» »

lpt rele

lpt rele

atech ::

zdravo!

Lotil sem se projekta in naletel na težavo. Ta projekt pa je krmiljenje releja 5v ali 12 preko LPT porta.
Na izhodu lpt-ja imam 1,34v, kar je premalo da bi krmilil rele, zato sem poskušal nekako preko tranzistorja bc547, ki pa ga prav tako nisem znal usposbit(led diodo mi je uspelo releja pa ne).

Ali mi lahko kdo prosim nariše shemo tega vezja.

lp alen

PPG78 ::

Napetost imaš nekam nizko, morali bi biti 5V.
Shema pa je nekaj takega:

LP, Peter

boysta ::

Tudi jaz sem se ukvarjal s tem in uspešno rešil z optiko..Led diode krmiliš posamično na LPT in te svetijo v fotoupor vezije ki vklopi/Izklopi luč preko releja iz releja potegneš zaporedno 12 V nakar vklapljaš izklapljaš željen porabnik,,Vezije s fotouporom se ti nesplača samemu delat razen kakšen kit komplet
ali pa najbolje že narejene kupiš za stanovanje ko je tema vklopi vrtno luč ti pa uporabiš Zgoraj napisano ! Lp
Program ki ga uporabljam pa je KEMO REALS TIMER napiši v google in boš dobil zastonj program kot pa tudi v conradu že narejeno vezije z 8 releji XD

Tvoja ideja zgoraj z shemo nebo delovala Saj potrebuješ TIC oziroma podomače trijak ki je v večini Light Showih na njega pripelješ zvok muziko v tvojem primeru led diodo in prožiš tudi do 10 AMP toka..Če hočeš več pa Rele ki se s časoma obrabi..10 000 vklopov..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boysta ()

sniper-man ::

Zdravo!

Pred časom sem izdelal 8 kanalno relejno ploščo brez vsake optike in stvar deluje. Tudi nobenih tranzistorjev nisem uporabil. Mislim, da imam tisto star še za prodat, če koga zanima.

LP Nino

Še slika celotnega krmilnika veterne elektrarne.

El

El

LP Nino
http://sites.google.com/site/ninorazpotnik/

Zgodovina sprememb…

asm ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: asm ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tranzistor in diodo za odpiranje releja (R Pi)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
133880 (3503) fpbs
»

optocoupler

383460 (3002) korenje3
»

bi se dalo nardit lučko, ki bi jo prižigal in ugašal na računalniku?

92386 (1229) boysta
»

Termoregulator

105047 (5047) Azrael
»

IR ograja okoli hiše-pomoč

245182 (4266) svizec75

Več podobnih tem