» »

Majstri digitalne fotografije, tehnično vprašanje

Majstri digitalne fotografije, tehnično vprašanje

V-i-p ::

Sicer ne vem, kako bi zastavil to vprašanje, pa vendar. Imam digitalni fotoaparat Olympus C-100. Napaja se preko 4 baterij AA (kot npr. za walkmana). Okoli tega bi pa imel dve vprašanji.

Ker sem opazil, da zadevšna kar hitro izpije vso energijo iz baterij me zanima, ali je priporočljivo kupiti baterije ki se dajo polniti in en polnilec in uporabljati te baterije??? Namreč, prodajalec mi je rekel, da se ne splača, da bodo še manj zdržale kot tiste ki se ne dajo polniti. Je to res? Namreč, z 64mb kartico lahko na ta fotoaparat posnamem več kot 200 fotografij v najvišji kvaliteti za to pa bi porabil, sem prepričan, da vsaj 2 do 3 komplete 4ih baterij, kar pa znese, če so kvalitetne, krepko čez 3 jurje. Mater, a ni to mal preveč??

Drugo vprašanje se pa nanaša na akumolator. Sicer nevem če prav mislim, pa vendar. A se da pri tem digitalcu uporabljati akumolatorsko baterijo, kot jo imajo kamere, ipd...?? V navodilih piše da se da uporabljati "dodatni adapter za izmenični tok". Kaj je to mišljeno?? Se da sploh nabaviti kakšna stvar ki bi bila trajneša, kot pa te usrane baterije za enkratno uporabo?? Ker dosti hodim okoli, se mi moja denarnica kar smili, saj bi za vsako malo daljše potovanje moral nabaviti kar lep kupček baterij. Eh, mal sem zakompliciral, zato thx za odgovore in potrpežljivost :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Sergio ::

kupi rechargeable baterije. če ti je prodajalec rekel, da se boš z nakupom teh baterij zaklal - le-ta prodajalec nima pojma.

recimo, da zdržijo te baterije 600 polnjenj. To pomeni, da boš (ob tvoji uporabi) menjaval paket enkrat na pol leta, kar je še vedno OGROMEN prihranek.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

V-i-p ::

Sergio, s tem se popolnoma strinjam s teboj! Moje mnenje je tudi taksno, ampak ko sem videl v akciji polnilec baterij (za 4 naenkrat) in philipsove baterije zraven (kot tudi polnilec) za vsega 4 tolarske tisočake, sem ga kakopak takoj hotel vzet. Amapk, mogoče sem prej narobe povedal, je prodajalec rekel, da bodo baterije zdržale veliko manj časa kot navadne ki jih potem zavržem, s tem je mislil reči, da bi jih prepogosto moral polniti in ne bi zdržale za kaj dosti fotografiranja... ?????? :\
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Aljo1 ::

Idi v condrada (pa ne slo ampak v AUT (npr.: Graz)) pa si kupi malo boljše baterija (lahko tudi litijeve) pa bodo ziher dolgo držale do naslednjega polnjenja.
vsaj jaz tako razmišljem

MadMax ::

Priporocam NiMH akumulatorcke.
NiCd imajo prevec "spomina" in premalo polnilnih ciklov, Li-ion pa so (pre)drage in tudi zaradi nekaterih drugih lastnosti jih aparat ne prebavlja najbolj (cudne voltaze, izguba kapacitete pri nizkih temperaturah...).

Un adapter ti pride prav ce slikas v prostoru, kjer imas 220V vticnico, ampak se veliko spotikas ob kabel, ki ga vleces kot rep za sabo :D .

Glede tistega prodajalca in izjave o trajanju baterij vs. accu: akumulatorji dejansko zdrzijo manj kot baterije, vendar se jih da polnit (recimo da z enim kompletom baterij poslikas 50 slik - z accu jih bos "le" 40). Zato pa imas 2 ali 3 komplete accujev, da zadostuje za eno akcijo.
Ce ti pa res sred noci zmanjka, gres pa na bencinsko in kupis baterije... (tle imas prednost pred npr. mano, ki ne morem uporabljat navadnih baterij...)

Resda investiras, a ze na krajsi rok
profitiras.

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

MikeP ::

Hm... jaz sem v moj Canon A20 samo enkrat vstavil navadne baterije; tiste, ki sem jih dobil zraven v paketu. Pozrl jih je po ene 20 slikah, in vrgel sem jih stran ter sel in kupil najzmogljivejse rechargable vlozke.. mislim da so NiMH 1750 mAh. Stalo je pa toliko, kot 8 navadnih baterij.

Sedaj lahko mirno poslikam 70-100 slik z enim polnenjem. Uporabljam LCD, imam 64 Mb kartico in oboje skupaj je vec kot idealna kombinacija.

Tisti prodajalec pa nima pojma, in me cudi, kako to da ti ni prodal polnilca in akumulatorjev (to se pise z dvema u-jema, ne z dvema o-jema btw :P ) ker bi tako pokasiral nekaj vec denarja. Tako se ni izkazal samo kot slab poznavalec Foto tehnike, ampak tudi kot slab prodajalec.

Torej... krneki.

element ::

Kupi ene poštene rechargable baterije in denarnica ti bo hvaležna... :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NiMh baterije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
12124484 (16172) hojnikb
»

Ultimativne AA baterije?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
304037 (2550) VolkD
»

acu polnilec 1,5V

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
72901 (2829) sašon
»

Katere baterije za "digitalca"? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556061 (5174) Zdravko

Več podobnih tem