» »

Polnjenje navadnih baterij

Polnjenje navadnih baterij

frulz ::

Pri brezžični tipkovnici so mi ravno crknile baterije in med menjavo mi sodelavec pravi, da obstaja polnilec za polnjenje navadnih baterij, torej ne takih, ki so temu namenjene (rechargeable). Sam se ne strinjam, ker so nas itak vedno opozarjali, da se v navadnih baterijah odvija ireverzibilni kemični proces in bi taka baterija pri poskusu polnjenja eksplodirala. Je to res ali so pogruntali kaj novega?

Brane2 ::

Obstajajo baterije, ki se polnijo, a te so posebej prirejene za to ( da recimo ne iztečejo ) in še te se da polniti bolj bedno.

Recimo ene 10-20x pa v tem času zgubijo dober del kapacitete. NJihova prednost naj bi bila cenenost, vendar ali se res misliš sekirat za to sedaj, ko so NiMh akumulatorčki tako poceni ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

MIHAc27 ::

Včasih ko so bile Nimh še zelo drage sem to počel... rezultat je bolj tko tko..zelo si moral pazit da je nisi preveč nafilal ker je potem stekla. Tudi v napravi se je kasneje to lahko zgodilo. Tako da.. če je kaj nujnega.. da ne moreš rešit drugače probaj 1x za naprej pa raje uporabi polnilne baterije.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NiMh baterije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
12124439 (16127) hojnikb
»

acu polnilec 1,5V

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
72895 (2823) sašon
»

Majstri digitalne fotografije, tehnično vprašanje

Oddelek: Zvok in slika
61021 (900) element

Več podobnih tem