» »

Resetiral router?

Resetiral router?

vir ::

Zgodba je taka:
Pred kratkim je prinesel računalničar router za Wireless in vse zrihtal da je delalo. Da ponoči ne bi brezveze laufalo sem routar preko stikalne ure izklapljal. Ker sem danes hotel da dela dlje sem routar potem ko se mi je ob polnoči izklopil, zopet prižgal. Vendar laptop še vedno ni našel signala. Ne verjamem da je bilo kaj narobe zaradi stikalne ure.
Mislil sem da bom z resetiranjem routarja kaj popravil ( Na zadnji strani sem kliknil RESTORE kar je verjetno RESET. Nevem pa kaj pomeni rdeč gumb pod katerim piše EZSetup. Tudi tipko EZSetup sem pritisnil čeprav ne vem kaj pomeni )ampak zdaj pa mislim da so se mi s tem zbrisale vse nastavitve na routerju. Laptop sicer najde signal, ampak tam ko je bilo prej ime povezave (PRIIMEK) zdaj piše nek znak kao *ww-5m* oz. nekaj v tem smislu. Signal torej je, vendar na internet me pa ne poveže. V nastavitve routerja se povežem preko 192.168.1.1 , ampak ne vem kaj moram nastavit da bo kot prej. Računalničar je takrat router povezal na PC preko kabla. Bi moral tud jaz povezat preko kabla?
Uglavnem ne vem kaj moram nardit in rabim vašo pomoč.

KoMar- ::

Da, resetirale so se ti nastavitve, ti si pa povedal vse razen, katerega ponudnika in tip povezave imaš. Sicer pa, pokliči tega "računalničarja" in naj ti pride nastavit, ne? Pa stikalno uro daj preč, kuri več kot router pomoje.

vir ::

ponudnik interneta je SIOL
tip routarja je ASUS WL-520GC
tip povezave? kako to misliš? če se hočem iz laptopa povezat na router moram vpisat geslo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vir ()

miranpozar ::

V glavnem rabis nastavit nekje na začetku WAN ali internet tip, in sicer za SiOL najverjetneje tip "PPPoE", kjer nato vpises tvoj username in password od SiOLa.

Pod Wireless vpiši ime omrežja (SSID), ki je lahko karkoli. Pa pod Wireless Security vklopi zaščito WPA2 in si izberi geslo.

To bi bilo za začetek dovolj.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnike

Oddelek: Omrežja in internet
3013545 (2891) verto
»

wifi ne dela, dd-wrt (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514708 (4210) BorutK-73
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951915 (23665) simone
»

router priključen na router

Oddelek: Omrežja in internet
283703 (2273) janco
»

Router in Wireless system?

Oddelek: Omrežja in internet
253687 (3447) ToJo

Več podobnih tem