» »

Vrednost n95

Vrednost n95

detroit ::

Ne vem kam postavit to...v male oglase raje ne, ker še ne prodajam.
Zanima me pa vrednost okoli 2leti stare n95 (baterija zdrži enako kot je takrat nova) ena praska na robu ohišja (zgornji levi rob). Garancije si predstavljam da ni več:)

Po možnosti kupujem nov mobidel pa prodajam tega
Skero

Hardstyle ::

Navadna ali 8GB?

Tega je na bolhi ko smetja, nekateri tudi zelo cenijo ta 3 leta star model in za ceno 100EUR je nima smisla prodajat, ker se ti na njej nabiral prah.

Ceno postaviš 65EUR, za 55EUR prodaš pa je to to.

Zgodovina sprememb…

Jan987 ::

Pol leta nazaj sem solidno ohranjen, takrat 1,5 leta star telefon prodal za 160EUR. Šel je prvi dan, ko je bil na bolhi, le dober oglas je potrebno napisati.

Hardstyle ::

Ne, najt se mora nekdo ki se nate*ne =)

detroit ::

8gb verzija, če je sploh kej razlike
Skero

Hardstyle ::

Sej pravim, lahko ti prodajaš za ceno 100EUR, če imaš čas prodajat in voljo se j* s tem. Boš verjetno res naredo dober deal ampak trenutno je stanje tako, da nihče več ne pomisli na nokio ampak vsi gledajo za touchscreeni,androidom in pri nas prevladujeta HTC ter Samsung, mogoče se bo kaj spremenilo ko bodo na našem trgu najnovejši symbiani ampak takrat te bo spet "čas povozil".

Nokia N95 je res super telefon ampak žal to ni IN, in kar ni in, se ne prodaja kot bi nekateri pričakovali.

Brane2 ::

Mah, kaj pa je tako dobrega na N95 ?

Počasna ko svinja, neroden SW, ni poštenega mediaplayerja itditd...:|
On the journey of life, I chose the psycho path.

detroit ::

hehe vse je res, sam tisti čas je bla pač najboljša:)
Skero

Hardstyle ::

Počasna, neroden SW ? To govoriš v primerjavi z sedajšnimi napravami ali za takrat?

Brane2 ::

Od začetka. Tista kamera je neuporabna. Od trenutka ko bi ti rad kaj poslikal do trenutka ko dejansko reče "škljoc", mine stoletje.

Vdelani SW mi nikoli ni prav sedel, ravno tako kot možnost customizacije.

Jebem ti phone, kjer po defaultu moraš za odgovor na klic iti v "orodja", da odpreš "log"...

Potem stvar zna biti prekleto počaaaaasna. Odpreš pomotoma eno aplikacijo in to traaaaja da jo zapre in te f**ne v osnovni meni.

Pa player je legendaren. Po defaultu zadeva predvaja bolj malo. Če bi rad več, moraš inštalirat DivX player in podobne zadeve. Ki pa jasno, nimajo podpore za tale jetra in je vse tipa "če dela, dela. Ne nam težit"

Jebemti phone, ki bi lahko zavrtel šitload formatov, NIMA PA SWja za to. Kakšna je korist od tega ?

Aja, pa ne mi o vdelanem GPSu, ker je crap.

Stvari traja večnost,d a najde unih par satelitov, takrat pa je že pocuzala večino baterij. Pa še to, če hodiš okrog nje ko po jajcih ta čas...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Hardstyle ::

Hehe, bogi revež jo bo na koncu podaril :D

Brane2 ::

Ubogi revež je v afektu eno razsu. Šutnil jo je na keramične ploščice in razpičkala se je ko srbska skupščina.

