Forum » Loža » kazen!
kazen!
macek17 ::
v soboto sem dobil kazen zaradi kršenja javnega reda in mira... dobil sem 333€ oz. v 8 dneh 166€...
ker do ponedeljka morem plačati kazen, sem dobil neko informacijo, da lahko namesto plačane kazni, opravljaš družbeno koristna dela...
a je to res? ima kdo kako izkušnjo s tem?
hvala
ker do ponedeljka morem plačati kazen, sem dobil neko informacijo, da lahko namesto plačane kazni, opravljaš družbeno koristna dela...
a je to res? ima kdo kako izkušnjo s tem?
hvala
- premaknil iz Problemi človeštva: ahac ()
St235 ::
NAčeloma to velja za kazniva dejanja:
http://www.csd-mb.si/sl/page/view/Druzb...
Možno je v sicer v skadu z 19. členom Zakona o prekrških. Vendar o tem presoja sodišče na podlagi materialnega statusa kršitelja, kadar presoja o tem ali je smiselen uklonilni zapor. Ta člen ne velja za prekrške kjer je bil izdan plačilni nalog. V takem primeru se ti rajši usedejo neposredno na osebni dohodek preko dvačne.
http://www.csd-mb.si/sl/page/view/Druzb...
Možno je v sicer v skadu z 19. členom Zakona o prekrških. Vendar o tem presoja sodišče na podlagi materialnega statusa kršitelja, kadar presoja o tem ali je smiselen uklonilni zapor. Ta člen ne velja za prekrške kjer je bil izdan plačilni nalog. V takem primeru se ti rajši usedejo neposredno na osebni dohodek preko dvačne.
macek17 ::
@Lakotnik29
se pravi, da lahko samo lepo plačan...kaj drugega ne morem!?
@jverne
ni blo tako...oviral sem kao policaja pri postopku...
se pravi, da lahko samo lepo plačan...kaj drugega ne morem!?
@jverne
ni blo tako...oviral sem kao policaja pri postopku...
ČE imaš osebni dohodek potem lahko prostovoljno plačaš 166EUR, drugače ti jih bodo vzeli 333EUR+stroške.
Yohan del Sud ::
Kaj je bil potem kao policaj ali ni bil kao policaj, ker če ni bil kao policaj, potem je bil policaj. Lahko opišeš postopek?
www.strancar.com
Gladi ::
@Yohan...: Sej je rekel da je bil policaj, sam on je "kao" oviral policaja pri postopku.
Sicer me pa informativno zanima, kaj lah narediš kot dijak če nisi sposoben plačat?(pa ne vzememo moledovanja pri starših).
Sicer me pa informativno zanima, kaj lah narediš kot dijak če nisi sposoben plačat?(pa ne vzememo moledovanja pri starših).
Nič, glede na to, da si dijak brez dohodka nima davčna od kje trgat. Do takrat ko boš imel dohodek bo pa zadeva že zastarala. Uklonilni zapor za prekrške kjer se izda plačilni nalog ni predviden.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plačilo kazni za prometni prekršek? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26642 (13957) | Aston_11 |
» | So višje kazni učinkovite ali ne? Ali pravico vzeti v svoje roke? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 14308 (10405) | TESKAn |
» | Uklonilni zapor (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13929 (10504) | Keyser Soze |
» | Pravna pomočOddelek: Loža | 1764 (1537) | alsb |
» | Plačilo kazni (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10663 (8550) | Airskull |