Forum » Pomoč in nasveti » V monitor sem "spustil" preveč Hz - kaj je crknilo
V monitor sem "spustil" preveč Hz - kaj je crknilo
ali3n ::
Imam dve računali; med vzpostavljanjem lokalne mreže sem se naveličal pretikanja kabla od monitorja v ta in oni računalnik... zato sem pobral star 14" ki je pred tem 100% delal. Vtaknem njegov kabel v računalnik in se v istem momentu spomnim, da imam display na tem računalniku naštiman na 100Hz. Rezultat: čudno migotanje barvnih črtic na 14" (kako sekundo, dve) in potem tema. Zdaj dioda ob stikalu na monitorju sveti oranžno namesto zeleno...
Vprašanje: kaj sem skuril? cel monitor? se da to kako popravit (pocen)?
Vprašanje: kaj sem skuril? cel monitor? se da to kako popravit (pocen)?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Brane2 ::
VErjetno si skuril kako od odklonskih stopenj monitorja. Ponavadi je za to stvar tanajvečji tranzistor v plati, kak BU508(D) ali kaj podobnega. Če je šlo to, te bo samo material stal mogoče jurja, ostalo bo šlo za delo.
Sicer je pa res star ta monitor. Stvar ne bi smela crkniti. Če ji frekvenca ni všeč, bi morala ignorirati vhod.
Sicer je pa res star ta monitor. Stvar ne bi smela crkniti. Če ji frekvenca ni všeč, bi morala ignorirati vhod.
JakobSTR ::
stvar valda ne more crknt. jst sm enkrat svomu 15" ctx monitorju preveč nastavu pa ni blo nč druzga razen da sem mogu formatirat ker se ni več dal v windowse
očitno JE nekaj šlo v večna lovišča... več kot 2k sit pa ne dam za popravilo (8let star Smile). Bom dal kolegu za prevert te tranzistorje...
- "Rozi vidm." "S psom!"
Brane2 ::
Ja, format je res overkill. Samo naložu bi stvar v safe modu pa prestavil ločljivost in refresh na željeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
tale (mrtu) monitorček podpira (je podpiral?) le do 60 Hz... očitno je bilo 100 Hz res mal preveč...
- "Rozi vidm." "S psom!"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup CRT monitorja do 35.000 sitOddelek: Kaj kupiti | 2255 (1705) | Zokimaster |
» | Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5858 (4917) | iso2000 |
» | NOV monitor ali popravilo starega?Oddelek: Kaj kupiti | 1135 (972) | ferdo |
» | Kaj pa vaše oči?Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 2556 (2556) | Mr.B |
» | Očala-špegli (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5830 (4829) | c0Rp_ |