Baterija je še nekje...
On the journey of life, I chose the psycho path.

s1m0n ::

Vse kar lahko rečem za N95(prvi model), da še zdaj dela od 2007 le baterija je šla papa!
Glede SWja je res malo počasen, GPS rabim pri meni ca. 1min in ima satelite za 3D pozicijo, površno/slabo je narejen pokrovček za baterijo
Fokusiranje pri kameri je počasno a ob dobri svetlobi naredi boljšo sliko ali enako kot današnji telefoni z 5mp.
Je pa predebel :)

Tak, da pri meni še vedno služi kot backup telefon in dela kot mora, niti enega probleme z tem telefonom, ne z programi ne z njegovim SWjem!

detroit ::

glede kamere lahko rečem da je daleč boljša kot katerikoli htcjeva (testiral sm že vse boljše, desire, legend ipd...da o raznih tattoojih ne govorim:), po mojih iskušnjah je pa vsak sony boljši hehe. Tist focus je bogovski drugač!

glede swja = totaln crap
glede hwja = za tisti cajt 300ish mhz niti ni tolk slabo

Ampak pustmo stat itak bi mogu poiskat škatlo pa kable ..pa bog si ga vedi kje je ta shit. Vseen če pa koga zanima za normalno ceno se lahko dogovorimo:)
Skero

detroit ::

da ne bom smetil ostalih tem,

zanimata me galaxy s in pa desire. Bolj mi je ušeč galaxy zaradi večjega;)

Ampak vidim da folk kr veselo pluva po njemu..čemu?
Skero

LuGi ::

Ker out of the box zadeva lag-a.. kmalu bo froyo bomo videli ;)

Čim nadgradis SW na JM9 + VooDoo 4 (lagfix) je zadeva über ter GPS je tudi soliden kakor sem razbral na XDA.. sam nisem nic kaj dosti probaval

detroit ::

kaj a za enkrat ma 2.1? :o hehe ne spoznam se na to sm če že dajem 300eur bi rd vsaj vidu da bo ene 3leta delal pa da ne bo šit
Skero

tx-z ::

Nokia N95 8GB je bil eden najbolših mobitelov, pa še zdej če mene vprašaš je najbolši. Enostavno nima konkurence. Če bi ga dubu kje pocen ga spet tkaoj kupm, k N97 mini je pile of shit v primerjavi z N95 8GB...Pa vsi novi so krneki, sploh nimajo vseh funkcionalnostih kokr N95, če jih pa majo so pa na velik slabšm nivoju...
tx-z

detroit ::

eeep you just missed one za 100eur:) sm ga prodal hehe, sicer pa če novi lastnike bere tole : kam ti prnesem slušalke sm pozabu doma


n95 je kvalitetn telefon, sam jst nism vidu neke funkcionalnosti...pa sovražim počasnost (beri nimam cajta živet)
Skero

tx-z ::

Ma N95 je zlo hitr napram novim nokijam =)
tx-z

PARTyZAN ::

zigam: Pojma nimaš. Današnji popularni smartphone OSi nesejo Symbian po levi in desni.

js osebno ::

... Ampak samo po popularnosti..

PARTyZAN ::

Seveda. Zato pa Nokia razvija na Linuxu temelječo alternativo, ki je namenjena samo top-endu, Symbian se pa seli na spodnji razred telefonov. In ravno zaradi zastarelosti Smybiana je Nokia praktično izgubila boj za high-end trg.

Uporabniška izkušnja na Android, iOS in zdaj celo WinMo je svetlobna leta pred Symbianom, da ne omenjam kvalitete popularnih aplikacij za novodobnike.

Symbian je bil svoj čas najboljši, zdaj pa pač ne več. Ko boš dobil kakšen nov telefon v roke ti bo jasno.

js osebno ::

hohoho. A res? o.o /s
Symbian se počasi seli v srednji razred vsezmožnih telefonov (torej smartphoni z več funkcijami kot iPhone). Symbian = zastarel OS? Niti slučajno. Če pa govoriš izključno o UIju, se pa strinjam. Drugod je Symbian daleč pred ostalimi OSi.
FYI, "testiral" sem večino novejših smartphonov. Glede na ceno ne predstavljajo takega napredka, da bi zamenjal trenutni telefon.

detroit ::

Hoho jst pričakujem galaxy s v roku par dni tako da držte pesti da ne bo problematičn:)
Skero

PARTyZAN ::

In kaj za vraga je na novih telefonih pomembnejše od UIja in dobrega ekosistema aplikacij? Gadgete imajo vsi današnji telefoni enake in ravno UI je tisti, ki jih da na voljo tebi v uporabo na najbolj prijazen način. Tukaj Symbian že nekaj časa ni blizu konkurenci, žal.

