Forum » Pomoč in nasveti » System failure na prenosniku
System failure na prenosniku
hobbit ::
Pozdravljeni!
Punci je krepal prenosnik. Bilo je nekako tako, nisem bil zraven. Ko ga je hotela prižgati se pojavi black screen na katerem je pač nekaj pisalo, cela stran popisana, ampak se ni dalo nič prebrati, ker je takoj zatem uglasnil. Uspela je prebrati samo System failure. Kaj bi lahko blo na podlagi teh informacij?
Punci je krepal prenosnik. Bilo je nekako tako, nisem bil zraven. Ko ga je hotela prižgati se pojavi black screen na katerem je pač nekaj pisalo, cela stran popisana, ampak se ni dalo nič prebrati, ker je takoj zatem uglasnil. Uspela je prebrati samo System failure. Kaj bi lahko blo na podlagi teh informacij?
popster ::
težko bi bilo rečt, a prenosnik ne da nobenga zvoka več od sebe?
potem je najberz nekaj matična, ram ali napajalnik, čeprav bi z baterijo verjetno še delal..
Probaj vzet ram ven..
potem je najberz nekaj matična, ram ali napajalnik, čeprav bi z baterijo verjetno še delal..
Probaj vzet ram ven..
Uglavnem ko se pritisne gumb za vklop se neki matra čez tri sekunde crkne. Pol se spet začne matrat(brez da stisneš gumb za vklop) in spet crkne. To traja v nedogled, razen če kabl pobereš iz vtičnice. Nemorm nič počet, ker sem u Lj ona pa V NG =)
Valentin ::
Uglavnem ko se pritisne gumb za vklop se neki matra čez tri sekunde crkne. Pol se spet začne matrat(brez da stisneš gumb za vklop) in spet crkne. To traja v nedogled, razen če kabl pobereš iz vtičnice. Nemorm nič počet, ker sem u Lj ona pa V NG =)
Zadnjič sem imel podoben primer.
Vzrok je bil crknjen RAM.
nima veze baterija. Dans bom probu to finto. Nevem pa kaj je fora, ker problem naj bi bil v pregrevanju komponente(Nvidia chipseta). Tle pa ga ravno segreva zopet....
DeeCoy ::
imam točno enak problem z točno enakim laptopom.. enako mi je delal, če je bil malo bolj na toplem, je delal, drugače ne :D.. dal pa sem ga na žalost serviserju, ki je preveč zagrel in mislim da skuril čip, bom pa še enkrat probal tole s fenom ;)...
Pa na videu se pol laptop full počas boota :D
Pa na videu se pol laptop full počas boota :D
butec ::
problem so hladni loti, če chipseta segreješ ravno prav se zadeva popravi, če pa preveč pa skuri
Zgodovina sprememb…
- spremenil: butec ()
DeeCoy ::
jap... in točno preveč ga je pomojem tisti "moj" računalničar segrel :D.. sedaj pa skoz laufa, samo zelena lučka gori, druga pa ne..aja, pa ventilator dela :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hkrati vec delov slo v franzeOddelek: Pomoč in nasveti | 1654 (1044) | MrStein |
» | Prenosnik na bateriji crkneOddelek: Pomoč in nasveti | 928 (695) | shintaro |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 2025 (1821) | tomcat14 |
» | Računalnik se prižge in ugasne!?Oddelek: Strojna oprema | 8586 (6489) | kupim9 |
» | Računalnik se noče zagnatiOddelek: Pomoč in nasveti | 6284 (5634) | Uporabnik-6 |