» »

univerzalen napajalnik za lap top - kaj pomenijo postavke

univerzalen napajalnik za lap top - kaj pomenijo postavke

kalejdoskop ::

Zivjo!

Kupujem nov adapter za svoj star Lap top HP Pavilion zv5000. Specifikacije, ki jih ima adapter so naslednje:

INPUT: 100-240V-2A, 50-60Hz
OUTPUT: 18,5V(18,5V)---6.5A(6.5A)

120W

Prosim za obrazlozitev posameznih postavk in svetovanje pri nakupu na kaj morem biti pozorna. Cene univerzalnih adapterjev se gibljejo ze od 30€ naprej...
Original HP polnilec stane verjetno veliko vec.

Najlepsa hvala!

overlord_tm ::

Nov polnilec mora imeti izhodno napetost 18.5V in izhodni tok najmanj 6.5A. Vhodni podatki niso vazni, dokler bos kupovala v sloveniji. Morajo biti vsi na 220V :)

PS: Na ebayu dobis originalen polnilec ze za okoli 35e s postnino.

Zgodovina sprememb…

kalejdoskop ::

Hvala za odgovor! :)

Ali je res, da je procesor nabit, ce je na lap prklopljen napacen adapter? Imela sem en nadomesten adapter, ki ni imel ravno vseh istih specifikacij ampak je racunalnik delal izjemno pocasi.

..ampak kolkor sem gledala vrednosti izhodnih napetosti, sem opazila, da imajo redki vec kot 3,5A. Ali novejsi adapterji manj amperov kot starejsi pokurijo ali od cesa je to odvisno?

overlord_tm ::

Kaj pomeni nabit procesor nevem, mogoce si mislila navit. Navije se definitivno ne zaradit drugacnih specifikacij napajalnika. Pomoje je bila to bolj subjektivna izkusnja, je pa mozno da laptop ni preklopil na polno moc, ker ni dobival dovolj moci iz napajalnika. Ker dokler so na bateriji, ponavadi delujejo v bolj varcnem nacinu.

Z nadomestnim napajalnikom drugacnih specifikacij lahko unicis racunlanik. Izhodni amperi niso koliko pokuri napajalnik, ampak koliko da ven. In 6,5A je res malo hudo, ampak nikoli nisem imel HPja, tako da ne vem. Stvar je drugacna od laptopa do laptopa. Jaz bi na tvojem mestu vzel tisti original napajalnik za 35e in imas mir. Pri raznih univerzalnih nadomestnih napajalnikih mi ni vsec to, da so ponavadi vecji od originalnih. Plus komplikacije s konektorji (dobis jih cel paket zraven, potem moras najti pravega, zadeti polariteto) in voltazo (je treba pravo nastavit). Ni tezko, ampak nerodno, ce se ti cez nekaj casa, ko ze pozabis kake so nastavitve stvar premakne.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Led lučke + adapter

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
365241 (3490) mirator
»

Napajalnik za prenosnik

Oddelek: Strojna oprema
5845 (698) slitkx
»