Aja, pa razpiši se z čem je Symbian daleč pred ostalimi OSi. Me res zanima kaj vse zamujamo uporabniki alternativ.

FYI, "testiral" (frend ti je dal telefon v roke za minuto na pivi) ni dovolj. Zadevo moraš dejansko uporabljat nekaj časa, da lahko podaš mnenje z nekaj teže. Jaz sem pred Androidom imel cel kup Symbian telefonov, zadnji je bil N95 8GB. Zdaj mi na pamet ne pade, da bi si kot nov telefon nabavil karkoli z nameščenim Symbianom.

Aja, po tvojih ostalih postih sodeč ti vse to brezveze razlagam. Vsaj v podpis bi si lahko dal kakšen indikator, da si Nokia fanboy. Mogoče potem komu drugemu ne bo treba izgubljat časa z tabo v podobnih temah.

detroit: poročaj po tem kako si zadovoljen ;)

js osebno ::

Kaj je pomembnejše? Meni predvsem, da mi telefon preživi *vsaj* do večera. Desire & Galaxy S imata tukaj jaki problem. Pa da imam nadzor nad prenosom podatkov v telefonu. Ker to stane.

FYI, "testiranje" osebno razumem kot vsaj nekajdnevno uporabljanje telefona. kako se do telefona dokopljem? Sorodnik ima trgovino z telefoni.

Ker izgleda, da veš totalno vse, mi prosim svetuj za High-end telefon z QWERTY tipkovnico in touchscreenom. Izgleda, da je Nokia preveč out za fanboyizem, potrebujem nekaj novega. >:D

PARTyZAN ::

http://lmgtfy.com/?q=android+qwerty

Ali pa mogoče BlackBerry Torch? Google moar.

Jaz HTC Desire polnim vsak drugi dan. Če je kakšen dolgočasen dan na faksu/v službi in intenzivno browsam ga je treba že zvečer pač dat filat, kar je še vedno v skladu z tvojo zahtevo. Zanimivo, ne?

Aja, še vedno čakam na tisti spisek stvari v katerih je Symbian daleč pred ostalimi OSi. Bo kaj?

FYI: Fanboyizem v kakršnikoli obliki škodi samo tebi.

js osebno ::

Android qwerty? According to google je edini produkt trenutno v prodaji in nekako vreden mojega zanimanja Milestone. Problem? Tipke so pri tem modelu IMO preveč ploščate; slepo tipkanje je precej težko.

Spisek sem tamle zgoraj začel, pa si me nekako zatrl. vsega ne bom pisal, ker nimam časa. Malo poglej tole, tole, pogooglaj kakšno zadevo.
GS mi je ponavadi krepnil do 17 ure.. Desira nisem imel dovolj časa, da bi preveril baterijo, ampak glede na splošno znano dejstvo, da je android požrešen in glede na razlage S-T forumašev, kako malo časa baterija zdrži, sklepam da je čas delovanja podoben Gsu.

FYI:Fanboyizem je samo posledica, ko človek poskuša svoj nakup sam sebi predstaviti kot racionalen. Pojavi se pri vsakem človeku. Nisem izjema.

martincek1 ::

Hoho thejan2009 še vedno vstrajaš pri dokazovanju kako kul je Symbian? ;((

In kaj za vraga je na novih telefonih pomembnejše od UIja in dobrega ekosistema aplikacij?


Kaj je pomembnejše? Meni predvsem, da mi telefon preživi *vsaj* do večera. Desire & Galaxy S imata tukaj jaki problem. Pa da imam nadzor nad prenosom podatkov v telefonu. Ker to stane.



Kaj ti počneš z Galaxyjem, da ti dela samo do 17. ure? Aja, igraš se z njim cel dan. Verjetno si bil vedno na soncu(max brightness), v kontaktu s frendi in spremljal TV preko sstreama? Predvidevam, da bi Symbian telefon zdržal vsaj 2 dni pri enaki "obremenitvi".

Pa kot vidim tudi ne veš, da obstaja fin Android Market, na katerem lahko v hipu downloadaš tistih par programov, s katerimi popraviš tiste pomanjkljivosti napram Symbianu.Da se beležiti prenos podatkov in ga po potrebi omejiti.

