponento?

*Procesor sem izbral ker ima edini v tem cenovnem rangu HD400 grafično, več kot i3 pa ne potrebujem. Predvidevam, da bi ta grafika morala brez težav shajati s photoshopom. Sedaj imam Core2Duo+ Radeon 4650, pa zadeva že kar šepa.
*Asusovo matično sem izbral, ker imam dobre izkušnje s to firmo. Alternativa je še Intel H77.
*Diske še nisem kaj dosti preštudiral. Ima kdo izkušnje z Intel 330 serijo? Kakor sem videl, so precejšnje razlike v velikosti, tako da moram paziti, kakšno bo ohišje.
*Ram sem izbral na hitro...

Največja zagonetka mi je sedaj ohišje. Ta, ki ga omenjam, mi je vešč tako po zunanjosti, kot po tem, da ima 150W napajalnik, kar bi moralo zadostovati, tudi še s priklopom kakega zunanjega diska, kaj mislite? (proc kuri 55w).

Hvala.
Lukcc

wooted ::

Lp. Zanimam se za multimedia PC ki bi predvajal fullHD mkv filme. media player classic DXVA.

ogledano imam:
 slika

slika



gre za sestavi okoli 250eur.
8 giga rama, disk ima sata 600 ter cheap noname napajalnik.

ohišja ne potrebujem, bom verjetno izdelal sam. Hladilo se bo z 14cm ventilatorjem ki je dejansko neslišen.

Še kdo kaj priporoča glede konfiguracije?

zavajon ::

Seveda! Da kupiš cheap noname RAM in normalen napajalnik ;)

wooted ::

zavajon je izjavil:

Seveda! Da kupiš cheap noname RAM in normalen napajalnik ;)



čutim sarkazem ali je to resno?

namest diska bi lahko raje usb3 ključek in kakšen XBMC zadevo, samo nimam izkušenj z tem. prosim da me nekdo usmeri v pravo smer

antonija ::

xbmc
xbmc forums
xbmc downloads

Jaz osebno bi xbmcbuntu na en cheap majhen SSD. Lahko tudi USB kljucek, samo to se mi zdi tko ghetto 8-)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

akulp ::

akulp je izjavil:

Živjo.

Eno temo sem sicer odprl že za tole, pa bolj slab odziv. Sestavljem si nettopa in prišel sem do spodnje konfiguracije.

Intel Core i3 3225
Asus P8H77-I
Kingston HyperX Blu DDR3 1 x 4 GB 1600 MHz
2,5" SSD disk Intel 330 180 GB
ohišje:
Linkworld LC920-01 MiniITX + Napajalnik (http://www.seom.si/Izdelek.aspx?trz=211...


Kakor gledam bi moral priti skozi tam za 400-500 EUR. Uporabljal ga bom za HD, obdelavo fotk (phostoshop), IP TV kaj "možnejšega" pa na njem ne bo teklo.

Bi kdo zamenjal kakšno komponento?

*Procesor sem izbral ker ima edini v tem cenovnem rangu HD400 grafično, več kot i3 pa ne potrebujem. Predvidevam, da bi ta grafika morala brez težav shajati s photoshopom. Sedaj imam Core2Duo+ Radeon 4650, pa zadeva že kar šepa.
*Asusovo matično sem izbral, ker imam dobre izkušnje s to firmo. Alternativa je še Intel H77.
*Diske še nisem kaj dosti preštudiral. Ima kdo izkušnje z Intel 330 serijo? Kakor sem videl, so precejšnje razlike v velikosti, tako da moram paziti, kakšno bo ohišje.
*Ram sem izbral na hitro...

Največja zagonetka mi je sedaj ohišje. Ta, ki ga omenjam, mi je vešč tako po zunanjosti, kot po tem, da ima 150W napajalnik, kar bi moralo zadostovati, tudi še s priklopom kakega zunanjega diska, kaj mislite? (proc kuri 55w).

Hvala.



Nihče...?
Lukcc

antonija ::

Sej si za vsako stvar lepo napisal argumente za nakup. Glede na odsotnost adgovorov bi sklepal da nima nihce nic proti. Rabis se dodatno potrditev?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

akulp ::

Ja, kot sem na koncu napisal, predvsem me muči to, da ne znam oceniti, koliko bo stvar kurila in temu primerno ne vem, za katero ohišje bi se odločil.

Precej ohišji (ki so mi všeč) ima namreč 100w napajalnik, zdaj pa ne vem a bi to šlo skozi...

Poleg tega pa ja, čakal sem, če se javi kdo, ki ima podobno konfiguracijo ali pa recimo HD4000 za grafiko, da bi povedal kakšno izkušnjo.

Tako da ja, bi potreboval še kako mnenje:)

hvala.
Lukcc

antonija ::

Za proc si napisal da ima TDP 55W. Rami in SSD kurijo priblizno 0W, tako da bo verjetno dovolj. HDDji pa kolikor vem ob zagonu potegnejo malo vec moci, potem pa delajo okrog z okrog 10W (+/- 5; odvisno od vrtljajev/min).

Lahko pa pobrskas po netu za online orodji za oceno porabe sistema in priporocitev napajalnika. Tega je kar dosti.

Ce kupis preko neta lahko vedno vrnes zadevo ce je presvoh in vzames mocnejse.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

akulp ::

Ja saj sem računal že malo prek neta, ampak prišel do precej visokih številk, ravno zato sem zastavil vprašanje.

Ja normalno da lahko vrnem, to vem, pa bi se rad izognil temu že v osnovi...

Hvala za mnenje sicer.
Lukcc


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plošča ASUS AT5IONT-I

Oddelek: Strojna oprema
242136 (1216) zavajon
»

ATOM aka Varčni vrag PC. :)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
425051 (3521) floyd1
»

HTPC kupiti ali sestaviti

Oddelek: Kaj kupiti
172380 (2025) bb007
»

Družinski server / HTPC za v dnevno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10612383 (9091) CoreySteel
»

Gradim zmogljiv HTPC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
519081 (7116) AvtoR

Več podobnih tem