Se opravičujem, ampak če ti je taka nuja, da ima telefon qwerty tipkovnico ki ne drsi, nima ploščatih tipk, lahko kupiš prenosno wireless tipkovnico za pisanje romanov.

Symbian je zastarela in precej nefunkcionalna stvar, dejstvo je, da so jih skoraj vsi konkurentje v glavni stvari - UIju - že prehiteli in bo morala Nokia poseči po povsem novi stvari, ki ne bo ne symbian niti meego.

js osebno ::

Kaj sem počel z galaxyem? Uporabljal sem ga skoraj enako kot vsak drug telefon. Internet, stalno smsanje, nekaj msnja, glasba preko BT.. Symbian telefon mi ob taki uporabi zdrži dan in pol.
APNdroid in podobne zadeve poznam.Problem se rešuje na napačnem koncu- če bi imel nadzor nad odprtimi aplikacijami, tega nebi potreboval.
Pa prosim, povej mi za aplikacijo za podporo SIP in aplikacijo, ki podvoji trajanje baterije.
Hardware Qwerty tipkovnica je zame nuja, nimam pa namena nositi zraven še ene škatlice.
Izgleda da je nokia resno zahebala - danes je očitno v modi samo android fanboyanje..

andromedar ::

js osebno je izjavil:

... in aplikacijo, ki podvoji trajanje baterije.
.


Kaj takega resno obstaja?
Eh?

WODAK ::

...še zdaj ne vidim stvari, ki jo na symbianu ne moreš počet in jo lahko na andoridu, glede na to, da symbian spada med mid range telefone, famozni android pa med high end telefone...
razen slabšega UI (Symbian v3 ga je močno izboljšal) druge prednosti androida ni....
sploh če pogledamo telefon Nokia N8 z symbian v3 so po mojem prednosti pred vsemi android telefoni združene v en telefon:
- 12 MB fotoaparat
- USB on the go
- FM transmiter
- HDMI out
...

ko pa že vsi po slabem procesorju tolčete (680 MHZ), pa še vas zgleda zmiraj večino ne razume, da UI teče preko grafičnega procesorja.
huh? :)

M@73Y ::

Vrednost N95 - če ti povem, da jo imej raje doma za ZLATO rezervo, ker današnji gsm aparati niso pou pi* vredni. Kaj potrebuješ 12Mpix fotoaparat, ko pa daš na snemanje videa v nočnem načinu pa ti vse šteka. Nisem še videl telefona ki bi bil zmožen odličnega 30fps video posnetka v nočnem načinu razen N93. Sicer grda na pogled, zmogljiva pa kot šuš. N95 pa isto. Glede performansov N93 in N95 zmagata. Je pa res da današnja mularija in faq* GEEKI hočete nevem avion v telefonu :S pa linux pa ne vem kaj še.
..jump into psytrance tunnel..

denabiker ::

meni je vmesnik na symbianu poden, tudi na win mobile, mi je pa carski spb shell, zato imam instaliranega na vseh telefonih, symbian in win mobile.

Matej_K ::

ja sam ta spb ni za n95...sam za novejše symbiane?
... .. .

carcar ::

Proda kdo Nokio N95 8GB? Oziroma menja za Nokio E51 oziroma GPS napravo?

link_up ::

gps zakon, ne vem kaj jokcate, ui odlicen, kamera way ahead od cesarkoli se danes...pa kaj je z vami? a ste pozabili besedo telefon al kako? primerjate beto in vhs...zakaj se je vhs obdrzal, ce je crap v primerjavi z beto? ker ga je mel sosed seveda...in enako bo pri mobilcih...sosed ima pa to in je boljse, ker bolj hitro skljocnem njegovo zeno...jao
In and Out


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Začenja se doba Symbian^3

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
399715 (5443) umexteacher
»

HTC Desire vs Nokia N8 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10215674 (11209) AvtoR
»

Kater mobitel?

Oddelek: Mobilne tehnologije
393252 (2401) tey007
»

W960i, N95, E51, SGH-G810 - komentarji?

Oddelek: Mobilne tehnologije
234604 (4290) Dr_M
»

kaj kupiti: SE p1i, n95, iphone (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
568310 (6079) Nesta

Več podobnih tem